Hoe verwijder ik oude afbeeldingen uit de achtergrondgeschiedenis van het vergrendelscherm in Windows 10?

Toen Microsoft Windows 10 ontwikkelde, zorgde het techbedrijf ervoor dat het een geweldig softwareproduct zou worden, vooral op het gebied van esthetiek en functionaliteit. Het is je misschien opgevallen dat we in deze versie nu Windows Spotlight hebben. Dit is een app met verbluffende afbeeldingen die speciaal zijn samengesteld voor het vergrendelingsscherm van uw besturingssysteem. Uw systeem haalt de foto's op van de zoekmachine Bing en slaat ze vervolgens op uw apparaat op. Hierdoor zul je merken dat je altijd een nieuwe achtergrondafbeelding hebt voor je vergrendelingsscherm.

Er zijn echter veel gebruikers die de afbeeldingen die Spotlight heeft samengesteld liever niet zien. Het is vermeldenswaard dat de foto's niet op de gebruikelijke locatie voor Windows-achtergrond worden opgeslagen. Het is dus relatief uitdagend om de afbeeldingen te vinden om ze uit te schakelen. Houd er rekening mee dat de foto's waar we het over hebben niet op het inlogscherm verschijnen. In plaats daarvan verschijnen ze wanneer uw computer is vergrendeld tijdens het gebruik.

Misschien wilt u weten hoe u oude afbeeldingen kunt verwijderen uit de geschiedenis van het vergrendelscherm van Windows 10. Voordat we verder gaan, moet u weten dat er geen manier is om de vergrendelingsschermfoto's rechtstreeks uit de achtergrondgeschiedenis te verwijderen. We kunnen u echter nog steeds leren hoe u de afbeeldingsgeschiedenis van het vergrendelscherm uit Windows 10 kunt verwijderen.

De eenvoudigste manier om zich te ontdoen van geautomatiseerde vergrendelingsschermafbeeldingen

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Als u dit doet, wordt de app Instellingen gestart.
 2. Klik op de personalisatietegel.
 3. Ga nu naar het menu aan de linkerkant en selecteer Vergrendel scherm.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en ga naar het gedeelte 'Kies je afbeelding'.

Als u de bestaande achtergrondlijst uit de achtergrondgeschiedenis van het vergrendelscherm wilt verwijderen, kunt u op Bladeren klikken en andere afbeeldingen gebruiken. In wezen vervangt u de afbeeldingen gewoon door nieuwe.

Hoe een afbeelding op het vergrendelscherm te verwijderen op Windows 10

Als u eerder hebt geprobeerd onlangs gebruikte afbeeldingen uit de achtergrondgeschiedenis van het bureaublad te verwijderen, denkt u misschien dat dezelfde methode van toepassing is op foto's op het vergrendelscherm. Het is echter vermeldenswaard dat de afbeeldingen niet in het Windows-register worden opgeslagen. In plaats daarvan worden ze bewaard in een systeemmap die wordt beschermd door Windows. Alle afbeeldingen op het vergrendelingsscherm die u via de app Instellingen gebruikt, worden in deze map opgeslagen:

C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ SystemData \ User_Account_Security_Identifier \ ReadOnly

Houd er rekening mee dat de map ProgramData verborgen is. Dus om het te openen en te bekijken, moet u de optie 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven' inschakelen. Hier zijn de stappen:

 1. Ga in File Explorer naar het bovenste menu en klik op View.
 2. Selecteer opties.
 3. Zodra het venster Mapopties verschijnt, gaat u naar het tabblad Weergave.
 4. Selecteer de optie 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven'.
 5. Klik op OK en Toepassen.

Open na het onthullen van de verborgen mappen de map ProgramData en zoek naar de map Microsoft \ Windows.

Het volgende dat u hoeft te doen, is de map SystemData openen. Het is echter beveiligd door uw systeem. Als u deze probeert te openen, ziet u een foutmelding dat u geen toestemming heeft om de map te openen. Als u op Doorgaan probeert te klikken, ziet u een ander foutbericht dat aangeeft dat u geen toestemming hebt gekregen om de map te openen.

U moet eigenaar worden van de map om deze te kunnen openen. Hier zijn de stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de map SystemData en selecteer Eigenschappen uit de opties.
 2. Zodra het venster Eigenschappen is geopend, gaat u naar het tabblad Beveiliging.
 3. Selecteer uw gebruikersnaam uit de gegeven lijst. U zult merken dat het account dat u gebruikt niet de volledige controle over de map heeft.
 4. Klik op de knop Geavanceerd. Hierdoor zal een nieuw venster verschijnen.
 5. Klik op de link Wijzigen naast het gedeelte Eigenaar. Hierdoor wordt een nieuw dialoogvenster geopend.
 6. Voer uw gebruikersnaam in en klik op de knop Namen controleren. Als u dit doet, wordt de gebruikersnaam automatisch in het juiste formaat gewijzigd.
 7. Klik op OK om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.
 8. Verlaat nu de dialoogvensters Eigendom en keer terug naar het venster Eigenschappen.
 9. Selecteer uw gebruikersnaam en klik op Bewerken.
 10. Kies in het nieuwe venster uw gebruikersnaam en selecteer vervolgens de optie Volledig beheer toestaan.
 11. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.
 12. Als u wordt gevraagd om de aangebrachte wijzigingen te bevestigen, klikt u op Ja.

Nadat u eigenaar bent geworden van de SystemData-map, kunt u deze nu openen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, zie je de volgende mappen:

 • S-1-5-18
 • S-1-5-21-willekeurige-cijfers-en-tekens

U vindt het Security Identifier (SID) -nummer van uw gebruikersaccount in de naam van de tweede map. Je zult ook een andere map zien met de naam 'ReadOnly'. Wanneer u die map opent, ziet u de volgende mappen:

 • LockScreen_A
 • LockScreen_B
 • LockScreen_C
 • LockScreen_D

Houd er rekening mee dat het aantal van deze mappen niet voor elke computer hetzelfde is. In elk van de mappen ziet u de achtergrondgeschiedenis van het vergrendelscherm in hun oorspronkelijke resolutie. U ziet ze echter ook in kleinere miniatuurformaten, namelijk 108 × 108, 151 × 151 en 194 × 194 px.

Als u de afbeeldingen wilt verwijderen, hoeft u alleen de bestanden in de mappen te verwijderen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, zie je de foto's niet meer in de lijst Achtergrondgeschiedenis van het vergrendelscherm in de app Instellingen. Aan de andere kant, als u een nieuwe afbeelding als achtergrond voor uw vergrendelingsscherm gebruikt, vindt u deze in de bovenstaande mappen.

Windows Spotlight zou uw pc-ervaring moeten verbeteren. Als de geautomatiseerde afbeeldingen u echter niet bevallen, heeft u altijd de mogelijkheid om ze te verwijderen. Aan de andere kant, als je een echte verbetering van je Windows-ervaring wilt, raden we je aan Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken.

Deze tool heeft een krachtige reinigingsmodule die alle soorten pc-rommel kan opruimen, inclusief tijdelijke bestanden, ongebruikte foutlogboeken, overgebleven Windows Update-bestanden en webbrowsercache, naast vele andere. Het configureert zelfs niet-optimale systeeminstellingen, waardoor bewerkingen en processen sneller moeten verlopen. Nadat u Auslogics BoostSpeed ​​hebt uitgevoerd, zult u een aanzienlijke verbetering in de algehele prestaties van uw computer opmerken.

Welke andere Windows 10-gerelateerde problemen wilt u dat wij oplossen?

Aarzel niet om vragen te stellen in de comments hieronder!