Hoe de resterende batterijduur in Windows 10 inschakelen?

Het is je misschien opgevallen dat je na de Creators Update die in oktober 2018 is uitgebracht, de geschatte resterende batterijduur in Windows 10 niet meer kunt zien. Als je de muisaanwijzer op het batterijpictogram op je scherm beweegt, zie je een percentage dat de batterijduur van je computer aangeeft. - maar geen tijd. Hoewel dit nog steeds een duidelijke en betrouwbare indicatie is van de resterende batterijduur, vindt u de tijdbatterij-indicator wellicht handiger.

Gelukkig is er een manier om het terug te brengen.

In dit artikel leert u hoe u de 'resterende tijd'-indicator voor uw Windows 10-computer kunt herstellen.

Maar laten we eerst eens kijken waarom Microsoft ervoor heeft gekozen om de tijdbatterij-indicator überhaupt te verwijderen.

Waarom heeft Microsoft de geschatte levensduur van de batterij verborgen?

De belangrijkste reden achter de beslissing is dat de weergegeven informatie slechts een ruwe schatting was. Zoals we goed weten, hangt de tijd dat de batterij van uw computer meegaat af van de programma's die u gebruikt, de instellingen voor de helderheid van het beeldscherm, de status van de Wi-Fi-verbinding, de buitentemperatuur, enz. Het systeem maakte dus een weloverwogen gok over hoe veel langer zou uw batterij meegaan - maar het was nog steeds slechts een gok die aanzienlijk kon verschillen van de werkelijkheid. Zoals eerder vermeld, kan de resterende batterijduur van uw computer sterk fluctueren.

Hoe kan ik de resterende batterijduur inschakelen op Windows 10?

Als u nog steeds de voorkeur geeft aan de optie voor het schatten van de tijd terwijl u de muisaanwijzer over het batterijpictogram beweegt, is er een manier om het terug te halen. Het enige dat u nodig heeft, is een paar wijzigingen aanbrengen in het Windows-register.

Aandacht! Hoewel de wijzigingen in het Windows-register die in dit artikel worden uitgelegd, vrij eenvoudig zijn, wordt het ten zeerste aanbevolen om te lezen hoe het Windows-register werkt voordat u verder gaat als u niet bekend bent met de Register-editor of deze voor de eerste keer gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat de Register-editor aanzienlijke wijzigingen in uw systeem kan aanbrengen en dat het onjuist gebruiken ervan ertoe kan leiden dat uw pc onbruikbaar wordt. Maak daarom een ​​back-up van uw computer en het register zelf voordat u wijzigingen aanbrengt.

Dus, hoe breng je de resterende batterijduur in Windows terug?

  • Begin door de Register-editor te openen: ga naar Start en typ "regedit" in de zoekbalk. Druk op Enter en laat de tool wijzigingen aanbrengen in uw systeem.
  • Start de Register-editor.
  • Navigeer in de app naar het volgende adres of typ het in de adresbalk:

Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power

  • Hier moet u verschillende items verwijderen: namelijk EnergyEstimationDisabled en UserBatteryDischargeEstimator.

Klik met de rechtermuisknop op de waarde UserBatteryDischargeEstimator in het rechterdeelvenster en klik op Verwijderen. Druk op Ja om te bevestigen.

  • U moet hetzelfde herhalen voor de waarde EnergyEstimationDisabled.
  • Klik vervolgens in het linkerdeelvenster met de rechtermuisknop op de aan / uit-toets en ga naar Nieuw> DWORD (32-bits) waarde.
  • Geef de nieuwe waarde een naam: EnergyEstimationEnabled.
  • Dubbelklik op de nieuwe waarde en controleer of het veld "Waardegegevens" is ingesteld op 1. Druk op OK om te bevestigen.

Dat zou het moeten doen. U kunt nu de Register-editor sluiten en uw computer opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren. Zodra uw pc opnieuw is opgestart, beweegt u uw muiscursor over het batterijpictogram en kijkt u of de 'resterende tijd'-indicator is teruggekeerd.

Om ervoor te zorgen dat dit en andere aspecten van uw Windows 10-systeem soepel werken, kunt u overwegen een prestatiebevorderend programma zoals Auslogics BoostSpeed ​​te installeren. De software voert een volledige controle van uw systeem uit, lokaliseert snelheidsverminderende problemen en lost ze op.

Vindt u de batterij-indicator "resterende tijd" in Windows 10 nuttig? Deel in de reacties hieronder.