Hoe te repareren GfxUI werkt niet meer op Windows 7 en 10?

Hoewel Windows een alomtegenwoordig systeem is boordevol ongelooflijke functies, is het nog steeds kwetsbaar voor verschillende problemen. Ten eerste kunt u een foutmelding krijgen wanneer u uw computer aanzet. Als u merkt dat GfxUI niet meer werkt op Windows 7 of Windows 10, geen paniek, want dit probleem is eenvoudig op te lossen.

Wat betekent het als GfxUI niet meer werkt op Windows 7 ?

Als u zich zorgen maakt over het zien van een foutmelding met betrekking tot Gfxui.exe, schrik dan niet, want het heeft niets te maken met malware. Dit is een legitiem bestand van Intel Corporation en is opgenomen in het onderdeel Intel Graphics Properties. Het speelt een cruciale rol bij het besturen van de grafische gebruikersinterface van Intel's ingebouwde video. Dit bestand is te vinden op verschillende laptops, waaronder Lenovo Thinkpad, HP Pavillion en Dell.

Wanneer deze fout zich voordoet, wordt deze meestal veroorzaakt door een probleem met het stuurprogramma of problemen met de instellingen voor beveiligingsmachtigingen. Zorg ervoor dat u een van onze onderstaande methoden probeert om er vanaf te komen.

Methode 1: Microsoft .NET Framework 3.5 inschakelen.

Een van de manieren waarop u de Gfxui.exe-fout kunt elimineren, is door de .NET Framework 3.5-functie in te schakelen. Volg gewoon deze instructies:

  1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
  2. Typ 'Windows-functie in- of uitschakelen' (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
  3. Zoek naar .NET Framework 3.5 en zorg ervoor dat deze is geselecteerd.Schakel .NET Framework 3.5 in om te repareren GfxUI werkt niet meer op Windows 7 en 10.
  4. Start uw pc opnieuw op en controleer of het probleem is verholpen.
  5. Als het probleem hiermee niet is opgelost, kunt u ook naar de ondersteuningssite van Microsoft gaan en .NET Framework 3.5 downloaden. Installeer het programma opnieuw en controleer of het probleem aanhoudt.

Methode 2: het stuurprogramma van uw Intel grafische kaart bijwerken

Als de eerste methode niet voor u werkte, is het mogelijk dat een ontbrekende of verouderde Intel grafische kaart driver het probleem veroorzaakt. Door uw stuurprogramma's bij te werken, kunt u het probleem oplossen en u kunt dit handmatig doen of door een oplossing met één klik te gebruiken, zoals Auslogics Driver Updater. Als u voor het eerste kiest, moet u op de ondersteuningswebsite van Intel zoeken naar het nieuwste en compatibele beeldschermstuurprogramma. Aan de andere kant, als u niet het geduld, de tijd en de vaardigheden heeft om dit te doen, dan is het het beste om Auslogics Driver Updater te gebruiken.

<

Na het downloaden en installeren van het programma, hoeft u alleen maar op een knop te klikken en het zal uw systeem herkennen. Het zal problematische stuurprogramma's identificeren en zoeken naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies. Een ander belangrijk ding om te onthouden over Auslogics Driver Updater is dat het zorgt voor alle ontbrekende en verouderde stuurprogramma's. Dit betekent dat zodra het proces is voltooid, uw computer sneller en efficiënter zal werken.

Methode 3: het stuurprogramma van uw Intel grafische kaart opnieuw installeren

Als u hebt geprobeerd uw grafische stuurprogramma bij te werken en het probleem zich blijft voordoen, kunt u proberen een schone installatie van uw Intel videokaartstuurprogramma uit te voeren. Volg gewoon de onderstaande stappen:

  1. Verwijder uw huidige grafische stuurprogramma met behulp van Display Driver Uninstaller of een vergelijkbaar programma. Vergeet niet op te starten in Veilige modus voordat u de driver verwijdert.
  2. Zorg ervoor dat u de automatische herstartoptie kiest voordat u de driver verwijdert.
  3. Windows zoekt automatisch naar een geschikt beeldschermstuurprogramma voor uw computer.
  4. U kunt ook Auslogics Driver Updater gebruiken om de nieuwste versie van het Intel-beeldschermstuurprogramma te downloaden.

Denk je dat er eenvoudigere manieren zijn om van de Gfxui.exe-fout af te komen?

We zijn benieuwd naar uw ideeën! Vergeet ze niet te delen in de reacties hieronder!