Tips voor het stoppen van Snap View op Windows 8

Snap View werd voor het eerst geïntroduceerd als een multitasking-tool op Windows 7 en, dankzij zijn populariteit, vervolgens overgedragen naar Windows 8. Met deze tool kun je een venster naar een willekeurige kant van het scherm slepen en op zijn plaats klikken. U kunt dan andere vensters openen en met meerdere programma's tegelijk werken, waarbij u eenvoudig tussen de twee kunt schakelen.

In dit artikel leest u wat u kunt doen met Snap View in Windows 8 en hoe u Snap View kunt stoppen als u het niet langer nodig heeft.

Heb ik Snap View nodig in Windows 8?

Zoals eerder vermeld, is Snap View een handige tool voor multitasking. Als u ooit met meerdere geopende vensters wilt werken (u kunt bijvoorbeeld uw Netflix in de hoek hebben geopend terwijl u aan een Word-document werkt) en er gemakkelijk tussen wilt schakelen, zorgt Snap View ervoor. U hoeft alleen maar een venster naar de hoek van uw scherm te slepen en het formaat wordt automatisch aangepast aan die ruimte. U krijgt een miniatuurweergave van de andere vensters en kunt de apps kiezen die u op de andere helft van het scherm wilt openen.

Snap View op Windows 8 biedt echter geen aanpassingsopties en als u een venster om een ​​andere reden wilt verplaatsen, klikt het nog steeds op zijn plaats wanneer u het dicht bij de rand van het scherm plaatst. Als dit niet uw bedoeling is, kan Snap View natuurlijk behoorlijk vervelend zijn. Dus, hoe schakel je Snap View uit in Windows 8?

Hoe Snap View stoppen in Windows 8?

Er zijn twee hoofdmethoden die u kunt gebruiken om Snap View in Windows 8 uit te schakelen.

Optie één: via het menu Personaliseren

 • Klik met de rechtermuisknop in een lege ruimte op uw bureaublad en kies Personaliseren in het menu.
 • Klik rechtsonder in het venster op Toegankelijkheidscentrum.
 • Selecteer onder Alle instellingen verkennen de optie Het toetsenbord gebruiksvriendelijker maken.
 • Scrol naar beneden en vink onder de optie Het beheer van vensters eenvoudiger maken de optie Voorkomen dat vensters automatisch worden gerangschikt wanneer ze naar de rand van het scherm worden verplaatst, aan .
 • Bevestig door op Toepassen te klikken.

Optie twee: via Windows Register-editor

 • Open de Register-editor: druk op de Win-toets + R-toets combo om het dialoogvenster Uitvoeren te openen, typ "regedit.exe" en druk op Enter.
 • Zodra u de UAC-prompt heeft gevonden, klikt u op de knop Ja.
 • Navigeer naar HKEY_CURRENT_USER \ Configuratiescherm \ Desktop.
 • Klik met de rechtermuisknop op WindowArrangementActive aan de rechterkant en kies Wijzigen.
 • Wijzig in het vak Waardegegevens de standaardwaarde van "1" in "0".
 • (Merk op dat als u ooit Snap View opnieuw moet inschakelen, u de waardegegevens weer moet veranderen van "0" naar "1").

Om ervoor te zorgen dat uw Windows 8 en alle functies correct blijven werken, raden we u aan om betrouwbare anti-malwaresoftware op uw pc te gebruiken. Auslogics Anti-Malware is ontworpen om zelfs de zeldzaamste kwaadaardige items te detecteren en regelmatig scans uit te voeren om uw computer veilig te houden.

Gebruik je Snap View in Windows 8 of wil je het liever uitgeschakeld hebben?