Hoe los ik de vernieuwingsproblemen van Windows 10 en 8.1 op?

'De beste manier om goede daden in het geheugen te bewaren

is om ze op te frissen met nieuwe '

Cato de Oudere

De vernieuwingsopties van Windows 10 en Windows 8.1 zijn ongetwijfeld een echte zegen voor de gebruikers van de besturingssystemen in kwestie: als uw computer bijvoorbeeld zonder duidelijke reden blijft spelen en u hem een ​​nieuwe start wilt geven, kunt u uw computer vernieuwen. eigenzinnige machine kan erg handig zijn.

Het gaat echter vaak mis: gebruikers melden dat ze hardnekkige verversingsproblemen met Windows 10 en 8.1 hebben die zijn veroorzaakt door ontbrekende bestanden. Dergelijke problemen komen helaas tegenwoordig vrij veel voor. Ze lijken misschien bijzonder moeilijk uit te dagen, maar u mag in geen geval opgeven - op dit moment leest u precies het artikel dat u nodig hebt om te leren hoe u problemen met ontbrekende bestanden kunt oplossen. Er is inderdaad een hele lijst met bewezen oplossingen die uw besturingssysteem weer vernieuwbaar zullen maken:

1. Voer een antimalwarescan uit

Eerst en vooral moet u een geval van malware uitsluiten - de kans is groot dat het achter uw ontbrekende bestanden en vernieuwingsproblemen zit. Het punt is dat sommige snode entiteiten op dit moment uw Windows op de achtergrond kunnen schenden, en dat zou u niet eens weten. Daarom raden we ten zeerste aan om zonder verdere vertraging een volledige scan van uw besturingssysteem uit te voeren - er is geen ruimte voor uitstel.

Als je een niet-Microsoft antivirusprogramma hebt geïnstalleerd, wordt het de hoogste tijd dat het probeert om verdachte items of processen die op de loer liggen te bestrijden. Als je er geen hebt, hoef je niet te wanhopen: je goeie ouwe Windows kan eigenlijk op een vrij logische manier voor zichzelf opkomen. Waar we het over hebben is Windows Defender - de ingebouwde beveiligingssuite die als onderdeel van uw besturingssysteem wordt geleverd en is ontworpen om ongewenste gasten uit de wereld van schadelijke software op afstand te houden.

Gebruik de onderstaande instructies om Windows Defender in Windows 10 uit te voeren:

 1. Klik op uw Windows-logopictogram in de taakbalk om het menu Start te openen.
 2. Zoek het tandwielpictogram en klik erop om de app Instellingen te openen.
 3. Ga vervolgens naar het gedeelte Update en beveiliging.
 4. Selecteer Windows Defender in de lijst met beschikbare opties.
 5. Wanneer het Windows Defender-scherm verschijnt, klikt u op Windows Defender openen.
 6. U ziet het venster Windows Defender Security Center. Navigeer daar naar het linkerdeelvenster. Zoek het schildpictogram en klik erop.
 7. Ga verder naar de link Geavanceerde scan. Klik erop.
 8. Selecteer de optie Volledige scan.

Gebruik Windows Defender om uw pc tegen malware te scannen

Als u Windows 8.1 gebruikt, scan dan uw systeem met Windows Defender door het volgende te doen:

 1. Open uw Start-menu en ga naar de zoekbalk.
 2. Typ Windows Defender in Zoeken.
 3. Selecteer Windows Defender in de lijst met resultaten.
 4. Klik in het startvenster van Windows Defender op Update.
 5. Navigeer naar Home. Ga naar Scanopties en selecteer de optie Volledig.
 6. Kies Nu scannen om een ​​onmiddellijke scan uit te voeren.

In alle opzichten is Windows Defender een behoorlijk handige oplossing. Dat gezegd hebbende, is het verre van voldoende om alle aanvallers af te weren die op uw systeem kunnen springen. In feite heb je een extra beschermingslaag nodig om ervoor te zorgen dat geen enkele kwaadwillende indringer je verdedigingslinies kan doorbreken. Overweeg daarom om een ​​speciale antimalwaretool te gebruiken om uw pc echt veilig te houden en malware te weren. Daarvoor bent u vrij om Auslogics Anti-Malware te gebruiken: deze intuïtieve tool kan samenwerken met uw belangrijkste antivirusoplossing en zelfs de meest geavanceerde en sluwe bedreigingen afweren.

2. Voer een uitgebreide controle uit

Er zijn veel redenen waarom bestanden kunnen ontbreken in Windows 10 en 8.1 en bijgevolg vernieuwingsproblemen kunnen veroorzaken: uw besturingssysteem is een uitzonderlijk gecompliceerd en kwetsbaar systeem. Een klein 'tandje' ervan kan in de war raken en ervoor zorgen dat uw pc defect raakt. Daarom heeft uw besturingssysteem een ​​grondig onderzoek nodig. Het goede nieuws is dat daar een speciale tool voor is: Auslogics BoostSpeed. Dit gebruiksvriendelijke hulpprogramma maakt uw pc overzichtelijker, elimineert glitches en crashes, herstelt uw register en stemt uw pc op zijn best af, wat een aanzienlijke prestatieverbetering oplevert. Het resultaat is dat u een stabiel, probleemloos systeem krijgt.

Optimaliseer uw pc om problemen met het vernieuwen van Windows 10 en 8.1 op te lossen die worden veroorzaakt door ontbrekende bestanden

Wat betreft de ingebouwde Windows-functies die onder uw omstandigheden nuttig kunnen zijn, hier vindt u de lijst met wat u kunt gebruiken om uw vernieuwingsfuncties weer op het goede spoor te krijgen.

Maar haast u alsjeblieft niet: zorg ervoor dat u een back-up maakt van uw belangrijke bestanden voordat u met het oplossen van problemen begint. Een beetje vooruitzien doet geen pijn, maar bespaart u veel tranen als de zaken niet gaan zoals gepland. Gebruik dus een back-uptool die u handig acht of migreer uw gegevens naar een andere laptop.

En nu is het tijd om uw besturingssysteem in topconditie te krijgen:

Voer systeembestandscontrole uit

Als u op zoek bent naar een effectieve manier om problemen met ontbrekende bestanden op te lossen, is het uitvoeren van systeembestandscontrole een natuurlijke oplossing. Deze tool is ontwikkeld door Microsoft en in uw systeem ingebed om te controleren op ontbrekende of corrupte systeembestanden en deze indien nodig te vervangen.

Hier ziet u hoe u een SFC-scan kunt uitvoeren in Windows 8.1 / 10:

 1. Gebruik de sneltoets met de Windows-logotoets + de lettertoets X op uw toetsenbord.
 2. Selecteer Command Prompt (Admin) in de lijst met beschikbare opties.
 3. Typ het volgende commando: 'sfc / scannow' (geen aanhalingstekens).Herstel uw systeembestanden om de vernieuwingsproblemen van Windows 10 en 8.1 op te lossen
 4. Druk op Enter om de opdracht uit te voeren.

U wordt door het controleproces van het systeembestand geleid - volg gewoon de instructies op het scherm om uw problemen op te lossen. Wanneer de scan is voltooid, verlaat u het opdrachtpromptvenster en start u uw computer opnieuw op. Alle ontbrekende of beschadigde bestanden die op uw pc zijn gevonden, worden bij het opstarten vervangen. Controleer nu of u uw systeem kunt vernieuwen. Als u nog steeds moeite heeft om dat te doen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Voer Check Disk uit

Aanhoudende vernieuwingsproblemen in Windows 8.1 / 10 kunnen het gevolg zijn van problemen met uw harde schijf. U kunt uw schijf eenvoudig op fouten controleren en ze eventueel repareren met het hulpprogramma Check Disk:

 1. Druk op Windows-toets + X op uw toetsenbord en selecteer Command Prompt (Admin) om een ​​verhoogde opdrachtprompt te openen.
 2. Typ de volgende opdracht (vervang X door de letter van de partitie op de harde schijf die u wilt scannen): chkdsk / f / r X:

De scan kan enige tijd duren. Wees geduldig - bemoei je niet met het proces. Start uw pc opnieuw op nadat de scan is voltooid en kijk of de controle is geslaagd.

Voer DISM uit

Een andere handige functie die u kan helpen met uw probleem, is de tool Deployment Imaging and Servicing Management (DISM): deze controleert uw Windows-image en corrigeert deze indien nodig.

Gebruik de onderstaande richtlijnen om de DISM-oplossing uit te voeren:

 1. Open een opdrachtprompt met verhoogde bevoegdheid en typ de volgende opdrachten (zorg ervoor dat u na elke opdracht op Enter drukt):

  DISM / online / Cleanup-Image / ScanHealth

  DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 2. Wacht tot het proces is voltooid en start uw pc opnieuw op.

Als er tot nu toe geen geluk is met uw vernieuwingsopties vanwege ontbrekende bestanden, raden we u aan om door te gaan met de volgende oplossing. Het is meer een tijdelijke oplossing dan een oplossing, maar het zal u in staat stellen om uw besturingssysteem eindelijk te vernieuwen.

3. Gebruik een USB-herstelschijf

Dus u probeert uw pc te vernieuwen of opnieuw in te stellen en u krijgt een bericht dat sommige bestanden ontbreken en dat u uw herstelmedia moet gebruiken. In een situatie als deze zou je moeten proberen om goed te doen wat dat ongewenste bericht suggereert: maak een USB-herstelschijf en gebruik deze om de pc te vernieuwen die zich raar blijft gedragen.

Dit is wat u moet doen:

 1. Ga naar de taakbalk, zoek Zoeken en voer Een herstelstation maken in. Druk op Enter.
 2. Selecteer de betreffende optie. Houd er rekening mee dat u mogelijk om beheerdersreferenties wordt gevraagd, dus zorg ervoor dat u beheerdersrechten hebt om door te gaan.
 3. Zorg ervoor dat de optie Back-up maken van systeembestanden naar het herstelstation is aangevinkt.
 4. Klik op Volgende om door te gaan. Sluit vervolgens een USB-stick aan op uw computer.
 5. Selecteer je USB-stick. Klik volgende. Selecteer vervolgens Maken. Houd er rekening mee dat dit proces enige tijd kan duren. Wees dus geduldig.

Nu uw herstelschijf gereed is, start u ermee op. Om dat te doen, moet je misschien je handleiding raadplegen: een van je F-toetsen moet je naar het opstartmenu brengen - daar kun je je USB-herstelschijf als opstartbron selecteren.

Na het opstarten vanaf uw USB-herstelschijf, ziet u de optie Problemen oplossen op uw scherm. Selecteer het en u krijgt een hele reeks herstel- en reparatieoplossingen aangeboden.

Dus als u kiest voor Herstellen vanaf een schijf, kunt u uw Windows opnieuw installeren. Houd er rekening mee dat deze manier van handelen ervoor zorgt dat uw persoonlijke bestanden en niet-standaard apps verdwijnen.

Als u de optie Systeemherstel gebruikt, kunt u uw systeem terugbrengen naar een eerdere tijd toen het nog prima werkte. Het beste is dat uw persoonlijke bestanden niet worden beïnvloed.

U kunt ook de functie System Image Recovery gebruiken als u eerder een back-up van uw OS-image hebt gemaakt; hierdoor worden de programma's en gegevens die op dat moment op uw pc stonden, opnieuw gemaakt.

Een andere beschikbare optie is Opstartherstel, dat is gericht op het oplossen van verschillende opstartproblemen. Als je die hebt, wordt het tijd dat je deze tool gaat gebruiken.

Zijn onze tips nuttig gebleken?

Heeft u nog andere ideeën om de vernieuwingsproblemen van Windows 10 en 8.1 op te lossen?

We kijken uit naar uw opmerkingen!