Hoe MOZILLA PKIX ERROR MITM DETECTED probleem op te lossen?

Mozilla Firefox blijft een van de meest populaire webbrowsers ter wereld. Zelfs tijdens de bètafase werd het geprezen om zijn veiligheid, snelheid en efficiënte add-ons. Net als andere browsers is het echter ook vatbaar voor problemen. Veel Firefox-gebruikers hebben bijvoorbeeld problemen om toegang te krijgen tot verschillende websites, vooral die met een HTTPS-voorvoegsel. De meeste krijgen de volgende foutmeldingen:

 • MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED
 • SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER
 • ERROR_SELF_SIGNED_CERT

Het is vermeldenswaard dat deze foutmeldingen aangeven dat uw webbrowser de integriteit van de certificaten die zijn uitgegeven aan de websites die u bezoekt, niet vertrouwt. Het goede nieuws is dat er nog steeds manieren zijn om toegang te krijgen tot de sites. In dit bericht zullen we je leren hoe je het probleem 'MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED' kunt oplossen.

Wat is de 'MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED'-fout?

Als u deze foutmelding hebt gezien, is het waarschijnlijk dat iets op uw netwerk of systeem uw verbinding en certificaten verstoort. Bijgevolg wantrouwt Firefox de certificaten. Meestal gebeurt dit wanneer malware probeert zijn certificaat te gebruiken om een ​​legitiem certificaat te vervangen. Daarom is het van cruciaal belang dat u betrouwbare beveiligingssoftware op uw computer heeft om dit probleem te voorkomen.

Er zijn veel antivirussoftwareprogramma's, maar Auslogics Anti-Malware is het product dat u uitgebreide bescherming kan bieden. Naast het controleren van uw systeemgeheugen op schadelijke programma's, scant het ook uw browserextensies. Het voorkomt datalekken en detecteert verdachte items die de veiligheid van uw computer kunnen bedreigen.

Het probleem 'MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED' oplossen

De meeste gebruikers die door het probleem werden getroffen, gaven aan dat het probleem zich voordeed in de Nightly-versie van Firefox. Als dit het geval is, kunt u proberen een stabiele build te gebruiken om toegang te krijgen tot beveiligde websites. Als dat echter niet werkt, kunt u met Firefox altijd leren hoe u beveiligingsfoutcodes op beveiligde websites kunt oplossen. Hier zijn de methoden:

Methode 1: De HTTPS-scanfunctie uitschakelen

U kunt de beveiligingsopties van elk antivirussoftwareprogramma configureren. Dus als uw beveiligingssoftware HTTPS-scanfunctionaliteit heeft, raden we u aan deze uit te schakelen. Het is vermeldenswaard dat u deze functie onder verschillende namen kunt vinden, waaronder de volgende:

 • Scan SSL
 • Scan geen versleutelde verbindingen
 • Toon veilige resultaten

Methode 2: de HTTPS-scanfunctie in Firefox uitschakelen

Het wordt niet aanbevolen om de HTTPS-scanfunctionaliteit in Firefox uit te schakelen. Dit kan echter uw laatste redmiddel zijn om de fout 'MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED' op te lossen.

 1. Start Mozilla Firefox.
 2. Typ "about: config" in het URL-veld (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Als er een informatiebericht verschijnt, klik dan op 'Ik accepteer het risico!' knop.
 4. Zoek het item security.enterprise_roots.enabled.
 5. Als je het eenmaal hebt gevonden, dubbelklik je erop.
 6. Wijzig de waarde in 'true'.
 7. Start Firefox opnieuw.

Nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, importeert Firefox alle aangepaste certificaten van andere beveiligingssoftwareprogramma's op uw computer. Bijgevolg zal het proces ervoor zorgen dat de bronnen vanaf nu kunnen worden vertrouwd en dat u de foutmelding 'MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED' niet meer ziet.

Kunt u andere methoden aanbevelen om de fout 'MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED' op te lossen?

Doe mee aan de onderstaande discussie en deel uw tips met onze lezers!