Hoe kom je erachter wat het model van je moederbord is?

Als je eenmaal hebt geprobeerd de hardwarecompatibiliteit te controleren of je stuurprogramma's handmatig hebt bijgewerkt, zul je ontdekken hoe je leert hoe je het moederbordmodelnummer kunt vinden in Windows 10. Gelukkig kun je door een paar opdrachten uit te voeren via de opdrachtprompt meer te weten komen over je moederbord model- en serienummer. In dit bericht laten we je de eenvoudige stappen zien.

Het serienummer van het moederbord van mijn computer vinden op Windows 10

  1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
  2. Typ "CMD" (zonder aanhalingstekens) en selecteer vervolgens Opdrachtprompt uit de resultaten.
  3. Zodra de opdrachtprompt is geactiveerd, typt u de volgende opdracht:

wmic bios krijgen serienummer

  1. Druk op Enter om de opdracht uit te voeren.

Enkele factoren om te onthouden wanneer u probeert het serienummer van uw moederbord te krijgen

Nadat u de door ons verstrekte opdracht heeft uitgevoerd, zou u het serienummer van uw moederbord moeten kunnen zien. Er zijn echter enkele gevallen waarin de opdrachtprompt alleen een lege ruimte toont. In andere gevallen kan er een waarschuwing worden weergegeven met de tekst "In te vullen door OEM". In het algemeen geeft dit aan dat u probeert uw OEM-software op een ander apparaat te installeren dan het apparaat dat u oorspronkelijk kocht.

Aan de andere kant kan het ook betekenen dat uw pc het serienummer van het moederbord niet herkent. Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt. In zeldzame gevallen is het mogelijk dat uw computerfabrikant niet alle essentiële hardware-informatie heeft verstrekt. Bijgevolg kan uw besturingssysteem de benodigde hardwaregegevens niet identificeren.

Misschien duurt het even voordat de opdrachtprompt het serienummer van het moederbord herkent. Dit gebeurt wanneer uw computer te traag is. U kunt dus eerst proberen om snelheidsverminderende problemen op te lossen door Auslogics BoostSpeed ​​te installeren. Nadat u deze tool hebt geactiveerd, wordt een volledige scan van uw systeem uitgevoerd en wordt gezocht naar ongewenste bestanden en andere items die toepassingsstoringen of crashes kunnen veroorzaken. Auslogics BoostSpeed ​​zal ze veilig verwijderen zonder risico op beschadiging van uw besturingssysteem. Zodra het proces is voltooid, kunt u proberen de opdracht opnieuw uit te voeren om het serienummer van uw moederbord te krijgen.

Een ander belangrijk ding om te onthouden is dat Windows 10 Insider-builds slechts technische voorbeelden zijn van het besturingssysteem. Ze missen dus nog steeds veel functies. Als u er een gebruikt, is het mogelijk dat u het serienummer van uw moederbord niet kunt zien.

Het modelnummer van het moederbord vinden in Windows 10

  1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
  2. Typ nu "Command Prompt" (zonder aanhalingstekens).
  3. Kies Command Prompt uit de resultaten.
  4. Voer binnen de opdrachtprompt de volgende opdracht uit:

wmic-plint krijg product, fabrikant, versie, serienummer

Als u dit doet, krijgt u essentiële informatie over uw moederbord, inclusief de productversie, fabrikant en serienummer.

Heb je andere vragen over je moederbord?

Stel ze via de comments hieronder!