Hoe repareer ik Windows 10-fouten bij het mounten van ISO-bestanden?

Een van de geweldige functies van latere versies van het Windows-besturingssysteem is dat ze ISO-bestanden kunnen mounten zonder dat een applicatie van derden nodig is. Dit is best handig, vooral als je te maken hebt met grote softwaredownloads. Tegenwoordig zijn veel bestanden beschikbaar om te downloaden in het .iso-formaat. Het is in feite de gemakkelijkere optie dan de bestanden op een schijf te branden.

Verschillende gebruikers hebben echter problemen gemeld bij het koppelen van ISO-bestanden. Als u een van de mensen bent die dergelijke fouten heeft ondervonden en u wilt weten hoe u ISO-problemen op Windows 10 kunt oplossen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben een lijst met oplossingen die u kunt proberen om dit probleem op te lossen.

Methode 1: uw stuurprogramma's bijwerken

Als u een ISO-bestand van een dvd of cd probeerde te mounten toen u een fout tegenkwam, is er waarschijnlijk iets mis met uw stuurprogramma's. Dit geldt vooral als u er absoluut zeker van bent dat het bestand niet onvolledig of beschadigd is. Om dit probleem op te lossen, moet u uw stuurprogramma's bijwerken.

U kunt dit handmatig doen of u kunt het proces automatiseren met Auslogics Driver Updater. We raden dit laatste altijd aan om vele goede redenen. Als u uw stuurprogramma's bijvoorbeeld handmatig bijwerkt, moet u veel tijd besteden aan het zoeken naar compatibele en bijgewerkte versies op de website van de fabrikant. Aan de andere kant, wanneer u Auslogics Driver Updater gebruikt, hoeft u slechts op een knop te klikken en kunt u al uw stuurprogramma's bijwerken naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies. U hoeft zich geen zorgen te maken over het installeren van verkeerde stuurprogramma's, want deze betrouwbare tool kan uw systeem automatisch herkennen! Zodra het proces is voltooid, kunt u nu ISO-bestanden vanaf een dvd of cd mounten. Bovendien zult u een aanzienlijke verbetering in de snelheid en prestaties van uw computer opmerken.

Methode 2: Windows Verkenner gebruiken om het ISO-bestand te openen

Zoals we al zeiden, stelt Windows 10 gebruikers in staat om ISO- of afbeeldingsbestanden (IMG) te openen zonder de hulp van een applicatie van derden. In sommige gevallen kan een bug van een recente update de bestandskoppelingsfuncties op een Windows-besturingssysteem beïnvloeden. Het is ook mogelijk dat uw systeem problemen heeft met het herkennen van ISO-bestanden. Bijgevolg stelt het niet automatisch een standaardtoepassing in voor het aankoppelen of openen van de bestanden. U kunt dit probleem eenvoudig oplossen door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Ga naar het ISO-bestand dat u wilt openen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Openen met.
 3. Een ander menu zal verschijnen. Selecteer Windows Verkenner.

U zou de bestanden in het ISO-bestand moeten kunnen zien. Hierdoor zou u de bestanden automatisch op uw schijf moeten kunnen mounten.

Methode 3: Alle schijven ontkoppelen

Het is ook mogelijk dat u het ISO-bestand op een virtuele schijf hebt gemount. Vanwege de automatische vervangingsfunctie kan het zijn dat u het nieuwe ISO-bestand niet over het bestaande kunt koppelen. Sommige gebruikers meldden dat ze dit probleem hadden kunnen oplossen door al hun virtuele schijven te ontkoppelen. Met dat gezegd, volg de onderstaande instructies:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + E. Dit zou File Explorer moeten openen.
 2. Ga naar het linkermenu en klik op Deze pc.
 3. Klik met de rechtermuisknop op een virtueel station en klik vervolgens op Uitwerpen. Doe dit voor elke virtuele schijf die op uw computer beschikbaar is.
 4. Start je computer opnieuw op.
 5. Probeer het ISO-bestand op een beschikbaar slot te monteren.

Methode 4: uw ISO-toepassing van derden verwijderen

Misschien heb je geprobeerd ISO-bestanden te mounten, met behulp van programma's van derden zoals Daemon Tools of Alcohol 120%. Zoals we hebben vermeld, kan het probleem worden veroorzaakt door bestandskoppelingsfouten. Daarom raden we u aan om ISO-applicaties van derden op uw computer te verwijderen om het probleem op te lossen.

Als u het virtuele-schijfprogramma van derden al hebt verwijderd en de fout blijft bestaan, is het mogelijk dat de vermeldingen nog steeds in het register staan. U kunt dit probleem oplossen door het register op te schonen en vermeldingen te verwijderen die verband houden met de ISO-bestandskoppeling. U kunt handmatig door de Register-editor zwerven, maar we raden u ten zeerste aan om in plaats daarvan een betrouwbare tool zoals Auslogics Registry Cleaner te gebruiken.

Maak het Windows-register schoon om Windows 10-fouten op te lossen bij het koppelen van ISO-bestanden.

Het is vermeldenswaard dat het register een gevoelige database is. Als u een komma gewoon misplaatst, kan dit ertoe leiden dat u uw computer niet goed opstart! Dus voordat u besluit uw register handmatig op te schonen, moet u er absoluut zeker van zijn dat u de wijzigingen correct kunt uitvoeren. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "regedit" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik met de rechtermuisknop op regedit in de resultaten en selecteer Uitvoeren als beheerder.
 4. Navigeer naar het volgende pad: Computer \ HKEY_CLASSES_ROOT \ .iso
 5. Maak een back-up van uw register.
 6. Controleer of een ISO-tool van derden nog steeds is gekoppeld aan uw ISO-extensie. Als dit het geval is, klikt u met de rechtermuisknop op het item Standaard.
 7. Vervang het item onder Waardegegevens door "Windows.IsoFile" (zonder aanhalingstekens) en klik op OK.
 8. Start uw computer opnieuw op en controleer of dit het probleem oplost.

Leren hoe u ISO-problemen op Windows 10 kunt oplossen, is gemakkelijker wanneer u ervoor kiest om Auslogics Registry Cleaner te gebruiken. Deze tool scant automatisch beschadigde, dubbele en verouderde registervermeldingen. Met een klik op een knop kunt u oude ISO-gerelateerde vermeldingen verwijderen en het probleem oplossen. Het beste is dat deze tool helemaal gratis is!

Methode 5: Tweaken via PowerShell

Spaarzame markeringen worden doorgaans opgelegd aan NTFS-partities met grotere secties van binaire nullen. In sommige gevallen hebben gebruikers problemen met het openen van ISO-bestanden via Windows Verkenner omdat de bestandscontainers zijn gemarkeerd. U kunt dit probleem oplossen door de vlag uit het ISO-bestand te verwijderen met PowerShell. Met dat gezegd, volg de onderstaande stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op Windows Key en selecteer vervolgens Windows PowerShell (Admin).
 2. Plak de volgende opdracht en druk op Enter:

  Opmerking: zorg ervoor dat u 'FilePath' en 'FileName' dienovereenkomstig wijzigt.

  fsutil sparse setflag "C: \ FilePath \ FileName.iso" 0

 3. Sluit PowerShell af en probeer het ISO-bestand opnieuw te mounten.

  De andere optie voor het verwijderen van de sparse-vlag uit het ISO-bestand is door een batchbestand te gebruiken. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 4. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied op uw bureaublad.
 5. Selecteer Nieuw en kies vervolgens Tekstdocument.
 6. Open het nieuwe tekstdocument en plak de volgende vermeldingen:

  fsutil sparse queryflag% 1

  pauze

  fsutil sparse setflag% 1 0

  fsutil sparse queryflag% 1

  pauze

 7. Nadat u de invoer heeft geplakt, klikt u op Bestand in de menubalk van het tekstdocument.
 8. Selecteer Opslaan als en geef het bestand een naam.
 9. Zorg ervoor dat u de .txt-extensie vervangt door ".bat" (geen aanhalingstekens).
 10. Sleep het ISO-bestand over het batchbestand dat u zojuist hebt gemaakt.
 11. Start uw computer opnieuw op en probeer uw ISO-bestand te mounten met Windows Verkenner.

Heeft u nog andere suggesties voor het mounten van ISO-bestanden?

We zijn benieuwd naar uw ideeën in de onderstaande opmerkingen!