Oplossing voor 'Een vereist apparaat is niet aangesloten of kan niet worden geopend'

Blue Screen of Death (BSOD) -fouten kunnen angstaanjagend zijn om op uw pc te zien. De meeste kunnen echter worden opgelost, zolang u de juiste oplossingen bij de hand heeft. Dit is ook de reden waarom we ons best doen om de fixes aan te bieden voor de meeste BSOD-fouten die onze lezers melden.

U hebt dit artikel waarschijnlijk gevonden omdat u het probleem 'Een vereist apparaat is niet aangesloten of kan niet worden geopend' op uw computer wilt verwijderen. Maak je geen zorgen, want we hebben je gedekt. In dit bericht laten we u verschillende manieren zien om deze BSOD-fout op te lossen.

Voordat we beginnen, moet u weten dat dit probleem verband houdt met verschillende stopfoutcodes, waaronder 0xc000000e, 0xc0000185, 0xc00000f en 0xc0000001. Meestal verschijnen deze foutcodes wanneer Windows de systeembestanden niet kan vinden die nodig zijn om uw computer correct op te starten. Dus als u wilt weten hoe u de fout 0xc0000001 en andere soortgelijke codes kunt oplossen, moet u leren hoe u de opstartrecord corrigeert.

Oplossingen voor het oplossen van de foutcodes 0xc0000225, 0xc0000185, 0xc0000001 en 0xc000000e

U vraagt ​​waarschijnlijk: "Wat is de foutcode 0xc0000185?" Welnu, u moet weten dat de foutcodes 0xc0000225, 0xc0000185, 0xc0000001 en 0xc000000e vaak worden geassocieerd met een ontbrekend winload.efi-bestand. Hier zijn de oplossingen die we voorstellen:

Oplossing 1: de opstartconfiguratiegegevens (BCD) opnieuw opbouwen

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ nu "Command Prompt" (zonder aanhalingstekens).
 3. Klik in de resultaten met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt.
 4. Kies Uitvoeren als beheerder in het contextmenu.
 5. Zodra de opdrachtprompt is geopend, typt u "bootrec / rebuildbcd" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter.

Met deze opdracht wordt uw computer gevraagd te zoeken naar andere besturingssystemen. U heeft de vrijheid om te kiezen welk besturingssysteem u aan de BCD wilt toevoegen.

Oplossing 2: Secure Boot uitschakelen

Voordat we de instructies geven voor het uitschakelen van Secure Boot, moet u controleren of de functie op uw computer aanwezig is. Hier is wat je moet doen:

 1. Druk op de Windows-toets op uw toetsenbord.
 2. Typ "Windows Defender" (zonder aanhalingstekens).
 3. Selecteer Windows Defender-beveiligingscentrum uit de resultaten.
 4. Kies Apparaatbeveiliging in het menu aan de linkerkant.

Als u op het volgende scherm Secure Boot ziet, betekent dit dat uw computer de functie heeft. U kunt het nu uitschakelen, maar vergeet niet de waarschuwingsberichten aandachtig te lezen. Als u klaar bent, kunt u de onderstaande instructies volgen:

 1. Druk op Windows-toets + I op uw toetsenbord. Als u dit doet, wordt de app Instellingen gestart.
 2. Zodra de app Instellingen is geopend, klikt u op Update en beveiliging.
 3. Selecteer Windows Update in het linkerdeelvenster.
 4. Ga nu naar het rechterdeelvenster en klik op Controleren op updates.
 5. Als er updates beschikbaar zijn, download en installeer deze dan.
 6. Start je computer opnieuw op.
 7. Open de app Instellingen door de eerste stap te herhalen.
 8. Selecteer de tegel Update en beveiliging.
 9. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op Herstel.
 10. Ga nu naar het rechterdeelvenster en klik op Nu opnieuw opstarten. Zodra u op de knop klikt, start uw pc opnieuw op en ziet u de geavanceerde opties.
 11. Selecteer Problemen oplossen en klik op Geavanceerde opties.
 12. Kies UEFI Firmware-instellingen om het BIOS te openen.
 13. Meestal vindt u Secure Boot onder een van deze tabbladen: Opstarten, Beveiliging en Authenticatie.
 14. Stel Secure Boot in op Disabled.
 15. Sla de aangebrachte wijzigingen op en sluit het BIOS.

Na het volgen van deze stappen, zal uw pc automatisch opnieuw opstarten. Controleer of de fout is verdwenen. Als dit het geval is, herhaalt u de stappen en stelt u Beveiligd opstarten in op Ingeschakeld. Dat is het! U weet nu hoe u de fout 0xc0000225 op Windows 10 kunt oplossen.

Oplossing 3: de systeembestandscontrole gebruiken

Het winload.efi-bestand is een cruciaal systeembestand en als het ontbreekt, kunnen er verschillende fouten optreden. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om dit op te lossen. U kunt de systeembestandscontrole (SFC) gebruiken om het problematische systeembestand te vervangen of te repareren. Volg de onderstaande stappen om een ​​SFC-scan uit te voeren:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op uw taakbalk.
 2. Selecteer nu Windows PowerShell (Admin) of Command Prompt (Admin) uit de resultaten.
 3. Zodra Windows PowerShell of Command Prompt is opgestart, typt u "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter.

Nu begint het SFC-scanproces. Houd er rekening mee dat het een paar minuten duurt om te voltooien. Het is dus cruciaal dat u zich er niet mee bemoeit.

Oplossing 4: Early Launch Anti-Malware Protection uitschakelen

Windows 10 heeft een nieuwe beveiligingsfunctie die de Early Launch Anti-Malware (ELAM) -driver laadt. Deze functie beveiligt de opstartconfiguratie en componenten van Windows. Het begint al te werken voordat andere opstartstuurprogramma's worden geëvalueerd en helpt de Windows-kernel te identificeren welke veilig kunnen worden geïnitialiseerd. In wezen is het belangrijkste doel om malware al tijdens het opstartproces te detecteren.

Hoewel het in sommige gevallen nuttig is, kan het ELAM-stuurprogramma ervoor zorgen dat verschillende stopfoutcodes verschijnen. Het is dus het beste dat u het uitschakelt. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Start de app Instellingen door op Windows-toets + I te drukken.
 2. Selecteer Update en beveiliging.
 3. Klik in het linkerdeelvenster op Herstel.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op Nu opnieuw opstarten onder het gedeelte Geavanceerd opstarten.
 5. Volg dit pad:

Problemen oplossen -> Geavanceerde opties -> Opstartinstellingen -> Opnieuw opstarten

 1. Nadat uw pc opnieuw is opgestart, ziet u het scherm Opstartinstellingen. Druk op F8 op uw toetsenbord om de ELAM-driver uit te schakelen.

Nu u het ELAM-stuurprogramma hebt uitgeschakeld, maakt u zich misschien een beetje zorgen over de beveiliging van uw pc. Welnu, onze suggestie is om een ​​krachtig antivirusprogramma te installeren dat u kan beschermen tegen bedreigingen en aanvallen. In dit geval raden we aan om Auslogics Anti-Malware te gebruiken. U kunt erop vertrouwen dat deze tool malware en virussen kan herkennen, hoe discreet ze ook op de achtergrond worden uitgevoerd. Bovendien, aangezien het is uitgebracht door Auslogics, een gecertificeerde Microsoft Silver Application Developer, zal het de Windows-services en -processen niet verstoren.

Dus, welke van onze oplossingen hebben u geholpen de fout op te lossen?

Doe mee aan de onderstaande discussie en deel uw antwoord!