Hoe MSVCR71.dll ontbrekende of niet gevonden fout op te lossen?

Voor veel mensen over de hele wereld zijn computerprogramma's een integraal onderdeel van hun dagelijks leven. Dit is ook de reden waarom het frustrerend is om tools te hebben die niet starten wanneer je ze nodig hebt. Er zijn Windows-gebruikers die hebben gemeld dat er programma's zijn die niet kunnen worden gestart vanwege een MSVCR71.dll-fout.

MSVCR71.dll Fout verklaard

Een MSVCR71.dll-fout verschijnt wanneer het DLL-bestand ontbreekt, of wanneer het beschadigd of verwijderd raakt. Bijgevolg kan de software die erop vertrouwt voor een goede werking, niet werken. Het is mogelijk dat deze fout wordt veroorzaakt door problemen met het register, een schadelijk programma op de pc, een virusinfectie of problemen met de computerhardware. Dit probleem kan van invloed zijn op elk Windows-programma of besturingssysteem, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista, naast vele andere.

Foutmeldingen met betrekking tot het bestand MSVCR71.dll kunnen in verschillende scenario's verschijnen. Mogelijk probeert u een bepaald programma uit te voeren of een toepassing te installeren. In sommige gevallen kan de fout optreden terwijl u Windows start of afsluit. Dit kan vervelend zijn, vooral als u het betreffende programma meteen moet gebruiken. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om u te leren hoe u de ontbrekende MSVCR71.dll in Windows 10 kunt herstellen. Zorg ervoor dat u onze instructies zorgvuldig leest om het probleem permanent op te lossen.

Oplossing 1: systeembestandscontrole uitvoeren

Een van de geweldige dingen van Windows 10 is dat het een ingebouwd programma heeft dat beschadigde bestanden scant en repareert. U kunt de systeembestandscontrole gebruiken om het ontbrekende bestand MSVCR71.dll te herstellen en uw programma's te starten. Volg gewoon de onderstaande stappen:

 1. Klik op het zoekpictogram op de taakbalk.
 2. Typ "cmd" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten.
 4. Selecteer Uitvoeren als beheerder.
 5. Zodra de opdrachtprompt is geopend, typt u "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter.Los uw MSVCR71.dll Missing or Not Found-fout op door systeembestanden op uw pc te controleren.
 6. Systeembestandscontrole zal nu corrupte bestanden voor een paar minuten scannen en repareren.
 7. Start uw pc opnieuw op zodra het proces is voltooid.

Oplossing 2: Visual C ++ Redistributable-pakketten installeren

Het is vermeldenswaard dat het bestand MSVCR71.dll wordt geleverd met herdistribueerbare Visual C ++ -pakketten. Dus als u ze probeert te installeren, kunt u het probleem mogelijk oplossen. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "cmd" (zonder aanhalingstekens) en klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten.
 3. Selecteer Uitvoeren als beheerder.
 4. Typ in de opdrachtprompt "control / name microsoft.system" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 5. Controleer of uw systeem 32-bits of 64-bits is.
 6. Bezoek de website van Microsoft en ga naar de Visual C ++ Downloads-pagina.
 7. Download het gespecificeerde herdistribueerbare pakket voor uw systeem.
 8. Installeer het pakket op uw pc.
 9. Start uw computer opnieuw op en controleer of de fout is verholpen.

Oplossing 3: uw apparaatstuurprogramma's bijwerken

Het is ook mogelijk dat u verouderde of onjuiste stuurprogramma's op uw computer hebt staan, waardoor de fout MSVCR71.dll ontbreekt. Het zou dus geen kwaad als u probeert uw stuurprogramma's bij te werken. U kunt het handmatig doen of het proces automatiseren met Auslogics Driver Updater. Het is belangrijk om te weten dat het handmatig bijwerken van stuurprogramma's een aanzienlijk deel van uw tijd en energie kan kosten. Voordat u ervoor kiest om naar dat pad te gaan, moet u er zeker van zijn dat u de vaardigheden, het geduld en de tijd heeft om de juiste stuurprogramma's te vinden en te installeren.

Met Auslogics Driver Updater hoeft u alleen maar op een knop te klikken en het proces wordt geautomatiseerd. U hoeft zich geen zorgen te maken over het installeren van de verkeerde stuurprogramma's, omdat de tool uw systeem herkent en de nieuwste, compatibele en door de fabrikant aanbevolen stuurprogrammaversies ervoor vindt. Bovendien kan het programma alle problematische stuurprogramma's aan, niet alleen de stuurprogramma's die de ontbrekende fout MSVCR71.dll veroorzaakten. Dus zodra het proces is voltooid, kunt u snellere en efficiëntere prestaties van uw pc verwachten.

Oplossing 4: het bestand MSVCR71.dll ophalen van een andere computer

Een van de beste oplossingen voor dit probleem is het kopiëren van het bestand MSVCR71.dll van een andere computer met hetzelfde systeem als de uwe. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Open het zoekvak op uw computer door op Windows-toets + S te drukken.
 2. Typ "Command Prompt" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer vervolgens Uitvoeren als beheerder.
 4. Typ in de opdrachtprompt "control / name microsoft.system" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 5. Herhaal de eerste vier stappen op de computer waarvan u het bestand MSVCR71.dll wilt ophalen.
 6. U moet ervoor zorgen dat de pc's dezelfde Windows-editie en hetzelfde systeemtype hebben. Anders is het raadzaam om een ​​andere computer te zoeken.
 7. Gebruik de andere computer en druk op Windows-toets + E om Verkenner te openen.
 8. Navigeer naar C: \ Windows \ SysWOW64 of C: \ Windows \ System32, afhankelijk van wat van toepassing is.
 9. Kopieer het bestand MSVCR71.dll en sla het op een externe harde schijf of een flashstation op.
 10. Ga naar uw eigen computer en start File Explorer.
 11. Ga naar de exacte locatie uit stap 8 en plak daar het bestand MSVCR71.dll.
 12. Controleer of deze methode de fout oplost.

Dus daar heb je het… vier manieren om de MSVCR71.dll-foutmeldingen op te lossen. Als je al onze methoden in dit artikel hebt geprobeerd en het probleem blijft bestaan, aarzel dan niet om je ervaringen in de onderstaande opmerkingen te delen. Laat ons weten wat het probleem is en hoe u ermee bent omgegaan. Op deze manier kunnen we u helpen de fout op te lossen en de beste oplossing voor uw probleem te vinden.