Het repareren van Windows 10-toetsenbord typt de verkeerde tekens

Je geest kan overal ter wereld reizen, zolang je een computer en een betrouwbare internetverbinding hebt. Slechts een paar tikken op uw toetsenbord en u kunt communiceren met iemand anders over de hele wereld! Als bepaalde toetsen echter niet werken op uw computer, kan het moeilijk zijn om verder te gaan met uw online activiteiten.

Het is waar dat kwaliteitstoetsenborden over het algemeen betrouwbaar zijn en zelfs jarenlang probleemloos meegaan. Aan de andere kant kunt u uiteindelijk problemen tegenkomen. Dus, wat moet u doen als het toetsenbord niet reageert of als u een pieptoon hoort tijdens het typen? Maakt u zich geen zorgen, want dit probleem komt vrij vaak voor en er zijn verschillende oplossingen voor u beschikbaar. In deze handleiding leren we u enkele handige oplossingen wanneer bepaalde toetsen niet werken op uw laptop of desktop.

Methode 1: uw besturingssysteem bijwerken

Een verouderd besturingssysteem is een van de belangrijkste boosdoeners waarom het toetsenbord niet reageert of er een piepgeluid is tijdens het typen. Dus als u niet over de nieuwste versie van Windows 10 beschikt, kunt u deze het beste bijwerken. U kunt dit doen door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram op de taakbalk.
 2. Typ "Instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Selecteer Update en beveiliging.
 4. Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Windows Update.
 5. Klik op de knop Controleren op updates.Werk uw besturingssysteem bij om uw toetsenbordproblemen op te lossen.
 6. Als er updates beschikbaar zijn, klikt u op Nu installeren.
 7. Start uw computer opnieuw op en controleer of het probleem zich blijft voordoen.

Opmerking: sommige gebruikers klaagden dat het probleem was opgetreden nadat ze bepaalde Windows 10-updates hadden geïnstalleerd. In dit geval moet u de updates identificeren en verwijderen die de toetsenbordproblemen hebben veroorzaakt. U kunt ook terugkeren naar de vorige versie van uw besturingssysteem.

Methode 2: uw taalinstellingen controleren

Het is ook mogelijk dat u onbewust de taalinstellingen van uw computer heeft gewijzigd. Als u dit aanpakt, kunt u uw toetsenbordproblemen oplossen. Met dat gezegd, volg de onderstaande instructies:

 1. Ga naar het pictogramvak en klik op Zoeken.
 2. Typ "configuratiescherm" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Selecteer Klok, taal en regio.
 4. Klik op Taal.
 5. Klik in het menu aan de linkerkant op Geavanceerde instellingen.
 6. Zoek het gebied 'Overschrijven op standaardinvoermethode'.Wijzig uw taalinstellingen als uw toetsenbord de verkeerde tekens typt.
 7. Klik op het vervolgkeuzemenu en kies uw voorkeurstaal.
 8. Ga naar het gedeelte 'Override for windows display language'.
 9. Klik op de vervolgkeuzelijst en verander de taal naar uw voorkeur.
 10.   Druk op OK en start uw pc opnieuw op.

Opmerking: als uw voorkeurstaal niet beschikbaar is in de opties, moet u het pakket downloaden door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram op de taakbalk.
 2. Typ "regio en taal" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Klik onder Talen op Een taal toevoegen.
 4. Nadat u het bijbehorende taalpakket heeft gedownload, kunt u de bovenstaande stappen volgen om uw standaardtaal te wijzigen.

Methode 3: de instellingen voor AutoCorrectie controleren

Als u heeft geprobeerd de taalinstellingen te wijzigen en de fout zich blijft voordoen, kunt u controleren of AutoCorrectie correct is ingesteld. Deze oplossing is ideaal als bepaalde toetsen niet werken in Word, maar wel correct werken in andere programma's en apps. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

 1. Start Word.
 2. Ga naar het tabblad Bestand en klik op Opties.
 3. Klik in het menu aan de linkerkant op Proofing.
 4. Klik op de knop AutoCorrectie-opties.
 5. Controleer of er vermeldingen zijn die bepaalde functie- en lettertoetsen omzetten in speciale tekens of cijfers. Als dat het geval is, kies en verwijder dan die vermelding.

Methode 4: uw toetsenbordstuurprogramma's verwijderen

In sommige gevallen lost het opnieuw installeren van het toetsenbordstuurprogramma het probleem op. U kunt dit doen door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram op de taakbalk.
 2. Typ "apparaatbeheer" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Zoek het toetsenbordstuurprogramma en klik er met de rechtermuisknop op.
 4. Kies Verwijderen in het snelmenu.
 5. Start je computer opnieuw op. Uw pc moet de toetsenborddriver automatisch opnieuw installeren.

Zoals u kunt zien, is dit proces nogal vervelend en ingewikkeld. Daarom raden we aan om uw defecte toetsenbordstuurprogramma's te repareren met Auslogics Driver Updater. Deze betrouwbare tool zal automatisch defecte en verouderde stuurprogramma's op uw computer identificeren. Het zoekt naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies en installeert deze dienovereenkomstig. Zo kunt u schade voorkomen die kan optreden als u de verkeerde stuurprogrammaversies installeert.

Installeer uw toetsenbordstuurprogramma's opnieuw als uw toetsenbord de verkeerde tekens typt.

Methode 5: de probleemoplosser voor het toetsenbord uitvoeren

Een van de geweldige dingen van Windows 10 is dat het een ingebouwde tool voor het oplossen van problemen heeft die is bedoeld om gebruikers te helpen bij het oplossen van veelvoorkomende problemen met hun computer. U kunt dit programma ook gebruiken om uw toetsenbordproblemen op te lossen. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Klik op het zoekpictogram op de taakbalk.
 2. Typ "instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Kies Update en beveiliging.
 4. Ga naar het menu aan de linkerkant en selecteer Problemen oplossen.
 5. Scrol omlaag totdat u de probleemoplosser voor het toetsenbord vindt.
 6. Selecteer het en klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren.
 7. Wacht tot de tool het scanproces heeft voltooid. Volg de instructies op het scherm om problemen op te lossen.
 8. Start uw pc opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Methode 6: ervoor zorgen dat NumLock is uitgeschakeld

Misschien is er eigenlijk niets mis met uw toetsenbord. Het is mogelijk dat u zojuist bent vergeten de NumLock-toets uit te schakelen. In dit geval hoeft u alleen maar op de NumLock-toets te drukken. Als je dit eenmaal hebt gedaan, controleer je of je toetsenbord de juiste tekens typt.

Methode 7: virussen, malware en andere bedreigingen verwijderen

Het is mogelijk dat uw toetsenbord de verkeerde tekens typt vanwege malware-infecties. Houd er rekening mee dat keyloggers veel voorkomen en dat ze zelfs uw toetsenbordinstellingen kunnen wijzigen. Over het algemeen wordt dergelijke malware doorgaans niet gedetecteerd. Ze kunnen echter verschillende toetsenbordproblemen veroorzaken. Het behoeft geen betoog dat u uw computer vrij moet houden van dergelijke bedreigingen.

U kunt de ingebouwde Windows-beveiligingstool gebruiken of u kunt kiezen voor een uitgebreider programma zoals Auslogics Anti-Malware. Laat de software uw computer scannen op virussen, malware en andere bedreigingen. Nadat u keyloggers van uw systeem heeft verwijderd, kunt u verwachten dat uw toetsenbord weer correct werkt.

Als uw toetsenbordproblemen aanhouden, controleert u uw pc op malware.

Methode 8: een nieuw toetsenbord gebruiken

Als geen van de bovengenoemde methoden voor u heeft gewerkt, is er mogelijk iets mis met het toetsenbord zelf. Koppel uw draadloze of USB-toetsenbord los en probeer een nieuw toetsenbord. Wellicht wilt u ook een andere poort gebruiken. Als u ontdekt dat het andere toetsenbord correct werkt, heeft u de oorzaak van het probleem vastgesteld.

Heeft u nog andere suggesties om toetsenbordproblemen op te lossen?

We lezen je idee├źn graag in de reacties hieronder!