Hoe kan ik fout 0x8024200d oplossen - Windows Update mislukt?

Het valt niet te ontkennen dat Windows 10 een van de beste besturingssystemen is die Microsoft heeft uitgebracht. Dit systeem heeft de voorkeur van velen en combineert krachtige beveiligingsfuncties met lichtgewicht applicaties. Als u Windows 10 gebruikt, kunt u genieten van maximale beveiliging door de updates en hotfixes te installeren die Microsoft regelmatig uitrolt. Net als andere besturingssystemen heeft dit product echter zijn nadelen.

Een van de meest voorkomende klachten van Windows 10-gebruikers zijn updatefouten. Ze komen zo vaak voor dat gebruikers zelden verrast worden als er zo nu en dan een nieuwe verschijnt. Aan de andere kant is het niet meer dan normaal om gefrustreerd te raken als ze tijdens de installatie verschijnen. Een van de problemen die meestal optreden tijdens een Windows-update, is de fout 0x8024200D.

U kunt zich afvragen: "Waarom krijg ik de fout 8024200d wanneer ik Windows 10 bijwerk?" Welnu, in dit artikel zullen we u vertellen wat deze foutcode betekent. Bovendien leren we u hoe u het probleem kunt oplossen.

Oplossing 1: een SFC-scan uitvoeren

Leren hoe u foutcode 8024200d kunt herstellen is eenvoudig, dankzij de beschikbare tools op Windows 10. Als er ontbrekende of beschadigde bestanden in uw systeem zijn, zou het uitvoeren van een SFC-scan deze moeten kunnen vervangen of repareren. Het wordt aanbevolen om de verhoogde opdrachtregel of de beheerdersopdrachtregel te gebruiken om het probleem effectief op te lossen. Hier zijn de te volgen stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en kies vervolgens Uitvoeren als beheerder.
 3. Zodra de opdrachtprompt is geopend, typt u deze regel:

C: \ WINDOWS \ system32> sfc / scannow

 1. Druk op Enter en wacht tot de scan is voltooid.

Houd er rekening mee dat het proces enkele minuten kan duren. Probeer u er niet mee te bemoeien.

Oplossing 2: de probleemoplosser voor Windows Update uitvoeren

Als je geluk hebt, kan de probleemoplosser voor Windows-updates de fout mogelijk bij de eerste poging oplossen. Aan de andere kant, als dit niet het geval is, helpt de tool u nog steeds te bepalen welke maatregelen u later moet nemen. Er is een ingebouwde probleemoplosser voor Windows-updates. Voor de beste resultaten is het echter raadzaam om de speciale tool van de website van Microsoft te downloaden. Volg de onderstaande instructies om de probleemoplosser uit te voeren:

 1. Ga naar de officiële website van Microsoft en download de probleemoplosser voor Windows Update.
 2. Sla het bestand op en voer de probleemoplosser uit. Wacht tot het proces is voltooid.
 3. U krijgt een melding als de fout 8024200d is verholpen.

Oplossing 3: de stuurprogramma's voor randapparatuur verwijderen

Verouderde driver- en Windows 10-updateproblemen komen vaak voor. Deze problemen verhinderen een succesvolle installatie van updates. Bovendien veroorzaken ze systeemstabiliteitsproblemen die uiteindelijk tot crashes en fouten leiden. Volg deze stappen om dit op te lossen:

 1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
 2. Typ "maak een herstelpunt" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Ga naar het tabblad Systeembescherming, ga naar de onderkant van de lijst en klik op Maken.
 4. Typ de beschrijving van het herstelpunt en klik op de knop Maken.
 5. Ga daarna naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op Start.
 6. Selecteer Apparaatbeheer in de lijst.
 7. Koppel alle randapparatuur los, behalve het toetsenbord en de muis.
 8. Ga naar de stuurprogramma's van de randapparatuur die u hebt losgekoppeld. Verwijder ze een voor een.
 9. Start uw computer opnieuw op en probeer de updates te installeren.
 10. Zodra de update is voltooid, installeert u de stuurprogramma's die u hebt verwijderd opnieuw.

Soms lost deze oplossing de fout niet op, omdat de randapparatuur ervoor zorgt dat deze opnieuw verschijnt. Daarom raden we u ten zeerste aan om een ​​betrouwbare tool te gebruiken om uw stuurprogramma's bij te werken. Er zijn veel programma's beschikbaar, maar we raden u aan te kiezen voor Auslogics Driver Updater. Met deze tool kunt u het risico vermijden dat u de verkeerde stuurprogramma's installeert. Bovendien zorgt Auslogics Driver Updater voor al uw problematische stuurprogramma's - niet alleen degene die de fout 8024200d veroorzaakten. Dus zodra het proces is voltooid, kunt u verwachten dat uw computer beter en sneller presteert.

Oplossing 4: uw antivirusprogramma van derden verwijderen

In sommige gevallen kunnen antivirusprogramma's van derden de updates verstoren. Als u er een hebt geïnstalleerd, kan deze mogelijk enkele updatebestanden blokkeren of verwijderen. Aan de andere kant kan het conflicteren met Windows Defender. Daarom raden we aan om uw antivirusprogramma te verwijderen voordat u de updates opnieuw probeert te installeren. Dit kan de kans verkleinen dat er iets misgaat.

Als de fout 0x8024200d is verdwenen toen u uw antivirusprogramma van derden verwijderde, raden we u aan over te schakelen naar een andere tool. In dit geval raden we Auslogics Anti-Malware ten zeerste aan. Deze tool kan de meest stiekeme bedreigingen en aanvallen opvangen die uw belangrijkste antivirusprogramma mogelijk mist. Bovendien is het ontworpen om compatibel te zijn met Windows 10. Het interfereert dus niet met Windows Defender en Windows Update.

Oplossing 5: de gedownloade updatebestanden verwijderen en opnieuw beginnen

Het is mogelijk dat de gedownloade bestanden beschadigd zijn. Afgezien daarvan kan het moeilijk zijn om precies te zeggen wat de ontbrekende bestanden zijn. Door de bestanden opnieuw te downloaden, krijgt u een nieuwe start met de updates. Merk op dat u mogelijk moet opstarten in Veilige modus om de gedownloade updatebestanden met succes te verwijderen. Volg onderstaande instructies:

 1. Klik op het Windows-logo op uw taakbalk en klik vervolgens op het pictogram Power.
 2. Houd de Shift-toets ingedrukt en klik op de herstartknop in het menu Start van Windows. Als u dit doet, wordt de probleemoplosser weergegeven zodra het systeem opstart.
 3. Kies Problemen oplossen wanneer uw computer opstart.
 4. Kies Geavanceerd en selecteer vervolgens Opstartinstellingen.
 5. Selecteer Opnieuw opstarten.
 6. Zodra uw apparaat opnieuw is opgestart, drukt u op de F4-toets om Veilige modus inschakelen te kiezen. Merk op dat de sleutel kan variëren, afhankelijk van het computermerk.
 7. Zodra u opstart in de veilige modus, navigeert u naar het volgende pad:

C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ Download

 1. Hier vind je de gedownloade updatebestanden.
 2. Verwijder de inhoud van die map.
 3. Start uw computer normaal opnieuw op.
 4. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
 5. Typ "Instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 6. Selecteer Update en beveiliging.
 7. Klik op Controleren op updates.

Probeer de updates opnieuw uit te voeren en controleer of de fout is opgelost.

Kon u de fout 0x8024200d verwijderen?

Laat ons in de reacties hieronder weten welke oplossing je hebt gebruikt!