Hoe los ik het probleem met Skype werkt niet op Windows 10 op?

Voor veel mensen is Skype een integraal onderdeel van hun dagelijks leven geweest. Sommigen gebruiken het voor hun werk, anderen gebruiken het om met geliefden in het buitenland te communiceren. In de meeste gevallen werkt Skype naar behoren. Dit softwareprogramma is echter nog steeds vatbaar voor tal van problemen. Soms klinkt de uitgezonden audio alsof Darth Vader onder water spreekt. In andere gevallen kan de video vertragen en bufferen in het meest lastige frame. Dus je zou kunnen vragen: "Wat moet ik doen als de Skype-app niet werkt op mijn pc?" Als u hetzelfde probleem deelt, zult u blij zijn dat u dit artikel hebt gevonden.

In dit bericht gaan we je leren hoe je Skype kunt laten werken op Windows 10. We zullen de beste methoden delen voor het oplossen van veelvoorkomende problemen met deze oproep- en berichten-app.

Oplossing 1: toegang tot de Skype-hartslagpagina

Het eerste dat u moet doen, is bepalen of er problemen zijn met het Skype-systeem zelf. Als u een specifieke functie niet kunt gebruiken of als de app geen verbinding kan maken, kunt u de Skype Heartbeat-pagina raadplegen om de status van het programma te kennen. U kunt dit openen door op Help te klikken in het Skype-menu. Daar vindt u de optie Heartbeat (Skype-status).

Zodra u de Heartbeat-pagina opent, krijgt u meer informatie over de status van het Skype-systeem. U kunt problemen met de infrastructuur van het programma vaststellen. Bovendien ziet u onderaan de pagina een lijst met recente Skype-gerelateerde programma's.

Oplossing 2: problemen met de audio-instellingen oplossen

Een van de beste manieren om te leren hoe u het probleem met Skype niet kunt oplossen, is door vast te stellen waardoor het probleem wordt veroorzaakt. We raden u daarom aan om te controleren of uw microfoon of luidsprekers niet goed werken. Om dit te doen, moet u de onderstaande stappen volgen:

 1. Open Instellingen op Skype. Meestal ziet u deze optie linksboven in het venster. In de meest recente versies van Skype zijn Instellingen toegankelijk door op het pictogram Meer opties te klikken, dat eruitziet als drie horizontaal uitgelijnde punten.
 2. Selecteer Audio en video in het menu aan de linkerkant.
 3. Test uw microfoon door er tegen te praten. U zou de volumebalk onder het gedeelte Microfoon moeten kunnen zien bewegen.
 4. Als de volumebalk niet beweegt, klikt u op het vervolgkeuzemenu naast Microfoon. Kies een ander apparaat waarmee de volumebalk beweegt terwijl je praat.

Het is mogelijk dat u Skype onbewust de toegang tot uw microfoon heeft geblokkeerd. Om te weten of dit waar is, kunt u de onderstaande instructies volgen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Als je dit doet, moet de app Instellingen worden geopend.
 2. Selecteer Privacy uit de opties.
 3. Ga naar het linkerdeelvenster en selecteer Microfoon.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en schakel de optie 'Apps toegang tot uw microfoon geven' in.
 5. Scroll naar beneden totdat je Skype vindt. Zorg ervoor dat microfoontoegang is ingeschakeld voor deze app.

Als u niets op Skype hoort, kunt u de luidsprekers testen. U kunt dat doen door middel van deze stappen:

 1. Open de Skype-instellingen.
 2. Selecteer Audio en video in het menu.
 3. Klik op Audio testen. U zou de Skype-beltoon moeten kunnen horen.
 4. Als u niets hoort, klikt u op het vervolgkeuzemenu naast Luidsprekers. Selecteer een andere audio-uitvoeroptie en klik nogmaals op Test audio.

Oplossing 3: uw audiohardware inspecteren

Als het oplossen van problemen met uw audio-instellingen niet helpt, raden we u aan de staat van uw hardware te inspecteren. Als u een headset of een externe microfoon gebruikt, controleert u de volumeschuifregelaar of de mute-schakelaar. Het is mogelijk dat u de schakelaar per ongeluk heeft verplaatst of omgedraaid.

Je moet er ook voor zorgen dat je je luidsprekers en microfoon op de juiste poorten hebt aangesloten. USB-microfoons kunnen op elke USB-poort worden aangesloten. Als u echter een analoge microfoon gebruikt, moet u deze op de rechter geluidsaansluiting aansluiten. Aan de andere kant, als u een desktopcomputer gebruikt en de microfoon is aangesloten op de voorste geluidsaansluiting, probeer dan die aan de achterkant van uw pc. Als geen van deze werkt, is het misschien tijd om uw microfoon te vervangen.

Oplossing 4: Skype-video-instellingen wijzigen

Als u problemen heeft met uw Skype-videogesprekken, kunt u het probleem oplossen via het menu Instellingen. Hier zijn de stappen:

 1. Open het instellingenmenu van Skype.
 2. Selecteer Audio en video uit de opties.
 3. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Camera.
 4. Selecteer een ander apparaat en probeer opnieuw een Skype-videogesprek te voeren.

Als u weet dat uw webcam correct op uw pc is aangesloten, maar u kunt deze niet in dit venster zien, moet u uw stuurprogramma's toevoegen of bijwerken. U kunt dit handmatig doen door naar de site van uw webcamfabrikant te gaan. U moet er echter voor zorgen dat u de stuurprogramma's krijgt die compatibel zijn met uw systeemversie. Anders veroorzaakt u mogelijk meer problemen voor uw computer.

Dat gezegd hebbende, raden we een gemakkelijkere en betrouwbaardere optie aan: Auslogics Driver Updater. Nadat u deze tool hebt geactiveerd, identificeert deze automatisch de Windows-versie die u heeft. Bovendien vindt het de nieuwste door de fabrikant aanbevolen stuurprogramma's voor uw systeem.

Het is ook mogelijk dat Skype om de een of andere reden geen toegang heeft tot de camera's die op uw computer zijn aangesloten. Om dit op te lossen, moet u deze stappen volgen:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ nu "Instellingen" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Selecteer Privacy zodra de app Instellingen is geopend.
 4. Kies Camera uit de opties in het menu aan de linkerkant.
 5. Schakel de optie 'Apps toegang tot uw camera geven' in.
 6. Scroll naar beneden en zorg ervoor dat cameratoegang is geactiveerd voor Skype.

Oplossing 5: een Skype-testoproep uitvoeren

Zodra u zeker weet dat uw microfoon, luidsprekers en camera correct werken, is het tijd om een ‚Äč‚Äčtestoproep uit te voeren. U kunt dit doen via de onderstaande stappen:

 1. Klik op het zoekvak op Skype.
 2. Typ "echo123" (geen aanhalingstekens).
 3. Selecteer Echo / Sound Test Service uit de resultaten.
 4. Klik nu op de knop Bellen. Houd er rekening mee dat u alleen via deze service kunt bellen.

U wordt gevraagd om in uw microfoon te spreken nadat u een pieptoon heeft gehoord. Wat u zegt, wordt opgenomen en na enkele seconden afgespeeld. Als u uw eigen stem kunt horen, heeft u Skype met succes geconfigureerd.

Welke Skype-versie gebruik je?

Laat het ons weten door deel te nemen aan de onderstaande discussie!