Hoe de Sea of ​​Thieves Marblebeard-fout op Windows 10 te verwijderen?

Het plezier van de meeste pc-videogames tegenwoordig is de multiplayer-modus. Spelers hoeven niet langer fysiek samen te komen in een studentenhuis, woonkamer of kelder om dingen eruit te halen. Elke deelnemer kan thuis zijn, met een scherm helemaal voor zichzelf, dankzij de kracht van internetconnectiviteit.

Sea of ​​Thieves is een van die games met zo'n robuuste multiplayer-infrastructuur. Vrienden kunnen meedoen aan reizen, speurtochten en conflicten. Het is altijd leuk om aan zo'n gameplay deel te nemen totdat er iets vreselijk mis is en alles kort wordt gehouden.

Als je op deze pagina bent, moet je de "Marblebeard-fout" ervaren wanneer je probeert verbinding te maken met andere vrienden. Het is een bizarre naam voor een foutcode die een bittere ergernis opwekt. Dat gezegd hebbende, je hoeft niet zo erg in paniek te raken over het probleem, aangezien andere gamers, inclusief je Xbox-collega's, hebben gemeld dat ze de fout ervaren.

Wat is de Marblebeard-fout in Sea of ​​Thieves?

Het blijkt dat Sea of ​​Thieves veel "baardfouten" heeft. Het is gemakkelijk in te zien waarom de ontwikkelaars besloten om voor de gezichtshaarhoek te gaan in plaats van spelers te onderwerpen aan alfanumeriek gebrabbel, gezien het thema en de instelling van de game.

De Marblebeard-fout is een van die baardfouten die duiden op een verbindingsfout. Het gebeurt echter alleen wanneer spelers proberen deel te nemen aan of opnieuw deel te nemen aan een multiplayer-sessie. De hoofdoorzaak van het probleem is een storing in de communicatie tussen het spel op uw systeem en zijn servers, wat zelf het gevolg kan zijn van andere problemen.

In dit artikel helpen we u de oorzaak van het probleem te vinden. We laten u ook zien hoe u het probleem op uw Windows 10-pc kunt verhelpen.

Hoe de Marblebeard-fout in Windows 10 op te lossen

Er zijn verschillende manieren om van de fout af te komen, en de meeste hiervan zijn het herstellen van uw netwerkverbinding. Volg onze suggesties en u zou het probleem moeten kunnen oplossen.

Controleer de servers van de game

Het probleem is misschien een probleem dat u niet kunt oplossen. De servers van de game zijn momenteel mogelijk niet beschikbaar, wat betekent dat jij en andere spelers dezelfde moeilijkheid zullen ervaren bij het deelnemen aan de multiplayer-sessie. Voordat u begint met het oplossen van problemen, moet u er dus voor zorgen dat de servers van de game niet down zijn.

Je kunt naar de talloze platforms van het spel gaan om de status van de servers te controleren. Omdat de game op Xbox Live-servers draait, moet je ook de status van die servers controleren.

Als u heeft bevestigd dat het probleem niet te wijten is aan serverdowntime, kunt u andere oplossingen toepassen.

Zorg ervoor dat NAT open is

Problemen met Network Address Translation (NAT) zijn de meest voorkomende oorzaak van de Marblebeard-fout, zoals veel spelers hebben ontdekt. NAT is essentieel voor het verbindingsmechanisme van de game. Het moet openstaan ​​zodat het spel je met andere spelers kan verbinden.

De oplossing voor het probleem op uw pc is het inschakelen van UPnP. We laten u zien hoe u kunt controleren of NAT open is en hoe u het kunt openen als dat niet het geval is.

Volg deze stappen:

  1. Ga naar de taakbalk, klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en klik vervolgens op Uitvoeren zodra u het menu Snelle toegang ziet. U kunt ook tegelijkertijd op de Windows-logotoets en de R-toets drukken om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Nadat Run verschijnt, typ of kopieer en plak je "ms-instellingen: gaming-xboxnetworking" (zonder de aanhalingstekens) in het tekstvak.
  3. De applicatie Gaming Settings wordt nu geopend op het tabblad Xbox Networking.
  4. De app begint nu een onderzoek te doen. Als je "Teredo kan niet kwalificeren" of "Gesloten" ziet naast het NAT-type, dan kan de Marblebeard-fout heel goed worden veroorzaakt door het NAT-probleem. Ga verder met de volgende fix als het NAT-type Open is.
  5. Klik nu op de knop "Fix it" om te proberen het probleem automatisch op te lossen. Houd er rekening mee dat als NAT is gesloten vanwege een routerprobleem, het klikken op de knop het probleem niet oplost.
  6. Start dus het spel en probeer opnieuw deel te nemen aan de sessie om te controleren of de probleemoplosser "Fix it" het probleem heeft opgelost.

Als het probleem niet verdwijnt, gaat u via uw browser naar de interface van uw router en schakelt u UPnP in. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, afhankelijk van de router die u gebruikt. Als u niet weet hoe u dat moet doen, kunt u gemakkelijk een handleiding vinden op de website van de fabrikant.

Reset je router

Zoals je al hebt opgemerkt, wordt de Marblebeard-fout voornamelijk veroorzaakt door een defecte internetverbinding, wat betekent dat het heel goed kan worden veroorzaakt door problemen met je router. Als je UPnP hebt ingeschakeld en niets werkt, probeer dan de router opnieuw in te stellen, omdat er kleine bugs en inconsistenties kunnen optreden.

Om het apparaat te resetten, schakelt u het een paar minuten uit en weer in. Start ook uw pc opnieuw op terwijl de router is uitgeschakeld.

Stuur de poorten van het spel handmatig door

Helaas zijn er enkele routers geproduceerd vóór de introductie van de Universal Plug and Play-technologie. Als je een van dergelijke oude routers gebruikt, worden de poorten van de game niet automatisch gedetecteerd en geopend, wat betekent dat het verbindingsproces wordt belemmerd. In dit geval moet u de havens van Sea of ​​Thieves handmatig doorsturen.

Ga naar de ondersteuningspagina van de fabrikant van de router om te zien hoe u specifieke poorten kunt doorsturen. Merk op dat de poort die u doorstuurt voor Sea of ​​Thieves 3074 is.

Conclusie

We zijn er zeker van dat u zich nu weer bij uw team kunt voegen. Als het probleem aanhoudt, kun je voor hulp contact opnemen met de ondersteuning van de game. Gebruik de opmerkingen hieronder om ons te laten weten hoe u het probleem heeft opgelost.

Als u uw systeem net zo soepel wilt laten werken als toen u het uit de doos kreeg, installeert u Auslogics BoostSpeed. Het programma is ontworpen om ongewenste bestanden en andere elementen die dingen vertragen, buiten uw pc te houden. Het bevat andere geweldige functies die kunnen helpen bij het optimaliseren van uw interactie met uw computer.