Hoe automatisch naar beneden bladeren in Mozilla Firefox?

De meeste webpagina's zijn tegenwoordig zo boordevol inhoud dat het onmogelijk is om alles in de afmetingen van uw computerscherm te laten passen. Tenzij je het lettertype natuurlijk verkleint, in dat geval veel succes met je weg door de tekst turen. We scrollen naar beneden om meer inhoud te onthullen en omhoog om terug te keren naar vorige regels. We bereiken dit door op de richtingspijlen naar boven en beneden op het toetsenbord te drukken. Degenen die desktop-pc's gebruiken, kunnen ook het muiswiel gebruiken om hetzelfde te bereiken, terwijl laptopgebruikers gewoon een USB-muis kunnen aansluiten. Een andere methode is om de cursor op de smalle schuifbalk aan de rechterkant van de pagina te plaatsen en vervolgens LMB vast te houden terwijl u uw handen op en neer beweegt op het trackpad van uw laptop.

Zou het echter niet fijn zijn als we deze acties zouden kunnen afzien en de webpagina alleen automatisch zou laten scrollen? U kunt uw voeten omhoog zetten terwijl de webpagina langzaam omhoog of omlaag stroomt, afhankelijk van uw leessnelheid. Als u op zoek bent geweest naar een manier om deze functie in Mozilla Firefox in te schakelen, is deze handleiding iets voor u. We zullen u vertellen over de tools die u kunt gebruiken om autoscroll in te schakelen.

Hoe automatisch een webpagina naar beneden of naar boven scrollen in Firefox?

Met autoscroll wordt uw webpagina geautomatiseerd terwijl deze langzaam omhoog scrolt volgens een ingestelde snelheid, zodat u op uw gemak kunt lezen zonder een vinger uit te steken. Hoewel het niet standaard aanwezig is in Windows en Firefox, biedt uw computer nog steeds het beste alternatief in de vorm van scrollen in het midden met een muis of klikken met drie vingers met uw trackpad. Er zijn ook de toetsen Page Up en Page Down waarmee u één scherm omhoog of omlaag kunt springen.

Geen van deze opties is natuurlijk zo bevredigend als echt automatisch scrollen. Daarom hebben ontwikkelaars in hun wijsheid browserextensies en andere tools gemaakt die de autoscroll-functie activeren. Sommige van deze tools kunnen in elke browser worden gebruikt, of het nu Chrome, Firefox of Opera is; sommige werken alleen in een specifieke browser. We hebben een lijst met tools samengesteld die, indien ingeschakeld, pagina's in Firefox automatisch omhoog of omlaag laten scrollen.

Hoe u automatisch scrolt zonder extensies te gebruiken

Normaal gesproken kunt u uw webpagina's in Firefox niet zonder extensies automatiseren. Dit is precies de manier waarop Mozilla de browser heeft ontwikkeld. Ze dachten - ten onrechte, en niet voor de eerste keer - dat ze weg konden komen met conventioneel scrollen. Er is echter nog steeds een methode die JavaScript gebruikt waarmee u automatisch scrollen in Firefox kunt ontgrendelen zonder dat u iets hoeft te installeren.

Deze methode maakt gebruik van de code-injectietechniek om automatisch scrollen te forceren. Door op F12 te drukken (uw computer heeft mogelijk een andere functietoets nodig), opent u de paginaconsole voor de webpagina. Vervolgens moet u de volgende code in de console kopiëren en plakken:

“Var scroll = SetInterval (functie) ()

{window.scrollBy (0,1000); }, 2000); "

Druk op F5 als je klaar bent. U zou nu uw pagina automatisch moeten zien scrollen.

Hoe schakel ik Auto Scroll in Firefox in?

Eerlijk gezegd is de bovenstaande methode ongelooflijk saai en ronduit saai. Om nog maar te zwijgen van een simpele verversing zou de pagina terugzetten naar de standaardinstellingen. Elke keer dat je de functie nodig hebt, code injecteren, is gewoon geen goede manier om dingen aan te pakken.

Door in plaats daarvan een extensie te installeren, kunt u veel comfortabeler automatisch scrollen. Deze add-ons worden geleverd met voorkeurenpagina's die u opties bieden voor het aanpassen en personaliseren van autoscroll. U kunt begin- en eindparameters, scrollsnelheid, omloopopties enz. Instellen.

Laten we zonder verder oponthoud praten over de volgende autoscrolling-tools:

  • HandsFread Bookmarklet
  • Autoscroll
  • FoxScroller
  • ScrollyFox
  • AutoScrolling
  • ReScroll

HandsFread Bookmarklet

Een bookmarklet is een klein programma dat is opgeslagen in uw webbrowser en die extra functionaliteit aan de pagina toevoegt, en dat is precies wat HandsFred Bookmarklet is. Deze software is opgeslagen in Firefox en stelt u in staat automatisch door de huidige pagina te bladeren. Het is relatief eenvoudig te gebruiken. Plaats het programma gewoon op uw bladwijzerbalk en klik erop wanneer u autoscroll wilt gebruiken.

Hoe vaker u op HandsFread Bookmarklet klikt, des te sneller wordt het scrollen. Helaas is er geen manier om het proces om te keren. Het is eigenlijk een start-, snelheids- en stopprogramma. U drukt op F5 of vernieuwt de pagina om het automatisch scrollen te stoppen.

Autoscroll

Autoscroll door ontwikkelaar igor86 is, zoals de naam al aangeeft, een autoscroll-add-on. De downloadpagina beschrijft het als een schakelknop waarmee u door lange webpagina's kunt bladeren en dynamische inhoud kunt toevoegen. Autoscroll wordt geleverd met een voorkeurenpagina waar u het scroll-interval kunt instellen. Het wordt ook geleverd met de optie voor einde detectie time-out, waarmee u de maximale tijd van gebruikersinactiviteit kunt bepalen waarna de pagina stopt met scrollen.

FoxScroller

FoxScroller brengt in twee richtingen scrollen naar Firefox. Na het installeren schakelt één klik automatisch scrollen in en de pagina blijft naar beneden scrollen totdat er opnieuw op de add-on-knop wordt geklikt. Als u met de rechtermuisknop op de knop klikt, worden opties weergegeven om omhoog of omlaag te scrollen.

Deze Firefox-extensie wordt geleverd met een instellingenpagina (toegankelijk door met de rechtermuisknop op de knop te klikken en Opties te selecteren). In het menu Opties kunt u de scrollsnelheid (in pixels per seconde) aanpassen, actie aan het einde van de pagina instellen, continu scrollen inschakelen na het wisselen van pagina of het herladen van de huidige pagina. U kunt ook instellen dat nieuwe pagina's automatisch gaan scrollen zodra ze zijn geladen. Het beste van alles is dat u sneltoetsen kunt instellen voor de belangrijkere acties.

ScrollyFox

Deze add-on is vergelijkbaar met FoxScroller wat betreft scrollen in twee richtingen. Het biedt gebruikers ook de mogelijkheid om de scrollsnelheid in regels per minuut te wijzigen. De standaardinstelling is 50. Als de standaard scroll-instellingen behouden blijven, zal de pagina achteruit gaan scrollen zodra deze de bodem bereikt.

AutoScrolling

Deze software van hizakazu is een eenvoudige scroller die automatisch scrollen mogelijk maakt en niets anders. Het automatische scrollproces wordt gestart door op de add-on-knop te klikken en gestopt door er nogmaals op te klikken. Schakelen tussen tabbladen zal ook het automatisch scrollen stoppen.

ReScroll

ReScroll voegt een interessante dynamiek toe aan de Firefox autoscroller line-up. Wanneer deze add-on is geïnstalleerd en geactiveerd met een klik, scrolt deze naar de onderkant van de pagina, laadt de pagina opnieuw en start het automatisch scrollen opnieuw vanaf het begin. Dit proces zal voor onbepaalde tijd doorgaan als het niet wordt gestopt door nogmaals op ReScroll te klikken.

Er zijn een paar andere add-ons waarmee u handsfree kunt gaan tijdens het bladeren door webpagina's in Mozilla, maar deze komen het meest voor. Om degene te vinden die u zoekt, gaat u naar de extensiewinkel van Firefox op htpps: //addons.mozilla.org en gebruikt u de zoekbalk om de app te vinden. Vanaf hier kunt u doorgaan en het in Firefox installeren.

Hoewel extensies het leven een stuk eenvoudiger maken door het gebruik van anders niet beschikbare of moeilijk verkrijgbare functies mogelijk te maken, kunnen ze ook de bron van veel problemen zijn voor uw Windows-pc. Het is bekend dat malware vermomd als webextensies invloed heeft op uw browser en pc en belangrijke functies verlamt. Extensiecode is ook het doelwit van hackers die hun functies herschrijven om ongewenste acties op uw computer uit te voeren. Voor de zekerheid bij het browsen met geïnstalleerde extensies, is het gebruik van een beveiligingsprogramma zoals Auslogics Anti-Malware een must. In tegenstelling tot andere beveiligingssoftware die in omvangrijke formaten wordt geleverd en ertoe bijdragen uw systeem te vertragen, is Auslogics Anti-Malware relatief klein en werkt het snel. Met een enkele klik zal het alle malware, spyware of trojaanse paarden vinden en in quarantaine plaatsen in uw browser of elders op uw pc.Als uw browser schadelijke extensies bevat, zal hij u hiervan op de hoogte stellen en deze verwijderen. Auslogics Anti-Malware voorkomt ook dat u schadelijke programma's installeert of laat u weten of u het al geïnstalleerd en actief heeft.

Ben je een die-hard Firefox-gebruiker? Gebruik je autoscroll? Als uw antwoord ja is, kunt u ons in de opmerkingen vertellen over uw favoriete automatisch scrollende Firefox-extensie.