Wat moet ik doen als Outlook-herinneringen niet meer werken?

Mannen moeten vaker worden herinnerd dan geïnformeerd

 Samuel Johnson  

Als u dit leest, bent u waarschijnlijk geen onbekende in Microsoft Outlook. De app is de afgelopen jaren steeds sterker geworden en is de favoriete berichten-app geworden voor zakelijke correspondentie. U kunt taken maken, herinneringen instellen en beide converteren naar getimede e-mails die Outlook op het juiste moment kan verzenden. Als Outlook-herinneringen echter niet meer werken, zal dat zeker de productiviteit op het werk en elders verminderen. Helaas is dat de laatste tijd voor sommige Office-gebruikers gebeurd: er treedt een vreemde fout op waardoor ze een gemaakte herinnering niet kunnen opslaan.

Wanneer sommige gebruikers een nieuwe vergadering maken, kunnen ze deze niet opslaan in Outlook. Soms, tijdens het slepen van de randen om de toegewezen afspraaktijd te verlengen, verschijnt er een rare foutmelding die hen verhindert het bestand op te slaan. Opnieuw proberen en opnieuw opstarten lijken niet te werken, aangezien Outlook het onderstaande bericht blijft weergeven:

"De herinnering voor" afspraaknaam "wordt niet weergegeven omdat het item zich in een map bevindt die geen herinneringen ondersteunt. Het is ok?"

Dit is natuurlijk geen ideale situatie. Voor drukke werknemers op de werkvloer zal het ongelooflijk frustrerend zijn, vooral omdat tijd schaars is. Ze kunnen de poging uiteindelijk opgeven als een verloren baan, en dit kan later gevolgen hebben. Omdat de herinnering niet is ingesteld, missen ze mogelijk een uiterst belangrijke vergadering of vergeten ze op de afgesproken tijd een dringende taak uit te voeren.

Daarom hebben we deze gids gemaakt om u te helpen het probleem op te lossen, zodat u uw afspraken gemakkelijk kunt opslaan en snel door kunt gaan naar de volgende taak. Laten we eerst eens kijken naar de mogelijke redenen waarom het probleem met de herinnering niet in Outlook verschijnt.

Waarom werken Outlook-herinneringen niet opnieuw?

Er is geen enkele reden voor het probleem "Herinnering zal niet verschijnen" in Outlook. Er zijn meerdere oorzaken ontdekt, die allemaal tot hetzelfde ongewenste resultaat leiden. De meest voorkomende redenen voor het optreden van de fout worden hieronder uitgelegd. Als je ze eenmaal hebt begrepen, ben je op weg naar genezing.

 • Defecte Outlook

Het is duidelijk dat als een app niet goed werkt, sommige functies kapot zijn. Helaas kan dit de herinneringsfunctie in Outlook zijn. Als sommige bestanden van de app om welke reden dan ook beschadigd raken, heeft dit invloed op hoe Outlook zich gedraagt. Dit komt meestal voor bij een virusinfectie. Geheugenrantsoenering kan er ook voor zorgen dat Outlook traag en buggy wordt, wat problemen veroorzaakt bij het maken van afspraken.

 • Verkeerde opslaglocatie

Outlook slaat herinneringen, vergaderingen en afspraken op in de standaardagendamap. Soms werken herinneringen niet meer omdat het bestand waaraan wordt gewerkt, niet wordt opgeslagen in de standaardmap, maar in een andere map. Deze andere map kan al dan niet een submap van de agenda zijn. Het is mogelijk dat u per ongeluk de maplocatie hebt gewijzigd. Sommige .pst-bestanden kunnen ook worden losgekoppeld van de hoofdmap.

 • Corrupte herinneringen

We hebben allemaal een situatie meegemaakt waarin een bestand gewoon niet kan worden geopend. Andere keren gaat het open, maar kan het niet op de gewenste manier worden bediend. Dit wijst op bestandscorruptie, en Outlook-bestanden zijn ook niet vrijgesteld van de mogelijkheid. Het is bekend dat beschadigde herinneringsbestanden de foutmelding "Herinnering zal niet verschijnen" in Outlook veroorzaken.

 • Uitgeschakelde herinneringen

Dit is zeer zeldzaam, maar mag niet volledig worden verdisconteerd. Als de optie om herinneringen weer te geven is uitgeschakeld, kunt u bepaalde acties natuurlijk niet uitvoeren bij het plannen van een vergadering. Deze optie maakt mogelijk deel uit van een groepsbeleid en kan in dit geval alleen centraal worden geactiveerd, dus u kunt deze mogelijk niet zelf wijzigen als de beheerder de functionaliteit heeft uitgeschakeld.

Outlook-herinneringen repareren die niet werken op Windows 10

Wanhoop niet wanneer de foutmelding "Herinnering zal niet verschijnen" verschijnt terwijl u probeert een geplande afspraak op te slaan. U zou de onderstaande oplossingen moeten doorlopen, en u zult er zeker een vinden die voor u werkt.

 • Schakel invoegtoepassingen uit

Outlook-invoegtoepassingen bieden extra functies aan de app, zodat u deze voor veel dingen kunt gebruiken die normaal gesproken buiten het bereik vallen. Niettemin kunnen sommige invoegtoepassingen compatibiliteitsproblemen met de hoofdapp veroorzaken. Als u problemen ondervindt bij het opslaan van herinneringen, moet u controleren of dit niet door een invoegtoepassing wordt veroorzaakt.

De beste manier om dit te doen, is door het invoegtoepassingsvenster in Outlook te openen en één invoegtoepassing tegelijk uit te schakelen. Keer vervolgens terug naar het hoofdvenster van Outlook en probeer een herinnering te maken en op te slaan. Als het werkt, heb je je schuldige gevonden. Als het probleem zich blijft voordoen, keert u terug naar het invoegtoepassingsvenster en schakelt u een ander venster uit. Blijf dit doen totdat u de problematische invoegtoepassing hebt geïsoleerd of hebt geverifieerd dat het probleem geen verband houdt met deze invoegtoepassing.

U kunt als volgt een invoegtoepassing uitschakelen in Outlook 2010 en hoger:

 • Start Outlook.
 • Klik op het tabblad Bestand.
 • Selecteer Invoegtoepassingen beheren of Apps beheren. Dit zal een venster openen met al uw geïnstalleerde invoegtoepassingen, de naam van elke invoegtoepassing, de uitgever, de installatiemethode en de huidige status.
 • Schakel het selectievakje onder de kolom "Ingeschakeld" uit voor de invoegtoepassing die u wilt uitschakelen.

Dat is het. U kunt doorgaan, op voorwaarde dat uw invoegtoepassingen niet te veel zijn, anders kunt u het beste eerst de andere oplossingen proberen. Als u Outlook op internet gebruikt, kunt u uw invoegtoepassingen beheren door Instellingen> Integraties beheren te selecteren.

U hebt waarschijnlijk gemerkt dat hoe meer invoegtoepassingen in Outlook zijn geïntegreerd, hoe langzamer de app lijkt te zijn ten opzichte van wanneer er weinig of geen integraties waren. Dit effect is meer uitgesproken op oudere systemen met langzamere processors met beperkt geheugen. Om ervoor te zorgen dat Outlook zo soepel mogelijk verloopt, raden we u aan Auslogics BoostSpeed ​​te installeren. Het helpt de meeste processen en bewerkingen sneller te laten verlopen.

 • Controleer de opslaglocatie voor Outlook-bestanden

De beste plaats om herinneringen op te slaan, is natuurlijk de standaardopslaglocatie die voor hen is gemaakt toen u Outlook installeerde. Natuurlijk, opslaan op een andere locatie maakt meestal geen verschil. U kunt zelfs zonder problemen opslaan op een locatie op een andere schijf. Mocht de "Herinnering zal niet verschijnen" -fout echter zijn irritante kop oplichten, dan wordt u geadviseerd om te controleren wat uw opslaglocatie is. Als dit niet de standaardlocatie is, wijzigt u deze naar de standaardlocatie en probeert u uw herinnering opnieuw op te slaan.

Om te controleren wat uw huidige opslaglocatie is, klikt u op Bestand> Info. Klik vervolgens tweemaal op Accountinstellingen en klik op Gegevensbestanden. De standaardlocaties voor uw Outlook-bestanden zijn C: \ Users \% gebruikersnaam% \ AppData \ Local \ Microsoft \ Outlook \ en C: \ Users \% gebruikersnaam% \ Documents \ Outlook Files \. Als de huidige locatie niet overeenkomt met een van deze, wijzigt u deze naar de standaardlocatie.

Hierna zou het opslaan van uw herinneringsbestand een fluitje van een cent moeten zijn.

 • Schakel de optie "Herinneringen tonen" in

Als deze functie is uitgeschakeld, is het ontvangen van herinneringen geen makkie; het zal waarschijnlijk helemaal niet werken. Dus als u Microsoft Outlook 2010 en hoger gebruikt, kunt u als volgt de functie "Herinneringen weergeven" inschakelen.

 • Klik op Bestand.
 • Klik op Opties.
 • Selecteer Geavanceerd.
 • Vink het selectievakje 'Herinneringen weergeven' aan onder de optie Herinneringen.
 • Klik op OK om op te slaan en af ​​te sluiten.

  Herinneringen zouden nu moeten werken.

  • Reset de herinneringswachtrij

  Als de vervelende fout eenvoudigweg weigert te verdwijnen, ondanks uw inspanningen tot nu toe, is het misschien net wat u moet doen om herinneringen opnieuw in te stellen.

  Sluit eerst Outlook. Open Taakbeheer en sluit elk Outlook-gerelateerd proces. Open vervolgens de applicatie opnieuw en sla een taak of herinnering op. Zorg ervoor dat het wordt opgeslagen in de standaardmap van de toepassing, dit is uw primaire map Agenda of Taken. Nu, terwijl Outlook nog steeds actief is, doet u het volgende:

  • Druk op de Windows-toets + R om het vak Uitvoeren te openen.
  • Typ het volgende in het vak en klik op OK of druk op Enter:

   outlook / cleanreminders

   • Als dat niet werkt, open dan het vak Uitvoeren opnieuw en probeer dit in plaats daarvan, en vergeet ook niet op Enter te drukken:

   outlook / resetfolders

   Beide opdrachten doen in principe hetzelfde: herinneringen wissen zodat u opnieuw kunt beginnen. Dit zou het probleem moeten oplossen. Probeer anders de volgende oplossing.

   • Herstel PST-bestanden met software van derden

   In het geval van een beschadigd bestand dat u koste wat het kost moet openen vanwege de belangrijke informatie daarin, zijn uw opties als Outlook het niet kan openen of opslaan vrij beperkt. Als het bestand kan worden geopend, kunt u de inhoud kopiëren en een ander herinneringsbestand maken. Als u een back-up van het bestand heeft gemaakt, kunt u in plaats daarvan de reservekopie gebruiken. Als geen van beide een optie is, kunt u een hulpprogramma van derden gebruiken om het bestand te repareren.

   • Schakel ondersteuning voor PST-bestanden in Outlook in

   PST is een afkorting voor Personal Storage Table, het eigen formaat van Microsoft voor het opslaan van zaken als agenda's, herinneringen, taken en berichten in Outlook en andere Office-toepassingen. Het is duidelijk dat ondersteuning voor het PST-formaat moet zijn ingeschakeld om herinneringen te laten werken zoals voorzien.

   In het geval dat al het andere dat je hebt geprobeerd het probleem niet heeft opgelost, kun je nog een keer met de dobbelstenen gooien:

   • Klik op het tabblad Bestand in Outlook om het menu Bestandsopties te openen.
   • Selecteer de optie Importeren en exporteren.
   • Klik in het rechterdeelvenster op de optie Outlook-gegevensbestand openen.
   • Er verschijnt een venster met een lijst met verschillende Outlook-bestandsindelingen. Klik met de rechtermuisknop op het item "outlook.pst" en klik op Eigenschappen gegevensbestand in het contextmenu.
   • Klik in het nieuwe venster op het tabblad Algemeen.
   • Vink het selectievakje 'Herinneringen en taken uit deze map weergeven in de takenbalk' aan.

    Dat is alles. Start Outlook opnieuw en alles zou weer normaal moeten zijn.