Hoe te repareren dat de computer geen hoofdtelefoon herkent in Windows?

Koptelefoon werkt niet?

Hier leest u hoe u de computer kunt repareren die geen hoofdtelefoon herkent in Windows

Soms wil je gewoon een film kijken, naar je favoriete muziek luisteren op je computer of een belangrijke vergadering doornemen op Skype. U kunt echter een vervelend probleem tegenkomen: een hoofdtelefoon wordt niet gedetecteerd in Windows 10 of 8. Dit is een vaak gemeld probleem waarbij gebruikers klagen dat ze niets kunnen horen, ook al werkt de luidspreker prima.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om te leren hoe u hoofdtelefoons kunt repareren die niet worden gedetecteerd in Windows 10 - problemen die algemeen worden gedocumenteerd. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

Los die hardwareproblemen op

Proberen op te lossen Computer herkent hoofdtelefoon niet in Windows 8 of 10 houdt vaak in dat er wordt gecontroleerd op mogelijke hardwareproblemen. Hier is een oplossing in twee stappen:

 1. Plaats uw hoofdtelefoon in een andere poort , omdat het probleem soms optreedt omdat u een lege USB-poort gebruikt. Sluit uw hoofdtelefoon aan op een andere poort en kijk of dit het probleem oplost.
 2. Probeer uw hoofdtelefoon op een ander apparaat. Als deze stap voor probleemoplossing niet werkt en het probleem zich blijft voordoen, is er waarschijnlijk sprake van uw hoofdtelefoon.

Stel uw hoofdtelefoon in als het standaard afspeelapparaat

Soms is de hoofdtelefoon niet ingesteld als het standaard afspeelapparaat. Dit leidt ertoe dat de hoofdtelefoon niet werkt in Windows 10 of 8. Hier zijn de stappen om de hoofdtelefoon in te stellen als het standaardapparaat.

 1. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop. Klik op Configuratiescherm.
 2. Klik op Hardware en geluiden . Selecteer geluid.
 3. Zoek naar het tabblad Afspelen, klik eronder met de rechtermuisknop op het venster en selecteer Uitgeschakelde apparaten weergeven .Zoek Show Disabled Devices.
 4. Koptelefoons worden daar vermeld, dus klik met de rechtermuisknop op uw koptelefoonapparaat en selecteer Inschakelen.
 5. Klik op Instellen als standaard . Klik ten slotte op Toepassen.

Verander het standaard geluidsformaat

Als het standaard geluidsformaat niet correct is, is er een probleem met de hoofdtelefoon die niet werkt. Hier zijn snelle stappen om het standaardgeluidsformaat op uw bureaublad te wijzigen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start. Klik daarna op Configuratiescherm.
 2. Klik op Hardware en geluiden . Selecteer geluid.
 3. Ga naar het tabblad Afspelen en dubbelklik vervolgens op uw standaard afspeelapparaat. Je vindt er een dikke groene markering naast.
 4. Schakel over naar het tabblad Geavanceerd. In het vervolgkeuzemenu kunt u het standaard geluidsformaat wijzigen.Selecteer het standaard geluidsformaat.

Gebruik de probleemoplosser voor het afspelen van audio

Windows heeft een ingebouwde probleemoplosser voor het afspelen van audio om het probleem op te lossen dat de computer uw hoofdtelefoon niet herkent. Volg deze belangrijke stappen:

 1. Druk op de Windows-logotoets op uw toetsenbord. Typ "troubleshoot" en klik vervolgens op Troubleshoot zodra het verschijnt.
 2. Klik op Audio afspelen en voer  de probleemoplosser uit . Klik op Volgende .Selecteer de probleemoplosser uitvoeren.
 3. Kies Koptelefoon. Klik daarna op Volgende.
 4. Klik op Nee, audioverbeteringen niet openen .
 5. Klik op Testgeluiden afspelen .
 6. Als je geen geluid hebt gehoord, klik dan op Ik heb niets gehoord . Dit zal Windows vragen om het audiostuurprogramma opnieuw te installeren.
 7. Volg de instructies op het scherm om door te gaan met het oplossen van problemen.

Aantekeningen en conclusie

Als deze oplossingen voor het repareren van de hoofdtelefoon die niet in Windows 10 wordt gedetecteerd niet werken, is de kans groot dat u een audiostuurprogramma hebt dat verouderd, beschadigd of ontbreekt. Verdere problemen, zoals helemaal geen geluid, kunnen zich voordoen als het probleem onopgemerkt blijft.

Zorg ervoor dat u altijd de nieuwste geluidsdriver op uw systeem hebt geïnstalleerd. Auslogics Driver Updater is een veilige, betrouwbare tool om alle stuurprogramma's op uw pc met een enkele klik bij te werken, waardoor een soepele hardware-werking wordt gegarandeerd en apparaatproblemen en conflicten worden voorkomen. Het controleert uw computer op mogelijke problemen met stuurprogramma's, levert een rapport op over ontbrekende of verouderde stuurprogramma's die zijn gedetecteerd en laat u deze in een mum van tijd bijwerken naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies.

Gebruik Auslogics Driver Updater om problemen met stuurprogramma's op een Windows-pc op te lossen

De kans is groot dat een van deze handige oplossingen goed zal werken om op te lossen Computer herkent koptelefoon niet in Windows 8 of 10. Veel succes en we hopen dat alles vanaf hier goed werkt op uw pc!

En als u uw pc wilt beveiligen zonder tijd te verliezen, raden we u aan om een ​​hulpprogramma genaamd Systeembeveiliging te starten. Het is volkomen veilig en zal zeker een krachtige bescherming voor uw systeem bieden.