Waar bevindt de opstartmap van Windows 10 zich?

Opstartprogramma's in Windows 10 worden automatisch uitgevoerd wanneer Windows wordt gestart. Als u naar het hulpprogramma Taakbeheer gaat, ziet u een tabblad Opstarten, de standaardopstartmanager van Windows 10, waarmee u opstartsoftware kunt uitschakelen. Maar wat als u de lijst met programma's en apps wilt uitbreiden die worden uitgevoerd terwijl Windows opstart? In dit geval moet u zoeken naar de opstartmap van Windows 10.

In dit artikel leest u waar de opstartmap van Win 10 precies is en hoe u de opstartmap opent.

Hoe vind ik de opstartmap van Windows 10?

Er zijn verschillende manieren waarop u de map Opstarten kunt vinden.

  • U kunt de Verkenner openen en het volgende pad invoeren: "C: Gebruikers GEBRUIKERSNAAM AppData Roaming Microsoft Windows Startmenu Programma's Opstarten", waar u in plaats van "GEBRUIKERSNAAM" uw gebruikersnaam moet invoeren.
  • U kunt ook via Uitvoeren toegang krijgen tot de map Opstarten. Om dat te doen, gebruik je de Win + R combo om Uitvoeren te openen, typ je "shell: startup" in het tekstvak en klik je op OK.

Hoe voeg ik nieuwe programma's toe aan de opstartmap?

Als u wilt dat bepaalde programma's standaard worden gestart terwijl u Windows opstart, moet u deze toevoegen aan de map Opstarten. Hier is hoe dat te doen:

  • Open de map Opstarten in Verkenner.
  • Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in de map Opstarten en kies Nieuw> Snelkoppeling in het menu.
  • Klik op de knop Bladeren om een ​​lijst met beschikbare programma's weer te geven.
  • Selecteer een programma of bestand dat u in de map Opstarten wilt weergeven en klik op OK.
  • Klik op de knop Volgende en vervolgens op de knop Voltooien.
  • U kunt nu teruggaan naar de map Opstarten om te controleren of deze nu de nieuwe software bevat.
  • Start ten slotte Windows opnieuw - uw geselecteerde programma's worden nu geopend bij het opstarten.

Hoe verwijder ik programma's uit de map Opstarten?

Als u wilt dat bepaalde programma's niet starten bij het opstarten, moet u ze verwijderen uit de map Opstarten. Om dat te doen, opent u de map, kiest u een programma dat u wilt verwijderen en klikt u op de knop Verwijderen.

Als alternatief kunt u Taakbeheer gebruiken. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Taakbeheer. Klik op het tabblad Opstarten om de lijst met programma's weer te geven die momenteel in de map Opstarten staan. U kunt vervolgens degene kiezen die u wilt verwijderen en op de knop Uitschakelen klikken.

Als u problemen ondervindt met sommige van de programma's in uw opstartmap - of met systeemsoftware op uw pc, wat dat betreft - kunnen defecte of verouderde stuurprogramma's de schuld zijn. Om ervoor te zorgen dat uw pc soepel werkt, wordt aanbevolen dat u regelmatig stuurprogramma-updates uitvoert, wat heel gemakkelijk is te doen met een speciale softwaretool zoals Auslogics Driver Updater. Het programma scant uw computer op mogelijke problemen met stuurprogramma's en werkt alle stuurprogramma's op uw pc met slechts één klik bij.

Welke programma's heb je in de opstartmap van Windows? Deel in de reacties hieronder!