Hoe los ik problemen met rechtsklikken op die niet werkt in Chrome en Firefox?

Uw webbrowser is gemakkelijk een van de belangrijkste applicaties op uw pc. In feite is het waarschijnlijk de app die u het vaakst gebruikt. Als je een probleem tegenkomt waarbij de rechtsklikfunctie niet meer werkt in je browser, dan heb je genoeg reden om je zorgen te maken en een oplossing te zoeken. U bent waarschijnlijk hier om te leren hoe u het probleem met rechtsklikken in uw browser oplost.

Waarom werkt rechtsklikken niet in mijn browser?

We hebben talloze gebruikersrapporten en klachten over het evenement doorgenomen. We hebben ook de reparatiestrategieën bekeken die zijn gebruikt om het probleem op te lossen om erachter te komen hoe de fixes werken (en hun effecten). Op basis van de informatie die we hebben verkregen, kunnen we de oorzaak van het probleem met de rechtermuisknop klikken dat niet werkt, beperken tot de volgende problemen of gebeurtenissen:

 • Er zijn bugs of inconsistenties in uw browser:

In Firefox is er bijvoorbeeld een relatief bekende bug die de rechtsklikfunctie op webpagina's breekt, vooral op die pagina's die geen instellingen hebben om de rechtsklikfunctie te blokkeren. De bug bestaat al een tijdje en is al lang gepatcht met de hotfixes die zijn uitgegeven in de Firefox 53.0-update.

 • De betreffende webpagina is verantwoordelijk:

Sommige webbeheerders configureren hun sites om de rechtsklikfunctionaliteit te blokkeren (om verschillende redenen). Voor zover we weten, wordt de rechtsklikfunctionaliteit (indien überhaupt geblokkeerd) meestal geblokkeerd op inlogpagina's en vergelijkbare secties of interfaces rond een site.

 • Add-ons of extensies van derden zijn verantwoordelijk voor:

Soms is het probleem dat de rechtsklikfunctie niet werkt het resultaat van de wijzigingen die zijn aangebracht door een add-on of extensie van een derde partij (of een combinatie van dergelijke hulpprogramma's). Andere keren heeft het probleem iets te maken met het feit dat de extensies met elkaar in conflict komen of de browserinstellingen verstoren (terwijl dat niet zou moeten).

 • Een beschadigd gebruikersprofiel of een beschadigde browserinstallatie is de boosdoener:

Veel rapporten geven aan dat de rechtsklikfunctie mogelijk weigert te werken wanneer het gebruikersprofiel dat in Firefox wordt gebruikt, beschadigd is. Hetzelfde geldt voor corruptiegebeurtenissen bij browserinstallatie. Beschadigde gebruikersprofielen of browserinstallaties kunnen ook de oorzaak zijn van het probleem met de rechtermuisknop dat niet werkt in Google Chrome.

De overgrote meerderheid van de klachten over de weigering om met de rechtermuisknop te werken, waren afkomstig van mensen die Firefox gebruiken, dus het lijkt erop dat de Firefox-toepassing op de pc over het algemeen meer vatbaar is voor de problemen die het probleem veroorzaken. Daarom zijn de meeste fixes in deze handleiding gericht op het oplossen van problemen in het geval van Firefox. Voor de doeleinden die in deze handleiding zijn gedefinieerd, zal Firefox dienen als onze referentiebrowser.

Desalniettemin is het ook bekend dat het probleem met de rechtermuisknop niet werkt zich manifesteert in Google Chrome, dat gemakkelijk de meest populaire webbrowser-applicatie op pc's is. Om deze reden beschrijven we ook oplossingen (meestal specifieke fixes) voor het probleem wanneer Chrome erbij betrokken is.

Hoe u met de rechtermuisknop kunt klikken die niet werkt in Firefox

Gebruik je Google Chrome, dan hoef je niet veel aandacht te besteden aan de titel. U zult nog steeds leren hoe u kunt verhelpen dat rechtsklikken niet werkt in de Chrome-browser.

In elk geval wilt u voor efficiëntiedoeleinden beginnen met de eerste procedure op de lijst en de rest doorlopen in de volgorde waarin we ze hebben vermeld (als dat nodig is).

 1. Sluit de webpagina die de rechtsklikfunctie blokkeert:

We hebben eerder het bestaan ​​van webpagina's vastgesteld die zijn geconfigureerd om de rechtsklikfunctionaliteit te blokkeren of uit te schakelen wanneer hun pagina's worden geladen in een webbrowser op een pc. De code voor het blokkeren van de rechtermuisknop kan worden overgedragen naar andere webpagina's of sessies, wat betekent dat Firefox soms de rechtsklikfunctionaliteit blokkeert voor alle geopende pagina's.

Welnu, als u merkt dat u geen toegang krijgt tot het rechtsklikmenu of als de rechtsklikactie een zwarte doos dwingt (zonder opties om uit te kiezen), dan doet u er goed aan de webpagina te identificeren die oorspronkelijk verantwoordelijk was voor het rechtsklikmenu. klik blok. Als u de boosdoener niet kunt achterhalen, moet u alle browsesessies beëindigen door alle webpagina's en tabbladen te sluiten (de Firefox-toepassing in zijn geheel sluiten).

U kunt dan proberen de juiste sites te bezoeken (een voor een of afzonderlijk) om de webpagina te vinden die de rechtsklikfunctie blokkeert en problemen voor u veroorzaakt. Zodra u de dader heeft geïdentificeerd, kunt u besluiten om de site niet meer te bezoeken.

Als u vastbesloten bent de site te blijven gebruiken - als u niet zonder de webpagina kunt - dan moet u wat werk verzetten om wijzigingen in de Firefox-configuratie aan te brengen om de regel voor niet-rechtsklikken te omzeilen (of om de effecten van rechtsklikken te verminderen). blokkeercode). Scroll naar beneden en controleer de negende oplossing.

 1. Installeer updates voor Firefox; Update Firefox (naar de nieuwste beschikbare build):

Als onze aanname dat het probleem met rechtsklikken niet werkt te wijten is aan bugs of inconsistenties in de Firefox-code waar is, dan zult u het probleem waarschijnlijk niet meer ervaren nadat u updates voor de browsertoepassing hebt gedownload en geïnstalleerd. In feite meldde een groot aantal gebruikers dat ze de problemen hadden opgelost door simpelweg de nieuwste beschikbare Firefox-versie te installeren en vervolgens de browser opnieuw op te starten. Daarom moet u dezelfde taak proberen.

De meeste rapporten geven aan dat de bugs die de rechtsklikfunctionaliteit onderbreken, zich in de Firefox 52.0-build (en oudere versies) bevinden. Daarom hoeft u alleen maar te upgraden naar Firefox 53.0 of een nieuwere Firefox-build (wat nog beter is), en het probleem met rechtsklikken werkt niet meer.

Doorloop deze gids om Firefox bij te werken naar de nieuwste beschikbare versie:

 • Eerst moet u de Firefox-applicatie openen door op het app-pictogram (op uw taakbalk) te klikken of door te dubbelklikken op de programmasnelkoppeling (die zich op uw desktopscherm zou moeten bevinden).
 • Zodra het Firefox-venster verschijnt, moet u op het actie- of menupictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm klikken.
 • In de lijst met opties die verschijnt, moet u op Help klikken om een ​​lijst te zien en vervolgens op Over Firefox klikken.

Het Over Mozilla Firefox-dialoogvenster of -venster zal verschijnen. Daar gaat Firefox automatisch online om naar updates te zoeken. Als Firefox iets nieuws vindt, krijgt u de optie om Firefox bij te werken en opnieuw te starten.

 • Besteed aandacht aan de download- en installatiehandelingen (terwijl ze doorgaan). Voer de vereiste taken uit (indien van toepassing).
 • Sta Firefox toe om opnieuw te starten door op de juiste knop te klikken of start de herstartprocedure zelf.
 • Open Firefox (zoals u normaal doet) en test de browser om te bevestigen dat het probleem met de rechtermuisknop niet werkt voorgoed is opgelost.

Als het probleem zich blijft voordoen, doet u er goed aan uw pc opnieuw op te starten en Firefox vervolgens opnieuw uit te voeren om te zien of de zaken beter zijn geworden.

 1. Vernieuw Firefox:

Hier bekijken we de mogelijkheid dat wijzigingen in instellingen en soortgelijke dingen in Firefox de rechtsklikfunctie in de browser hebben verbroken. Hiertoe willen we dat u Firefox vernieuwt om de configuratie ervan (geforceerd) opnieuw in te stellen. Welnu, de voorgestelde procedure is behoorlijk effectief, maar niet te storend. Ten eerste is het onwaarschijnlijk dat u uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, cookies en andere gegevens of instellingen verliest die uw ervaring in Firefox bepalen.

Dit zijn de stappen die u moet doorlopen om Firefox te vernieuwen:

 • Ten eerste moet u de Firefox-applicatie starten op de door u gewenste manier.
 • Ervan uitgaande dat u zich nu in het browservenster bevindt, moet u op de menu- of actieknop klikken (in de rechterbovenhoek van uw scherm).
 • Zodra de lijst verschijnt, moet u op Help klikken (om een ​​andere lijst te zien) en vervolgens Probleemoplossingsinformatie selecteren.

U wordt nu doorgestuurd naar het scherm Informatie over probleemoplossing in Firefox.

 • Kijk naar de rechterbovenhoek van het venster, zoek de sectie Firefox een optimalisatie geven en klik daar op de optie Firefox vernieuwen .

Het kleine dialoogvenster Firefox vernieuwen of het venster zal nu verschijnen.

 • Klik op de knop Firefox vernieuwen om dingen te bevestigen.

Firefox zal nu een procedure starten voor de reset. U mag de evenementen bekijken terwijl ze verdergaan.

Zodra Firefox de hersteltaak heeft voltooid, krijgt u een prompt waarin u wordt gevraagd of u aanpassingen en add-ons wilt herstellen of niet.

 • Selecteer Alle vensters en tabbladen herstellen - als u ze allemaal wilt exporteren. Of ga met de optie Herstel alleen degene die u wilt - als u wilt specificeren welke moeten worden hersteld.
 • Start de Firefox-applicatie opnieuw.
 • Voer enkele tests uit door de gebeurtenis (of een combinatie van gebeurtenissen) opnieuw te creëren waarbij u normaal gesproken het probleem met rechtsklikken niet werkt om te zien hoe het deze keer gaat.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u de webpagina's (of combinatie van websites) moet laden waarmee de rechtsklikfunctie niet werkt.

 1. Start Firefox in de veilige modus:

We hebben de koppelingen tussen add-ons of extensies van derden en het probleem met de rechtermuisknop niet werken al beschreven. Als het probleem wordt veroorzaakt door de wijzigingen die zijn aangebracht door een extensie of add-on - of als het probleem iets te maken heeft met de bewerkingen die worden uitgevoerd door scripts of hulpprogramma's van derden in Firefox - dan zul je de waarheid achterhalen voer Firefox uit in de veilige modus.

Van sommige add-ons is bekend dat ze het gedrag of de instellingen van het rechtsklikmenu veranderen. Van sommige extensies is bekend dat ze dingen toevoegen aan het rechtsklikmenu, terwijl andere bepaalde opties verwijderen. Sommige add-ons die de rechtsklikfunctie helemaal uitschakelen, bestaan ​​zelfs. Welnu, de veilige modus is een speciale procedure waarmee Firefox alleen met zijn eigen dingen opstart. Extensies, add-ons en thema's van derden (en hun instellingen) worden in de veilige modus een non-factor.

Daarom biedt de resulterende browsersessie (voor Firefox in veilige modus) het ideale platform of de ideale omgeving waar u dingen kunt testen om de boosdoener te identificeren. Ten eerste, als de rechtsklikfunctie prima werkt in de veilige modus, dan krijgt u uw bevestiging dat een van de extensies, add-ons of thema's van derden betrokken was bij het veroorzaken van problemen voor u.

Dit zijn hoe dan ook de instructies die u moet volgen om Firefox in de veilige modus uit te voeren:

 • Eerst moet u de Firefox-app starten of het browservenster openen.
 • Vul het URL-veld of tekstveld (dichtbij de bovenkant van het venster) met de volgende code: about: support
 • Druk op de Enter-knop op het toetsenbord van uw machine om Firefox te dwingen de code uit te voeren.

U wordt doorgestuurd naar het scherm Probleemoplossingsinformatie in Firefox (op een nieuw tabblad).

 • Controleer de rechterbovenhoek van het venster, zoek de sectie Veilige modus proberen en klik vervolgens op de optie Opnieuw opstarten met uitgeschakelde add-ons.

Firefox zal een klein venster of dialoogvenster openen om een ​​vorm van bevestiging voor de bewerking te krijgen.

 • Klik op de knop Opnieuw opstarten om verder te gaan met de taak.
 • Klik op de knop Start in veilige modus - als u het dialoogvenster Firefox Veilige modus ziet (dit zou de laatste moeten zijn).

Uw browser zou nu opnieuw moeten opstarten in de veilige modus.

 • In het resulterende Firefox-venster moet u enkele tests uitvoeren om te bevestigen dat de rechtsklikfunctie nu werkt (zoals het hoort).

Nadat u hebt gecontroleerd of de rechtsklikfunctie het goed doet in de veilige modus, moet u verdere tests uitvoeren om de dader te isoleren of te achterhalen. U zult Firefox uiteindelijk moeten dwingen opnieuw op te starten in de normale modus. Hoe dan ook, u moet doorgaan met de onderstaande stappen:

 • Vul het URL-vak of tekstveld opnieuw met about: addons en druk vervolgens op de Enter-knop om de code uit te voeren.
 • Deze keer, nadat je bij het Add-ons Manager-scherm bent gekomen, moet je elke extensie systematisch uitschakelen (en ook inschakelen).

Als u alles correct doet, gaat u een specifieke extensie associëren met de manifestatie van de problemen die de rechtsklikfunctie in Firefox verbreken.

Op dit punt moet u mogelijk beslissen over het lot van de probleemveroorzakende extensie. Als u niets te maken wilt hebben met het probleem met de rechtermuisknop, dan wilt u misschien de extensie verwijderen (om er permanent vanaf te komen) en er vervolgens een solide vervanging voor krijgen.

 1. Open Google Chrome in de incognitomodus:

Als u Google Chrome gebruikt, hoeft u alleen de incognito-browsermodus te gebruiken, omdat alle extensies of add-ons zijn uitgeschakeld wanneer de browser zich in de resulterende omgeving bevindt.

U kunt Chrome in de incognitomodus starten via een van de volgende procedures:

 • Klik met de rechtermuisknop op het Chrome-pictogram op uw taakbalk om de beschikbare opties te zien. Kies Nieuw incognitovenster.
 • Open Chrome (zoals u normaal zou doen). Zodra het gewone browservenster verschijnt, moet u deze sneltoets gebruiken: Ctrl + Shift + letter N.

Nadat u Chrome in de incognitomodus heeft laten draaien, moet u de websites bezoeken waar u problemen ondervond met de rechtsklikfunctie en daar dingen testen. Als de rechtsklikfunctie goed werkt, weet u dat een van de extensies die in uw browser zijn geïnstalleerd (of een combinatie van extensies) verantwoordelijk was voor uw beproevingen.

In dat geval moet u enkele tests op uw extensies uitvoeren om de probleemveroorzakende extensie te achterhalen. U zult verschillende taken met vallen en opstaan ​​moeten uitvoeren. U zult de boosdoener dan definitief moeten uitschakelen of verwijderen.

 1. Schakel hardwareversnelling uit in Google Chrome:

Hardwareversnelling is de functie die de grafische component van uw computer gebruikt om grafisch intensieve taken uit te voeren die waarschijnlijk oorspronkelijk aan de CPU waren toegewezen. Met deze functie kunnen applicaties GPU's gebruiken om processen of bewerkingen te versnellen en tegelijkertijd vitale CPU-tijd vrij te maken.

Helaas veroorzaakt hardwareversnelling soms meer problemen dan het oplost wanneer het de gebruikerservaring negatief beïnvloedt. Incompatibiliteiten of inconsistenties met betrekking tot de GPU-stuurprogramma's kunnen een rol gaan spelen en ervoor zorgen dat de functie niet goed werkt. Sommige rapporten wijzen er ook op dat hardwareversnelling de oorzaak is van het probleem met de rechtermuisknop in Chrome.

Daarom willen we dat u de functie uitschakelt om dingen uit te testen. Het is onwaarschijnlijk dat u significante wijzigingen opmerkt als gevolg van de voorgestelde operatie. Dit zijn de instructies die u moet doorlopen om de hardwareversnellingsfunctie in Chrome neer te zetten:

 • Eerst moet u Chrome openen. U kunt dit doen door op het Chrome-pictogram (op uw taakbalk) te klikken of door te dubbelklikken op de Chrome-snelkoppeling (op uw bureaublad).
 • Zodra het Chrome-venster verschijnt, moet u op het menupictogram in de rechterbovenhoek van het venster klikken.
 • Vanuit de menulijstopties die verschijnen, moet u op Instellingen klikken.

U wordt nu op een ander tabblad naar het Chrome-instellingenscherm geleid.

 • Scroll naar beneden (naar de onderkant van de pagina) en klik vervolgens op Geavanceerd.
 • Nu moet u weer een beetje naar beneden scrollen, het gedeelte Systeem zoeken en vervolgens op de schakelaar klikken voor Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar (om het te deselecteren).
 • Klik op de knop Opnieuw starten - als hierom wordt gevraagd.

Anders moet u het scherm Instellingen alleen verlaten en Chrome opnieuw starten.

 • Voer enkele tests uit om te bevestigen dat de rechtsklikfunctie nu werkt (zoals het hoort).
 1. Chrome resetten:

Als u nog steeds moeite heeft om de rechtsklikfunctie op bepaalde sites te laten werken, moet u Chrome opnieuw instellen. Als het probleem met de rechtermuisknop niet werkt iets te maken heeft met wijzigingen die van invloed waren op het gedrag van Chrome, dan blijkt de voorgestelde procedure de ideale oplossing voor het probleem te zijn.

Wanneer u Chrome opnieuw instelt, verliest u uw zoekgeschiedenis, opgeslagen bladwijzers, wachtwoorden en dergelijke niet. Alle extensies in Chrome worden echter uitgeschakeld en uw cookies worden verwijderd. U verliest ook uw vastgezette tabbladen en bepaalde voorkeuren of persoonlijke configuraties.

Dit zijn hoe dan ook de instructies die u moet volgen om Chrome opnieuw in te stellen:

 • Eerst moet u Chrome openen. U kunt de browser starten door op het Chrome-pictogram (op uw taakbalk) te klikken of door te dubbelklikken op de Chrome-snelkoppeling (op uw bureaublad).
 • Ervan uitgaande dat u zich nu in het Chrome-venster bevindt, moet u op de menuknop klikken (in de rechterbovenhoek van het venster), die ook wel het hamburgermenu wordt genoemd.
 • Vanuit de weergegeven menulijstitems moet u op Instellingen klikken.

Je komt terecht op het scherm Instellingen in Chrome op een nieuw tabblad.

 • Scroll naar de onderkant van de pagina. Klik op Geavanceerd.
 • Blader weer naar beneden, zoek het gedeelte Opnieuw instellen en opschonen en klik vervolgens op Instellingen herstellen naar hun oorspronkelijke standaardwaarden.

Het dialoogvenster Instellingen resetten zal nu verschijnen.

 • Klik op de knop Instellingen resetten (om dingen te bevestigen en verder te gaan met de taak).
 • Na het resetten moet u Chrome opnieuw opstarten.
 • Voer de nodige tests uit om te controleren of alles nu in orde is met de rechtsklikfunctionaliteit.
 1. Installeer Firefox opnieuw:

Als de Firefox-installatie op uw computer is verbroken, moet u de Firefox-app opnieuw installeren om het probleem met de rechtermuisknop op te lossen. In feite konden bepaalde gebruikers het probleem alleen oplossen door de Firefox-applicatie opnieuw op hun computers te installeren. De herinstallatieprocedure is naar verluidt ongelooflijk effectief op pc's met de 64-bits versie van Windows 10, dus misschien wilt u hier nota van nemen.

Door Firefox opnieuw te installeren, kunt u opschudding in de programmacode en configuratie forceren om inconsistenties of onregelmatigheden te elimineren. De wijzigingen die het gevolg zijn van de verwijderings- en installatieprocessen lijken voldoende te zijn om de rechtsklikfunctie te herstellen.

Hoe dan ook, deze instructies omvatten bijna alles wat u hier moet doen:

 • Houd de Windows-logoknop op het toetsenbord van uw machine ingedrukt en tik vervolgens op de letter R-toets.
 • Zodra het venster Uitvoeren op uw scherm verschijnt, moet u cpl in het tekstvak erop typen .
 • U moet op de Enter-knop op het toetsenbord van uw apparaat drukken om Windows te dwingen de code uit te voeren.

U wordt doorverwezen naar het menu Programma en functies in het Configuratiescherm.

 • Nu moet u de lijst met geïnstalleerde applicaties doorlopen, Mozilla Firefox zoeken en erop klikken om het te markeren.
 • Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde app om het beschikbare contextmenu te zien en selecteer vervolgens Verwijderen.
 • Klik op de knop Ja op de UAC-prompt - als Windows een klein dialoogvenster of venster opent om een ​​vorm van bevestiging te krijgen voor het verwijderen.

Het Mozilla Firefox-verwijderingsvenster zou nu moeten verschijnen.

 • Volg de instructies op het scherm. Handel dienovereenkomstig. U moet bijvoorbeeld op de knop Volgende klikken om de verwijderingsprocedure te starten.
 • Nadat uw computer klaar is met het verwijderen van Mozilla Firefox, moet u alle actieve apps sluiten en vervolgens uw pc opnieuw opstarten.

Het opnieuw opstarten is vrij belangrijk; negeer het niet. Het kan de geprojecteerde oplossing maken of breken. De herinstallatieprocedure (in sommige gevallen) was niet voldoende om het probleem met de rechtermuisknop op te lossen omdat de gebruikers weigerden of vergaten hun computers opnieuw op te starten (na het verwijderen van Firefox).

 • Zodra Windows opnieuw opstart en stabiel is, moet u een andere webbrowser-applicatie openen.
 • Voer een zoektaak op Google uit met Firefox voor Windows downloaden als trefwoorden en klik vervolgens op het eerste item in de resultatenlijst.

U wordt doorgestuurd naar de vertrouwde downloadpagina voor Firefox op de website van Mozilla.

 • Doe wat u moet doen om het Firefox-pakket te downloaden.

Idealiter zou u de nieuwste Firefox-build moeten krijgen die beschikbaar is voor uw pc, omdat de nieuwste browserversie de beste resultaten biedt.

 • Ervan uitgaande dat het Firefox-pakket volledig is gedownload, moet u erop klikken of dubbelklikken om Windows het te laten uitvoeren.
 • Mogelijk moet u een UAC-prompt bevestigen door op de knop Ja te klikken.

Het Mozilla Firefox-installatievenster zal nu waarschijnlijk verschijnen.

 • Volg de instructies op het scherm en voer de juiste taken uit om Firefox te installeren.
 • Zodra het installatieproces is voltooid, moet u Firefox starten om dingen in de nieuwe browser te testen om te bevestigen dat de rechtsklikfunctie nu werkt.

Hoe de regel zonder rechtsklikken in browsers te omzeilen

Als u het probleem met rechtsklikken op dit moment nog moet oplossen, heeft dit waarschijnlijk niets te maken met problemen of inconsistenties die de Firefox-applicatie of uw computer in het algemeen beïnvloeden. We kunnen dan extrapoleren dat u te maken heeft met een geval van de regel zonder rechtsklikken waarbij de websitebeheerder de site heeft geconfigureerd om te voorkomen dat gebruikers de rechtsklikfunctie gebruiken wanneer ze op de pagina zijn (in hun webbrowser).

Met andere woorden, als u er op de een of andere manier in slaagt te bevestigen dat u selectief problemen ondervindt met de rechtsklikfunctionaliteit (alleen wanneer u een specifieke website of een bepaalde groep sites bezoekt), dan moet u procedures of tijdelijke oplossingen gebruiken waardoor uw browser om het probleem te omzeilen. U zult waarschijnlijk slagen met een van de oplossingen in de onderstaande lijst.

 1. Omzeil de regel zonder rechtsklikken via de shift-toets:

De eenvoudigste en meest eenvoudige methode om het rechtsklikfunctieblok te omzeilen, vereist dat u de Shift-toets gebruikt. U moet de Shift-toets ingedrukt houden terwijl u met de rechtermuisknop klikt. Als alles goed gaat, verschijnt na de rechtermuisknop het beschikbare contextmenu - zelfs als de betrokken site het eerder heeft verhinderd om te verschijnen.

 1. Omzeil de regel zonder rechtsklikken via het configuratiemenu van Firefox:

Als u het rechtsklikmenu wilt deblokkeren voor verschillende sites die u vaak bezoekt, dan is de aanpak hier waarschijnlijk de ideale. U krijgt toegang tot het configuratiemenu en wijzigt de instellingenpagina die het contextmenu voor de site definieert.

De procedure hier vereist dat u het verborgen configuratiemenu (in Firefox) opent en eraan werkt, dus u moet een beetje voorzichtig zijn met de manier waarop u de dingen aanpakt. Voorzorgsmaatregelen worden geadviseerd. Hoe dan ook, als u vastbesloten bent om de taak hier uit te voeren om de regel zonder rechtsklikken te omzeilen, dan zijn dit de stappen die u moet doorlopen:

 • Eerst moet u de Firefox-applicatie op uw computer starten.
 • Ervan uitgaande dat u zich nu in het Firefox-venster bevindt, moet u het URL-vak of tekstveld daar met de volgende code invullen:

Over: config

 • Druk op de Enter-knop op het toetsenbord van uw apparaat om Firefox te dwingen de code uit te voeren.
 • Nu moet u op de knop Ik accepteer het risico klikken (om verder te gaan met de taak).

U wordt nu naar het verborgen configuratiemenu geleid.

 • Nu moet u het tekstvak vullen met Context om daar een zoektaak uit te voeren met dat trefwoord als zoekopdracht.
 • In de lijst met weergegeven resultaten moet u event.contextmenu.enabled zoeken . en dubbelklik vervolgens op dit item.
 • Zodra u de waarde van het event.contextmenu.enabled . entry naar false, moet u het configuratiemenu verlaten.
 • Start Firefox opnieuw (sluit de applicatie en open deze opnieuw).
 • Voer enkele tests uit op de sites waar de rechtsklikfunctie meestal wordt geblokkeerd om te bevestigen dat de functionaliteit nu overal werkt, ongeacht de regels van de websites.

Andere dingen die u kunt proberen om het probleem met rechtsklikken werkt niet op te lossen in Firefox of Chrome

Als u nog geen manier moet vinden om de rechtsklikfunctie te laten werken wanneer u zich op bepaalde sites in uw browser bevindt, dan zou het verstandig zijn om de procedures en oplossingen te overwegen in onze laatste lijst met dingen die u kunt doen.

 1. Voer volledige scans uit op virussen en malware:

Misschien hebben kwaadwillende programma's wijzigingen op uw computer aangebracht en de rechtsklikfunctie voor bepaalde gebeurtenissen verbroken. In dat geval moet u intensieve scans uitvoeren op bedreigingen en alle slechte dingen verwijderen. U hebt Auslogics Anti-Malware nodig voor de komende taken.

 1. Installeer de Chrome-applicatie opnieuw:

Hier moet u de applicatie correct verwijderen (niets achterlaten). U moet dan uw pc opnieuw opstarten, een andere browser openen (nog steeds op uw computer), naar de Chrome-site of officiële downloadpagina voor de browser gaan, het pakket downloaden, uitvoeren en vervolgens de instructies op het scherm volgen om Chrome te installeren .

 1. Koop een extensie of add-on die de regel voor niet-rechtsklikken op sites uitschakelt.
 1. Gebruik Chrome-ontwikkelaarstools om de instellingen van sites te wijzigen om het contextmenu met de rechtermuisknop terug te halen.