Hoe repareer je dat je tweede monitor niet wordt gedetecteerd in Windows 10?

Een van de beste manieren om de productiviteit te verhogen en uw multi-tasking-ervaring te verbeteren, is door een tweede monitor op uw pc aan te sluiten. Over het algemeen is het betrokken proces eenvoudig en eenvoudig. Dat is echter niet altijd het geval. Het is mogelijk dat Windows 10 uw tweede monitor niet detecteert. Dus ondanks een goede verbinding tussen uw computer en het externe beeldscherm, kunt u foutmeldingen zien.

Dus waarom detecteert Windows 10 geen tweede monitor? Welnu, in dit artikel zullen we daarop antwoorden en u zelfs de juiste oplossingen bieden. Er zijn veel dingen die u kunt doen om dit probleem op te lossen, waaronder het handmatig detecteren van de monitor, het oplossen van hardwareproblemen en het bijwerken van uw stuurprogramma's.

Technieken voor het oplossen van hardware gebruiken

In de meeste gevallen kan Windows 10 de tweede monitor niet detecteren vanwege softwareproblemen. Het is echter nog steeds mogelijk dat u door een verbindingsprobleem uw andere monitor niet kunt gebruiken. Dus voordat u probeert uw stuurprogramma's bij te werken of voordat u uw apparaatinstellingen wijzigt, raden we u aan deze stappen voor het oplossen van hardwareproblemen uit te voeren:

 • Zorg ervoor dat de fysieke kabelverbinding van het beeldscherm naar de videopoort op uw laptop, pc of tablet geen problemen heeft.
 • Het is mogelijk dat het probleem wordt veroorzaakt door een defecte pin of kabel in de connector. Het is dus raadzaam om een ​​andere kabel te proberen en te kijken of dit het probleem oplost.
 • Als uw monitor meerdere ingangen heeft, zorg er dan voor dat u de juiste hebt geselecteerd.
 • Gebruikt u een high-definition beeldscherm als uw tweede monitor? Probeer de firmware bij te werken om compatibiliteitsproblemen en bugs op te lossen. Als dit het geval is, gaat u naar de ondersteuningswebsite van de fabrikant van uw beeldscherm om te zien hoe u de nieuwste firmware-update verkrijgt.
 • Het probleem heeft mogelijk te maken met de uitvoerpoort op uw apparaat of de invoerpoort in de monitor. Probeer van poort te wisselen om te controleren of dat het probleem oplost bij het verbinden met de tweede monitor.
 • Start uw pc opnieuw op om te controleren of dat het probleem oplost.
 • Probeer uw tweede beeldscherm op een ander apparaat aan te sluiten. Als het nog steeds niet werkt, ligt het probleem bij het beeldscherm zelf.

Als u alle bovenstaande stappen voor probleemoplossing heeft geprobeerd en uw externe monitor nog steeds niet werkt op Windows 10, is het tijd om de geavanceerde oplossingen te proberen. We zullen u leren hoe u kunt repareren dat de tweede monitor niet is ingeschakeld in de weergave-instellingen en andere praktische en gemakkelijk te volgen methoden.

Methode 1: de app Instellingen gebruiken

Als er geen problemen zijn met de fysieke verbinding, moet u Windows ertoe brengen om uw externe monitor handmatig te detecteren. U kunt dit doen door de app Instellingen te gebruiken.

Hoe u uw systeem kunt dwingen uw tweede beeldscherm te detecteren

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "Instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Klik op Systeem.
 4. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op Weergeven.
 5. Klik onder het gedeelte Meerdere beeldschermen op de knop Detecteren.

Verbinding maken met een draadloos beeldscherm

Volg de onderstaande stappen als u verbinding probeert te maken met een extern draadloos beeldscherm:

 1. Druk op Windows-toets + S op uw toetsenbord.
 2. Typ "Instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Selecteer Bluetooth en andere apparaten.
 4. Klik op de knop 'Bluetooth en andere apparaten toevoegen'.
 5. Selecteer de optie 'Draadloos beeldscherm of dock'.
 6. Zorg ervoor dat u een detecteerbaar draadloos beeldscherm heeft.
 7. Kies het beeldscherm uit de lijst.
 8. Volg de instructies op het scherm.

Methode 2: uw grafische stuurprogramma's bijwerken

In sommige gevallen kan Windows 10 de externe monitor niet detecteren vanwege beschadigde, verouderde of incompatibele grafische stuurprogramma's. Daarom raden we aan om uw stuurprogramma's bij te werken of opnieuw te installeren. U kunt dit handmatig doen, maar het is handiger om een ​​vertrouwde tool zoals Auslogics Driver Updater te gebruiken. Houd er rekening mee dat het bijwerken van uw stuurprogramma's een vervelend proces is. Als u niet het geduld heeft om handmatig naar de juiste stuurprogramma's te zoeken, kunt u het beste Auslogics Driver Updater gebruiken.

Om u een idee te geven van hoe ingewikkeld het proces kan zijn, laten we u de stappen zien voor het handmatig bijwerken en opnieuw installeren van uw stuurprogramma's.

Als u uw grafische stuurprogramma's handmatig wilt bijwerken, kunt u dit doen via Apparaatbeheer. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 2. Selecteer Apparaatbeheer in de lijst.
 3. Zodra Apparaatbeheer is geopend, zoekt u naar de categorie Beeldschermadapters. Vouw de inhoud uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en kies Stuurprogramma bijwerken.
 5. Klik op de optie 'Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's'.

Start na het volgen van de bovenstaande stappen uw pc opnieuw op en controleer of uw systeem nu de externe monitor detecteert. Aan de andere kant kunt u ervoor kiezen om uw grafische stuurprogramma's opnieuw te installeren. Volg gewoon deze instructies:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + X.
 2. Selecteer Apparaatbeheer in de lijst.
 3. Ga naar de categorie Apparaatbeheer en vouw de inhoud uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.
 5. Klik nogmaals op Verwijderen, maar zorg ervoor dat 'Verwijder de stuurprogrammasoftware van dit apparaat' niet is geselecteerd.
 6. Start uw pc opnieuw op.
 7. Herhaal de eerste twee stappen om Apparaatbeheer te openen.
 8. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw apparaat en selecteer Scannen op hardwarewijzigingen.

Als u uw computer opnieuw opstart, moet uw systeem worden gevraagd om de stuurprogramma's automatisch opnieuw te installeren. Het is echter ideaal om de extra stappen te doorlopen om ervoor te zorgen dat de videokaart correct wordt gedetecteerd. Anders zou u naar de website van de fabrikant moeten gaan en op zoek gaan naar de juiste en compatibele stuurprogramma's. Houd er rekening mee dat als u de verkeerde stuurprogramma's installeert, uw computer mogelijk problemen heeft met systeeminstabiliteit. Dus waarom zou u het riskeren als u het proces kunt automatiseren met Auslogics Driver Updater?

Methode 3: Eerdere versies van uw grafische stuurprogramma's gebruiken

Het is mogelijk dat het probleem iets te maken heeft met het nieuwere stuurprogramma dat u onlangs hebt geïnstalleerd. Als u een geel uitroepteken in de adapter ziet, raden we u aan de driver terug te draaien naar de vorige versie. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

 1. Druk op Windows-toets + X op uw toetsenbord.
 2. Selecteer Apparaatbeheer uit de opties.
 3. Zoek naar beeldschermadapters en vouw de inhoud ervan uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en kies Eigenschappen.
 5. Ga naar het tabblad Driver.
 6. Klik op Roll Back Driver.

Opmerking: u kunt de knop Roll Back Driver niet gebruiken als deze grijs is. Aan de andere kant kunt u naar de ondersteuningswebsite van uw apparaatfabrikant gaan en de eerdere versies van uw stuurprogramma's downloaden.

 1. Geef de reden op waarom u naar een oudere versie van de driver wilt terugkeren.
 2. Klik op Ja.

Denk je dat er eenvoudigere manieren zijn om dit probleem op te lossen?

Deel uw ideeën in de reacties hieronder!