Hoe Windows-stuurprogramma-updates te blokkeren met wushowhide.diagcab?

Uw systeem up-to-date houden, inclusief het regelmatig bijwerken van uw stuurprogramma's, is noodzakelijk voor betrouwbare prestaties. Als op uw pc Windows 10 wordt uitgevoerd, werkt het systeem de stuurprogramma's automatisch bij als het ontdekt dat bepaalde hardware niet correct werkt.

Af en toe kunnen bijgewerkte stuurprogramma's echter extra problemen veroorzaken. Als dit het geval is, wilt u de updates waarschijnlijk ongedaan maken en voorkomen dat Windows ze opnieuw installeert.

Helaas is er geen speciale tool in Windows 10 waarmee u kunt selecteren welke stuurprogramma's u niet automatisch wilt laten bijwerken.

(Windows Pro en Windows Enterprise, aan de andere kant, worden geleverd met een nieuwe functie genaamd Groepsbeleid-editor waarmee gebruikers wijzigingen kunnen aanbrengen om updates voor geselecteerde stuurprogramma's te vermijden).

In Windows 10 moet u de wushowhide.diagcab-tool van Microsoft gebruiken om stuurprogramma-updates te blokkeren die u niet wilt.

Wat is wushowhide.diagcab in Windows 10? Kortom, het is een app voor probleemoplossing die door Microsoft is gemaakt om gebruikers meer controle te geven over de updatefunctie van Windows 10-stuurprogramma's.

In dit artikel leggen we uit hoe u updates van Windows-stuurprogramma's kunt blokkeren met de tool wushowhide.diagcab.

Hoe Windows-stuurprogramma-updates blokkeren?

De eerste stap om het probleem op te lossen, is het ongedaan maken van de driverupdate die door het systeem wordt uitgevoerd.

<

Om dat te doen:

 • Ga naar het zoekvak van Cortana, typ "Apparaatbeheer" en voer het programma uit.
 • Selecteer het apparaat waarvoor u de update wilt terugdraaien.
 • Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en klik op Verwijderen.
 • U zult het venster Confirm Device Uninstall zien verschijnen.
 • Vink  in dit venster het vakje Verwijder de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat  aan
 • Klik op OK om te bevestigen.

Maar zelfs nadat u de update hebt verwijderd, zal Windows waarschijnlijk proberen het stuurprogramma opnieuw bij te werken. De enige manier om deze cyclus te stoppen, is door de tool wushowhide.diagcab te gebruiken.

Download de tool wushowhide.diagcab (ook bekend als de tool Updates weergeven of verbergen) en ga als volgt te werk:

 • Open de map met de tool wushowhide.diagcab en open het programma.
 • Klik op Volgende om te controleren op beschikbare updates.
 • Kies vervolgens de optie Updates verbergen .
 • U ziet hieronder een lijst met updates met niet-gemarkeerde selectievakjes ernaast.
 • Vink de vakjes aan naast de updates die u niet wilt uitvoeren.

Als je dat eenmaal hebt gedaan, worden de updates voor de stuurprogramma's die je hebt gecontroleerd niet meer automatisch geïnstalleerd.

Als u de controle over uw stuurprogramma-updates wilt nemen en ervoor wilt zorgen dat uw systeem up-to-date blijft, overweeg dan om een ​​gespecialiseerd programma zoals Auslogics Driver Updater te installeren dat uw pc scant op verouderde stuurprogramma's en deze efficiënt bijwerkt voordat er problemen optreden.

Heeft u ooit problemen ondervonden na een driverupdate? Deel in de reacties hieronder.