Hoe frames per seconde (FPS) op Windows bekijken en verbeteren?

Ontwikkelaars ontwerpen games die passen bij de specifieke set hardware in een gameconsole. Aan de andere kant zijn er computers in alle soorten en maten. Er zijn eenheden die afhankelijk zijn van een grafische chip in de hoofd-CPU, terwijl andere ongelooflijk snelle grafische kaarten hebben. Ongeacht welke hardware u heeft, als u videogames op uw computer speelt, wilt u ervoor zorgen dat u de best mogelijke frames per seconde (FPS) uit uw apparaat haalt.

Frames per seconde definitie

U kunt bepalen hoe efficiënt de prestaties van een game zijn door naar de FPS te kijken. Verwacht een soepele gameplay met hoge FPS, en met lage FPS zou de game van het ene frame naar het andere springen. Uw videogames mogen geen bron van frustratie en stress zijn. Daarom kan het handig zijn om te leren hoe je de FPS kunt verhogen in games op Windows 10.

De FPS van een game bekijken

U zult zien dat er veel games zijn met geïntegreerde FPS-tellers. Het is echter gebruikelijk dat ze standaard zijn uitgeschakeld. Als je de FPS via een in-game-optie wilt bekijken, moet je het menu met geavanceerde opties van de game of het menu met grafische instellingen verkennen. Als je het nog steeds niet kunt vinden, zoek dan online naar het specifieke spel en bestudeer hoe je de FPS ervan kunt bekijken.

De FPS bekijken in Fortnite

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Video.
 3. Scrol naar de onderkant van het scherm totdat u de optie 'Show FPS' vindt.
 4. Schakel de optie 'Show FPS' in.

FPS bekijken in Overwatch

 1. Ga naar Opties en selecteer Video.
 2. Zoek naar de optie 'Prestatiestatistieken weergeven' en schakel deze vervolgens in.

FPS bekijken in DOTA 2

 1. Ga naar het Dashboard en selecteer Gear.
 2. Ga naar Opties en kies vervolgens Geavanceerde opties.
 3. Schakel de optie 'Display Netwerkinformatie' in.

Schakel de optie 'Display Netwerkinformatie' in DOTA 2 in.

Nadat je de bovenstaande instructies hebt gevolgd, zou je nu ergens op je scherm een ​​kleine FPS-teller moeten kunnen zien. Het is vermeldenswaard dat zijn positie niet voor elk spel hetzelfde is.

FPS bekijken op Steam

Als je games op Steam speelt, zul je blij zijn te weten dat het zijn eigen FPS-teller heeft die kan worden gebruikt voor elke titel in je bibliotheek. Volg de onderstaande instructies om deze functie te activeren:

 1. Klik op Steam en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer In game en klik vervolgens op het vak onder In-game FPS-teller.
 3. Kies waar je de FPS-teller op je scherm wilt plaatsen.

Configureer je In-Game FPS Counter-instellingen in Steam.

Hoe FPS in games op Windows 10 te verhogen

Als je een soepele gameplay wilt, heb je over het algemeen minimaal 30 FPS nodig. Je zult echter gaan merken dat games beter en soepeler presteren met 60 FPS. Nu je hebt geleerd hoe je de FPS van een game kunt bekijken, is het nu tijd om de methoden te proberen die ze naar een hoger niveau zullen tillen.

Methode 1: uw stuurprogramma's bijwerken om de FPS te verhogen

Fervente videogamers weten hoe belangrijk het is om over de nieuwste stuurprogramma's voor de grafische hardware of GPU van hun pc te beschikken. NVIDIA, AMD en andere fabrikanten van grafische processors brengen regelmatig bijgewerkte versies van hun stuurprogramma's uit. Ze optimaliseren deze nieuwe versies om ervoor te zorgen dat nieuwe games efficiënt kunnen worden gespeeld. Wanneer u nieuwere games speelt, is het belangrijk om uw grafische stuurprogramma's up-to-date te houden voor optimale spelprestaties.

Er zijn twee manieren om uw grafische stuurprogramma's bij te werken. U kunt het handmatig doen of een oplossing met één klik gebruiken, zoals Auslogics Driver Updater.

<

De eerste keuze is vrij ingewikkeld en vervelend. Daarom raden we aan om het proces te automatiseren. Om u een beter begrip te geven van waarom u het handmatig bijwerken van uw grafische stuurprogramma's moet vermijden, laten we u uitleggen hoe u dit doet.

U begint met het noteren van de GPU van uw computer. Als u niet weet wat het is, volgt u de onderstaande instructies:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Taakbeheer in de lijst.
 2. Als het venster Taakbeheer klein is, klikt u op Meer details.
 3. Ga naar het tabblad Prestaties.
 4. Zoek in het linkerdeelvenster naar GPU. U zou nu moeten kunnen zien welk type GPU uw systeem heeft.

Mogelijk ziet u een Intel GPU naast een AMD- of NVIDIA-GPU. Dit betekent dat uw AMD- of NVIDIA-GPU bestemd is voor gaming, terwijl de energiezuinige Intel GPU voor andere taken wordt gebruikt.

De GPU bekijken op Windows 7

Als u Windows 7 gebruikt, kunt u meer te weten komen over de GPU van uw systeem in de dxdiag-tool. Volg gewoon de onderstaande stappen:

 1. Typ Windows + R op je toetsenbord. Dit zou het dialoogvenster Uitvoeren moeten openen.
 2. Typ "dxdiag" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Ga naar het tabblad Weergave.
 4. Ga naar het gedeelte Apparaat en kijk rechts van het item 'Naam'.

Nadat u hebt opgemerkt welke GPU uw computer heeft, moet u naar de website van de fabrikant gaan en de nieuwste versies voor uw grafische stuurprogramma's vinden. Zorg ervoor dat de versie die u downloadt en installeert, compatibel is met uw systeem. Anders zou u meer problemen ondervinden bij het spelen van uw favoriete videogames.

Zoals u kunt zien, kan het handmatige proces ingewikkeld worden en het kan zelfs een aanzienlijk deel van uw tijd in beslag nemen. Daarom raden we aan om het te automatiseren met Auslogics Driver Updater. Met één klik op de knop detecteert dit programma automatisch uw systeem en GPU. Het zoekt naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies van uw stuurprogramma's. Het beste is dat deze tool voor alle verouderde stuurprogramma's zorgt, niet alleen voor uw grafische stuurprogramma's. Na het proces kunt u een algehele verbetering van de snelheid en prestaties van uw computer verwachten.

Methode 2: uw grafische instellingen aanpassen

Naarmate u hogere grafische instellingen gebruikt, wordt de FPS lager. Als je een hogere FPS wilt in een game die je speelt, kun je je grafische getrouwheid verlagen. Hierdoor zou je game er niet knapperig uitzien. Het zal het echter zeker soepeler en sneller laten werken.

Je moet het gedeelte Graphics of Video in het optiemenu van een game vinden om de individuele instellingen aan te passen. Om uw FPS te verbeteren, hoeft u alleen maar de grafische instellingen te wijzigen van Hoog naar Gemiddeld of Laag. Een andere goede optie zou zijn om de schermresolutie van het spel te verlagen. Dit maakt het beeld misschien minder scherp, maar het zou de FPS verhogen. Aan de andere kant kun je ook proberen het spel in te stellen op een vensterweergave in plaats van een volledige schermweergave. Sommige gebruikers hebben gemeld dat dit de FPS van de game enigszins heeft verbeterd.

Als u NVIDIA-hardware gebruikt, raden we u aan NVIDIA GeForce Experience te gebruiken. Dit is al bij uw grafische stuurprogramma's inbegrepen en u kunt het gemakkelijk starten vanuit het menu Start. Nadat je de applicatie hebt geopend, kun je de games zien die je hebt geïnstalleerd. Kies gewoon een game en klik op de knop Optimaliseren. Hierdoor worden automatisch de instellingen toegepast die NVIDIA aanbeveelt voor die game en de hardware van je systeem. Het optimaliseren van GeForce Experience is altijd een goed startpunt wanneer u uw instellingen handmatig wilt aanpassen.

Snelle oplossing Om een lage FPS- probleem snel op te lossen , gebruikt u een veilige GRATIS tool die is ontwikkeld door het Auslogics-team van experts.

De app bevat geen malware en is specifiek ontworpen voor het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Gewoon downloaden en uitvoeren op uw pc. gratis download

Ontwikkeld door Auslogics

Auslogics is een gecertificeerde Microsoft® Silver Application Developer. Microsoft bevestigt de grote expertise van Auslogics in het ontwikkelen van kwaliteitssoftware die voldoet aan de groeiende eisen van pc-gebruikers.

Hebben onze methoden uw FPS helpen verbeteren?

We willen de resultaten graag lezen in de reacties hieronder!