Hoe startup UpdateLibrary op Windows 10 repareren?

Wanneer u op uw Windows-pc werkt, ziet u mogelijk een taak die op de achtergrond wordt uitgevoerd, Wmpnscfg.exe genaamd, met de beschrijving "Windows Media Player Network Sharing Service Configuration Application". Dit opstartelement is gerelateerd aan Windows Media Player en UpdateLibrary.

Wat is UpdateLibrary op Windows 10?

UpdateLibrary is in feite een geplande taak in elk Windows-besturingssysteem: het voorkomt dat het opstarten van Media Player wordt afgesloten. Hierdoor kunnen gebruikers media via een netwerk streamen en delen met andere gebruikers die Windows Media Player gebruiken. Hoewel sommigen deze functies vaak gebruiken, hebben anderen er misschien helemaal niets aan op hun pc. U zult echter snel merken dat het bestand wmpnscfg.exe te veel bronnen begint te gebruiken - als gevolg hiervan kan uw systeem achterblijven waardoor u uw pc niet normaal kunt gebruiken. De uitweg zou zijn om het opstarten van UpdateLibrary te repareren. Dus hoe schakel je de geplande taak UpdateLibrary op Windows 10 uit? Dit is precies wat we in dit artikel zullen behandelen.

Hoe problemen met wmpnscfg.exe op Windows 10 op te lossen?

Hoewel het uitschakelen van sommige opstartitems heel eenvoudig is, kunnen andere, zoals UpdateLibrary, wat moeite kosten. Het probleem is dat wanneer u wmpnscfg.exe probeert uit te schakelen, u zult merken dat het bestand elke keer dat u Windows Media Player start opnieuw verschijnt.

Een andere zorg hier is malware. Zoals u waarschijnlijk al weet, kan elk uitvoerbaar bestand worden vervangen door malware. Dus als u merkt dat wmpnscfg.exe veel van uw CPU verbruikt, kan het ook de moeite waard zijn om een ​​antimalwarescan op uw pc uit te voeren.

Hieronder geven we u verschillende opties om wmpnscfg.exe uit te schakelen, zodat u extra CPU-gebruik en andere problemen op uw systeem kunt voorkomen. Hier leest u hoe u het opstarten van UpdateLibrary op Windows 10 kunt repareren:

 • Optie één: schakel de geplande taak UpdateLibrary uit
 • Optie twee: hernoem wmpnscfg.exe naar wmpnscfg.exe.old
 • Optie drie: gebruik Windows Register-editor
 • Optie vier: scan uw pc met antimalwaresoftware

Laten we bij het begin beginnen.

Optie één: schakel de geplande taak UpdateLibrary uit

De eenvoudigste manier om de problemen met wmpnscfg.exe op te lossen, is door UpdateLibrary uit te schakelen via de Taakplanner. Hier is hoe het te doen:

 • Druk op je toetsenbord op de combinatie Win + R.
 • Typ "taskschd.msc" en druk op Enter.
 • Ga in het nieuwe venster naar Taakplannerbibliotheek> Microsoft> Windows> Windows Media Sharing.
 • Klik met de rechtermuisknop op UpdateLibrary en selecteer Uitschakelen.

En dat is het - de geplande taak van UpdateLibrary zou nu moeten worden uitgeschakeld en niet meer van uw CPU-vermogen /

Optie twee: hernoem wmpnscfg.exe naar wmpnscfg.exe.old

Een andere optie is om wmpnscfg.exe te hernoemen naar wmpnscfg.exe.old. Hier is hoe je dat kunt doen:

 • Druk op uw toetsenbord op de combinatie Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te starten.
 • Scroll naar beneden en zoek Windows Media Player Network Sharing Service.
 • Klik met de rechtermuisknop en kies Bestandslocatie openen .
 • Zoek wmpnscfg.exe, klik met de rechtermuisknop en selecteer Naam wijzigen .
 • Wijzig wmpnscfg.exe in wmpnscfg.exe.old.
 • Klik op Ja als er een melding verschijnt .
 • Typ Kladblok in Windows Search en druk op Enter.
 • Ga naar Bestand> Opslaan als.
 • Selecteer in het nieuwe venster Alle bestanden onder Opslaan als en kies C: \\ Program Files \\ Windows Media Player als locatie.
 • Typ "wmpnscfg.exe.old" als naam en druk op Opslaan

Optie drie: gebruik Windows Register-editor

Nog een andere oplossing voor het probleem is om wijzigingen aan te brengen via Windows Register-editor. Ga als volgt te werk:

 • Druk op je toetsenbord op de combinatie Win + R.
 • Typ "regedit" en druk op Enter.
 • Ga naar de volgende locatie: HKEY_CURRENT_USER \\ Software \\ Microsoft \\ MediaPlayer \\ Preferences \\ HME .
 • Klik met de rechtermuisknop op de waarde DisableDiscovery en selecteer Wijzigen.
 • Wijzig in het veld Waardegegevens de waarde 0 in 1.
 • Klik OK.

Optie vier: scan uw pc met antimalwaresoftware

Tot slot, als u een hoog CPU-gebruik op uw computer opmerkt, is het een goed idee om een ​​antimalwarescan uit te voeren, zodat u de mogelijkheid kunt elimineren dat uw pc is geïnfecteerd met een virus. Er zijn hier tal van opties om te bepalen welke antivirussoftware u kunt gebruiken, maar we raden u aan om eens naar Auslogics Anti-Malware te kijken. Na installatie voert de software automatische scans van uw hele systeem uit om zelfs de zeldzaamste kwaadaardige items te lokaliseren en vervolgens veilig van uw pc te verwijderen voordat ze problemen op uw computer kunnen veroorzaken. Wat het programma anders maakt dan andere antivirussoftware, is dat het flexibele planning van automatische scans mogelijk maakt, malware opspoort die uw primaire antivirusprogramma mogelijk mist, supergemakkelijk in te stellen is, een eenvoudige gebruikersvriendelijke interface heeft en meer. Plus,Auslogics Anti-Malware is ontworpen om zonder compatibiliteitsproblemen naast uw primaire antivirusprogramma te werken. In het programma heeft u de keuze tussen het uitvoeren van een Quick Scan (alleen de belangrijkste gebieden op uw pc worden gescand), Deep Scan (uw hele systeem wordt gescand) en Custom Scan (waar u specifieke mappen en bestanden die moeten worden geanalyseerd).

En nog één ding voordat je vertrekt. Als u wmpnscfg.exe met succes hebt uitgeschakeld en uw pc op malware hebt gescand, maar uw systeem nog steeds traag werkt, kan dit een teken zijn van andere problemen. Naarmate extra bestanden zich opstapelen en de opslag rommelig wordt, kunt u regelmatig fouten en storingen op uw pc tegenkomen. Dit zijn misschien geen ernstige systeemproblemen en uw pc wordt misschien niet ernstig beïnvloed - maar als dit vaak genoeg op uw computer gebeurt, wordt het zeker vervelend en, belangrijker nog, u kunt uw pc niet efficiënt gebruiken, genieten van gameplay en meer.

Als je inderdaad een recente vertraging van je systeem hebt opgemerkt, raden we je aan een prestatiebevorderend programma zoals Auslogics BoostSpeed ​​te proberen, dat zal helpen om je systeem onder controle te houden. Na installatie voert de software een uitgebreide scan van uw systeem uit en lokaliseert alle onnodige bestanden (zoals tijdelijke gebruikersbestanden, webbrowser-cache, ongebruikte foutlogboeken, overgebleven Windows Update-bestanden, tijdelijke Sun Java-bestanden, onnodige Microsoft Office-cache enzovoort. ). Ze worden dan veilig van uw systeem verwijderd zonder complicaties te veroorzaken. Op deze manier maakt u gigabytes aan ruimte op uw computer vrij en lost u veel problemen en inconsistenties op zonder te veel geld uit te geven aan dure hardware-upgrades.