Hoe zich te ontdoen van Asmtxhci.sys Blue Screen Error op Windows?

<

Hoewel Microsoft Windows 10 blijft polijsten met regelmatige patches en fixes, laten we realistisch zijn: het besturingssysteem zit nog steeds vol problemen. Het beruchte asmtxhci.sys Blue Screen of Death is hiervan een voorbeeld: het komt vaak uit het niets tevoorschijn en dwingt Windows 10 opnieuw op te starten, waardoor de gebruiker verbijsterd en boos achterblijft. Het goede nieuws is dat als u dit probleem tegenkomt, u dingen zonder veel moeite kunt corrigeren. Lees gewoon verder om erachter te komen hoe u de BSOD-fout asmtxhci.sys op Windows 10 kunt oplossen.

Waarom krijg ik een systeemservice-uitzondering (asmtxhci.sys) op mijn computer?

Het asmtxhci.sys Blue Screen of Death, zoals de naam al doet vermoeden, is gerelateerd aan asmtxhci.sys, de ASMedia USB 3.x XHCI Controller-driver. De controller in beeld beheert uw USB 3.x-poorten en apparaten die erop zijn aangesloten. Als er iets mis mee is, komt u de betreffende Blue Screen-fout tegen.

Hoe de asmtxhci.sys Blue Screen of Death te repareren?

Werk het ASMedia USB-stuurprogramma bij

Om van de hoofdpijn af te komen, moet u het stuurprogramma van de ASMedia USB 3.x XHCI Controller bijwerken. Algemeen wordt aangenomen dat deze stap de beste oplossing is in een dergelijk scenario. Hier is wat u kunt doen om het goed te doen:

Gebruik Auslogics Driver Updater

Als je de klus zo snel en effectief mogelijk wilt klaren, kun je het beste een speciale tool gebruiken, zoals Auslogics Driver Updater. De software scant uw systeem op problemen met stuurprogramma's en lost deze op door de nieuwste door de fabrikant aanbevolen stuurprogramma's op uw pc te downloaden en te installeren. Op deze manier krijgt u al uw chauffeurs met slechts één klik op de knop in topconditie, wat de dagelijkse werking van uw computer verbetert en chauffeursgerelateerde problemen voorkomt.

Gebruik Device Manager

Uw besturingssysteem wordt geleverd met het ingebouwde hulpprogramma Apparaatbeheer, dat is ontworpen om voor alle hardware te zorgen die op uw computer is aangesloten. Apparaatbeheer is inderdaad buitengewoon handig, omdat het kan worden gebruikt om uw stuurprogramma's te repareren. Hieronder vindt u de nodige instructies om dingen voor elkaar te krijgen:

 1. Start de Run-app - u kunt dat doen door tegelijkertijd op de Windows-logotoets en R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ devmgmt.msc in het gebied Uitvoeren en druk op de knop Enter (of klik op OK).
 3. Zoek in het menu Apparaatbeheer de categorie Universal Serial Bus-controllers en dubbelklik erop.
 4. Zoek naar de ASMedia USB-controller en klik er met de rechtermuisknop op.
 5. Kies in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt de optie Stuurprogramma bijwerken.
 6. Wanneer u wordt gevraagd hoe u naar stuurprogramma's moet zoeken, klikt u op de eerste optie, namelijk 'Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's'.

Wacht tot Windows de benodigde update heeft gevonden. Start vervolgens uw pc opnieuw op en controleer of het BSOD-probleem is opgelost.

Zoek de driver handmatig

Om de een of andere reden wilt u misschien zelf naar de driver zoeken. In een scenario als dit is het essentieel dat u weet waar u de exacte ASMedia USB-driver kunt vinden die uw systeem nodig heeft om goed te functioneren - anders zou u uiteindelijk het verkeerde stuk software kunnen installeren en daardoor uw besturingssysteem defect kunnen laten raken.

Installeer de ASMedia USB-controller opnieuw

Aangezien de controller in kwestie mogelijk problemen heeft, kan het opnieuw installeren de meest nuttige oplossing zijn. Om dit te doen:

 1. Open Apparaatbeheer (u kunt met de rechtermuisknop op het Windows-logopictogram klikken om de app in het Power User-menu te vinden).
 2. Vouw de categorie Universal Serial Bus-controllers uit.
 3. Navigeer naar de ASMedia USB-controller en klik er met de rechtermuisknop op.
 4. Klik op Apparaat verwijderen.
 5. Zorg ervoor dat u akkoord gaat met het verwijderen van het stuurprogramma van het apparaat wanneer daarom wordt gevraagd.

Sluit ten slotte Apparaatbeheer af en start uw pc opnieuw op. Windows installeert de ASMedia USB-controller tijdens het opstarten.

Nu weet u hoe u de asmtxhci.sys BSOD-fout op Windows 10 kunt oplossen. Als het probleem zich blijft voordoen, aarzel dan niet om hieronder een opmerking achter te laten zodat wij u kunnen helpen.