Hoe kom ik van de fout 0x80070426 op Windows 10 af?

Als het gaat om het upgraden van een oudere versie van het Windows-besturingssysteem naar Windows 10, neemt Windows Defender de plaats in van Microsoft Security Essentials, de vorige ingebouwde beveiligingstool. Het is vermeldenswaard dat een klein percentage van alle Windows 10-upgrades problemen ondervindt. In sommige gevallen meldden gebruikers dat Windows Defender niet was gestart. Het probleem gaat meestal gepaard met de foutcode 0x80070426.

Als u een van de weinige ongelukkige slachtoffers van deze bug bent, wanhoop dan nog niet, want wij hebben u gedekt. In dit bericht gaan we delen hoe u de fout 0x80070426 op Windows 10 kunt oplossen. Natuurlijk willen we u ook voor altijd van deze vloek bevrijden. Om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt, zullen we ook bespreken wat de oorzaak is van de Windows-foutcode 0x80070426.

Wat is de foutcode 0x80070426?

Het is je misschien opgevallen dat Windows Defender Microsoft Security Essentials niet kon vervangen toen je een upgrade naar Windows 10 uitvoerde. In feite draaien de twee antivirusprogramma's op het nieuwe besturingssysteem.

Misschien heb je geprobeerd Windows Defender te starten, maar het startte niet. Daarom wendde u zich tot Microsoft Security Essentials. Toen u het opende, merkte u echter dat de functies Virusbescherming en Spyware en ongewenste software waren uitgeschakeld. Dus je probeerde ze aan te zetten. Helaas verscheen er een Microsoft Security Client-dialoogvenster met het volgende foutbericht:

“Er is een fout opgetreden bij de initialisatie van het programma. Neem contact op met uw systeembeheerder als dit probleem zich blijft voordoen. Foutcode: 0x80070426. "

Om de Windows Defender-fout 80070426 te verwijderen, moet u eerst Microsoft Security Essentials verwijderen. Zodra u dat heeft gedaan, kunt u onze onderstaande oplossingen volgen om Windows Defender aan de slag te krijgen.

Oplossing 1: een SFC-scan uitvoeren

Het is waarschijnlijk dat deze fout is opgetreden tijdens het upgradeproces vanwege enkele problematische Windows-systeembestanden op uw computer. Om te bepalen of dit waar is, raden we aan een SFC-scan uit te voeren. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Voer nu "cmd" in (geen aanhalingstekens).
 3. Klik in de resultaten met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Uitvoeren als beheerder.
 4. Zodra de opdrachtprompt is geactiveerd, voert u de onderstaande opdracht uit:

dism.exe / online / cleanup-image / restorehealth

Opmerking: als de foutcode tijdens het upgraden is verschenen, moet u in plaats van de bovenstaande opdracht uit te voeren, uw Windows-installatiemedia gebruiken. Daarna moet u de onderstaande tekst op de opdrachtprompt plakken:

dism.exe / online / cleanup-image / restorehealth / source: [DRIVE]: \ sources \ sxs / limitaccess

Vergeet niet [DRIVE] te vervangen door de stationsletter voor uw Windows-installatiemedia.

 1. Nu moet u een paar minuten wachten voordat het proces is voltooid. Als u klaar bent, kunt u doorgaan naar de volgende stap.
 2. Typ "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) in de opdrachtprompt en druk op Enter.
 3. Het scanproces duurt enkele minuten. Zodra het is voltooid, kunt u uw computer opnieuw opstarten.

Oplossing 2: controleren of er softwareconflicten zijn

Zoals we al zeiden, treedt de foutcode 80070426 op vanwege softwareconflicten. Om er zeker van te zijn dat geen enkel ander programma Windows Defender verstoort, moet u een schone start uitvoeren. Als u dit doet, kunt u uw besturingssysteem starten met alleen de essentiële programma's, services en stuurprogramma's. Dit proces helpt u te bepalen of er andere items in conflict komen met Windows Defender. Als u klaar bent, volgt u de onderstaande instructies:

 1. Start het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Zodra het dialoogvenster Uitvoeren is geopend, voert u "msconfig" in (geen aanhalingstekens) en drukt u op Enter.
 3. Ga naar het tabblad Services en zorg ervoor dat de optie 'Alle Microsoft-services verbergen' is geselecteerd.
 4. Klik nu op de knop Alles uitschakelen.
 5. Klik OK.
 6. De volgende stap is om naar het tabblad Opstarten te gaan. Zodra u daar bent, klikt u op de koppeling Taakbeheer openen.
 7. Klik één voor één met de rechtermuisknop op alle opstartitems en selecteer Uitschakelen in de opties.
 8. Sluit Taakbeheer na het uitschakelen van de opstartitems.
 9. Klik op OK en start opnieuw.

Controleer na het herstarten van uw computer of de foutcode 0x80070426 er nog steeds is wanneer u Windows Defender start. Als dit niet het geval is, moet u teruggaan naar het venster Systeemconfiguratie en een opstartitem inschakelen. Start daarna uw pc opnieuw op om te zien of de fout is verdwenen. Houd er rekening mee dat u dit proces voor alle opstartitems moet uitvoeren totdat de foutcode 0x80070426 weer verschijnt. Zodra u de boosdoener hebt geïdentificeerd, kunt u deze uitschakelen of volledig van uw computer verwijderen.

Pro-tip: als u optimale bescherming voor uw pc wilt zonder het gedoe van het omgaan met de foutcode 0x80070426, raden we u aan Auslogics Anti-Malware te installeren. Dit softwareprogramma kan kwaadaardige items en bedreigingen detecteren, ongeacht hoe discreet ze op de achtergrond worden uitgevoerd. Bovendien kan het virussen en malware vangen die Windows Defender misschien mist. Als gecertificeerde Microsoft Silver Application Developer heeft Auslogics ervoor gezorgd dat deze tool niet conflicteert met uw belangrijkste antivirusprogramma.

Oplossing 3: de probleemoplosser voor Windows Update uitvoeren

Zoals we al zeiden, treedt het probleem meestal op vanwege problemen tijdens het upgradeproces. Dus om de Windows Defender-fout 0x80070426 te verwijderen, is het het beste dat u de ingebouwde probleemoplosser voor updates uitvoert. Om dat te doen, moet u de onderstaande stappen volgen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Als u dit doet, wordt de app Instellingen gestart.
 2. Zodra de app Instellingen is geopend, klikt u op Update en beveiliging.
 3. Ga nu naar het menu aan de linkerkant en selecteer Problemen oplossen.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op Windows Update.
 5. Klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren.
 6. Volg de instructies in de probleemoplosser om de updateproblemen op te lossen.

Oplossing 4: de Windows Update-componenten opnieuw instellen

Het is mogelijk dat sommige componenten van de updates beschadigd zijn, waardoor de fout 0x80070426 wordt weergegeven. Om dit probleem op te lossen, hoeft u alleen maar alle services, mappen en bestanden die aan Windows Update zijn gekoppeld, opnieuw in te stellen. Hier zijn de instructies:

 1. U moet de opdrachtprompt uitvoeren als beheerder. Om dat te doen, kunt u op Windows-toets + S op uw toetsenbord drukken en vervolgens "cmd" typen (geen aanhalingstekens).
 2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.
 3. Zodra de opdrachtprompt is geopend, plakt u de onderstaande regels. Vergeet niet om ze een voor een in te voeren door na elke opdrachtregel op Enter op uw toetsenbord te drukken.

net stop bits

net stop wuauserv

net stop appidsvc

net stop cryptsvc

 1. Voer de onderstaande opdrachten uit en druk na elke regel op Enter op uw toetsenbord:

ren% systemroot% \ softwaredistribution softwaredistribution.old

ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 catroot2.old

 1. U moet de services die u hebt uitgeschakeld opnieuw starten. U moet dus de onderstaande opdrachten typen en na elke regel op Enter op uw toetsenbord drukken.

net start bits

net start wuauserv

net start appidsvc

net start cryptsvc

 1. Probeer de updates opnieuw te installeren en controleer of u Windows Defender probleemloos kunt starten.

Oplossing 5: instellen dat Windows Update Services automatisch start

Het is mogelijk dat de Windows Update-services niet zijn geconfigureerd om automatisch te starten, waardoor er problemen zijn tijdens het upgradeproces. Om dit op te lossen, hoeft u alleen de onderstaande instructies te volgen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op uw taakbalk.
 2. Selecteer Command Prompt (Admin) of Windows PowerShell (Admin) in de lijst.
 3. Zodra de opdrachtprompt of Windows PowerShell actief is, voert u deze opdrachten uit:

SC-configuratiebits start = auto

SC-configuratie cryptsvc start = auto

SC config trustinstaller start = auto

SC config wuauserv start = auto

Opmerking: vergeet niet om na elke regel op Enter op uw toetsenbord te drukken.

 1. Sluit de opdrachtprompt of Windows PowerShell af en start uw computer opnieuw op.

Oplossing 6: uw apparaatstuurprogramma's bijwerken

Er kunnen conflicten optreden tijdens het upgradeproces als u de verkeerde of verouderde apparaatstuurprogramma's gebruikt. U moet er dus voor zorgen dat er geen problemen zijn met uw stuurprogramma's om de fout 0x80070426 op Windows 10 te verwijderen. De beste manier om dit te doen is door Auslogics Driver Updater te gebruiken. Nadat u deze tool hebt geïnstalleerd, herkent deze automatisch uw processortype en de versie van het besturingssysteem. Het enige dat u hoeft te doen, is op een knop te klikken en het programma zal de nieuwste compatibele stuurprogramma's voor uw computer zoeken, downloaden en installeren.

Pro-tip: om ervoor te zorgen dat uw pc probleemloos werkt na de upgrade, raden we u aan om ook Auslogics BoostSpeed ​​te installeren. De krachtige reinigingsmodule van deze software verwijdert effectief alle soorten rommel op uw pc en andere items die de prestaties kunnen beïnvloeden. Nadat u deze tool heeft gebruikt, kunt u verwachten dat de meeste bewerkingen en processen sneller verlopen.

Kun je andere methoden bedenken om de fout 0x80070426 op te lossen?

Doe mee aan de onderstaande discussie en deel uw mening!