Windows kan '/OnlineUpdate/LiveUpd.exe' niet vinden

Verschillende gebruikers op de helpforums van Windows 10 hebben hun bezorgdheid geuit over het krijgen van de fout 'Windows kan niet vinden' /OnlineUpdate/LiveUpd.exe '. Het bericht, dat elke seconde verschijnt, luidt voluit:

“Windows kan '/OnlineUpdate/LiveUpd.exe' niet vinden. Zorg ervoor dat je de naam correct hebt getypt en probeer het opnieuw. "

Als je deze fout bent tegengekomen en je kijkt naar instructies om deze van je Windows 10-pc te verwijderen, dan is dit bericht iets voor jou. Eerst delen we een korte samenvatting waarin de fout wordt beschreven en wat de oorzaak zou kunnen zijn, en vervolgens bieden we waarschijnlijke oplossingen aan die voor andere gebruikers werkten.

Wat is LiveUpd.exe op Windows 10?

Het legitieme LiveUpd.exe-bestand is een softwarecomponent van Huawei Technologies Co., Ltd. Als u een Huawei-modem voor uw internet gebruikt, wordt het bestand geïnstalleerd als onderdeel van de "Mobile Partner" van Huawei Technologies. Het bestand wordt gebruikt om Huawei-producten bij te werken die op uw pc zijn geïnstalleerd.

Gewoonlijk bevindt het bestand zich in een submap in C: \ Program Files, naast “uninst.exe”, waarmee u het bijbehorende programma kunt verwijderen.

Andere gebruikers die IObit-producten op hun Windows 10-pc's hebben geïnstalleerd, zijn ook tegen dezelfde fout opgetreden.

De beste manier om te controleren tot welke software het uitvoerbare bestand behoort, is via Windows Taakbeheer. Probeer het bestand "LiveUpdate.exe" te vinden op het tabblad "Processen". Schakel over naar het tabblad "Details" en u vindt details over het proces.

U kunt de locatie ook bevestigen in het venster "Eigenschappen".

Het probleem "Windows kan niet vinden '/OnlineUpdate/LiveUpd.exe'" oplossen

Dus, terug naar de vraag, 'wat als' Windows OnlineUpdate LiveUpd.exe niet kan vinden '?

Probeer deze oplossingen uit en hopelijk zou u LiveUpdate.exe van uw Windows 10-computer moeten kunnen verwijderen.

Oplossing 1: verwijder de bijbehorende programma's

We hebben hierboven vermeld dat LiveUpd.exe kan zijn gemaakt door Huawei Technologies of het softwarebedrijf IObit. Voordat u verder gaat, moet u dus eerst bepalen tot welke software het bestand behoort. Op deze manier kunt u gemakkelijk de software vertellen die moet worden verwijderd. Als je bijvoorbeeld IObit-producten hebt geïnstalleerd, ga je gang en verwijder je elke IObit-applicatie van je pc.

Hetzelfde geval geldt voor Huawei-producten. Om verder te gaan, volgt hier een eenvoudige gids:

  1. Zoek het Configuratiescherm vanuit uw Start-menu en start het.
  2. Open de optie "Een programma verwijderen" onder de Programma-applet en zoek de software in kwestie.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de software die u van uw systeem wilt verwijderen en klik op Verwijderen. Volg de instructies op het scherm om het programma met succes te verwijderen.

Dit proces verwijdert echter mogelijk niet alle sporen van het programma. Om er zeker van te zijn dat er geen bestanden op uw pc achterblijven, moet u de volledige map van de toepassing verwijderen. Ga hiervoor naar de installatiemap en verwijder de bijbehorende map. Als u bijvoorbeeld een van de IObit-programma's had geïnstalleerd, zou het pad er ongeveer zo uitzien: C: \ Program Files (x86) \ IObit \ LiveUpdate.

Oplossing 2: schakel uw antivirus tijdelijk uit

Uw antivirusprogramma kan sommige bestanden verwarren met malware, waardoor Windows er geen toegang toe heeft. Om dit probleem te omzeilen, probeert u het tijdelijk uit te schakelen en controleert u of deze actie de fout oplost.

Onthoud dat het verbinden met internet terwijl uw beveiligingssoftware is uitgeschakeld, uw hele systeem kwetsbaar maakt voor aanvallen. Zorg er daarom voor dat u uw antivirussoftware opnieuw activeert zodra u klaar bent met het installeren van uw software.

Oplossing 3: voer een schone start uit

Windows heeft een Clean Boot-functie waarmee u geavanceerde Windows-problemen kunt diagnosticeren. Het maakt het gemakkelijk om die fouten te identificeren waarvan u de oorsprong niet kunt vinden. Wanneer u een schone start uitvoert, start uw pc met een minimale set opstartprogramma's en stuurprogramma's. Hierdoor werken sommige van uw programma's mogelijk niet zoals verwacht.

Voordat u verder gaat, wilt u misschien eerst een herstelpunt maken. Op deze manier kunt u de wijzigingen gemakkelijk ongedaan maken als de zaken zijwaarts gaan.

Ga als volgt te werk om een ​​Clean Boot-status in te voeren:

  1. Druk op de Windows-toets, typ "msconfig" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
  2. Verwijder het vinkje uit het vakje "Laad opstartitems" en zorg ervoor dat de vakjes "Laad systeemservices" en "Gebruik originele opstartconfiguratie" zijn aangevinkt.
  3. Schakel vervolgens over naar het tabblad "Services" en vink het vakje naast de optie "Alle Microsoft-services verbergen" aan.
  4. Klik op OK> Toepassen om de wijzigingen op te slaan en start uw computer opnieuw op.

Als het probleem verdwijnt nadat u de Clean Boot-status hebt geopend, kan een van de items in uw systeem de boosdoener zijn. Om het bloot te leggen, start u het ene item na het andere in te schakelen en start u uw computer na elke actie opnieuw op. Zodra u de problematische service heeft geïdentificeerd, kunt u overwegen deze uitgeschakeld te laten of volledig te verwijderen.

Oplossing 4: maak uw register schoon

Normaal gesproken moet bij het verwijderen van een programma het uitvoerbare bestand ook worden verwijderd. Als het bestand om welke reden dan ook wordt achtergelaten, moet u nader onderzoek doen om de legitimiteit van het bestand te verifiëren. Dat gezegd hebbende, vindt u soms verweesde sleutels in het register. Hoewel ze misschien geen problemen veroorzaken op uw Windows-systeem, is het veiliger om ze te verwijderen.

Houd er rekening mee dat verstoring van het Windows-register onaangename pc-problemen kan veroorzaken, of erger nog, uw computer onbruikbaar kan maken. Voor de zekerheid raden we aan om een ​​geautomatiseerde tool te gebruiken zoals Auslogics Registry Cleaner. De applicatie is eenvoudig in gebruik. Bovendien werkt het achter de schermen om ongeldige vermeldingen uit uw register te verwijderen zonder uw activiteiten te verstoren. Tijdens het proces worden mogelijke fouten geëlimineerd en worden stabiliteitsproblemen opgelost.

De software is vooral effectief voor die programma's die de verwijdering niet opschonen, waardoor registersleutels achterblijven. Registry Cleaner heeft een schone interface, zodat u niet zult verwarren welke knop wat doet. Bovendien kunt u de aangetroffen registervermeldingen bekijken, zodat u de corrupte kunt controleren en diegene kunt uitsluiten die u niet wilt verwijderen.

Probeer deze oplossingen eens en laat ons weten welke werkte.