Hoe updatefout 0x80080008 op Windows 10, 8, 8.1 en 7 te repareren?

Op dit moment zijn updatefouten een veelvoorkomend verschijnsel voor Windows-gebruikers. In oudere versies van het systeem kunnen mensen verschillende trucs gebruiken om de updates uit te schakelen. Met Windows 10 kunt u echter maar weinig doen om het proces te stoppen. De beste optie die u heeft, is om de installatie uit te stellen.

Een van de terugkerende updatefouten is die met de code 0x80080008. Als je deze foutcode ziet, zul je merken dat het updateproces vastloopt of dat sommige bestanden niet succesvol zijn gedownload en geïnstalleerd. Als je wilt weten hoe je Windows 10-updatefout 80080008 kunt oplossen, heb je geluk. In dit artikel bespreken we enkele van de beste oplossingen voor dit probleem. Hoewel onze oplossingen het beste werken voor Windows 10, zijn ze ook van toepassing op oudere systemen zoals Windows 8, Windows 8.1 en Windows 7.

Veelvoorkomende scenario's met betrekking tot de fout 0x80080008

Voordat we leren hoe we Windows 10-updatefout 0x80080008 kunnen oplossen, is het het beste als we enkele veelvoorkomende problemen bespreken. Op deze manier krijgt u een beter idee hoe u kunt voorkomen dat de fout opnieuw verschijnt.

 • Windows-update mislukt - De fout 0x80080008 kan ervoor zorgen dat de updates niet meer werken. U zou dit probleem moeten kunnen oplossen door uw antivirusprogramma van derden uit te schakelen. Een goede oplossing zou zijn om de updates handmatig te downloaden. We zullen deze oplossingen hieronder bespreken.
 • 0x80080008 Server 2016 - Veel gebruikers meldden ook problemen met Windows Server 2016. Onze methoden zijn ontworpen om de fout 0x80080008 op Windows 10 op te lossen, maar sommige zouden van toepassing moeten zijn op Windows 2016.

Methode 1: uw antivirus uitschakelen

Sommige gebruikers meldden dat de updatefout 0x80080008 kan optreden vanwege problemen met antivirusprogramma's van derden. Als je er een hebt, probeer deze dan uit te schakelen en controleer of de update doorgaat. Als dat echter niet werkt, raden we u aan uw antivirusprogramma volledig te verwijderen. Als deze oplossing de fout verhelpt, wordt het de hoogste tijd dat u overschakelt naar een andere beveiligingstool.

Er zijn verschillende antivirusprogramma's op de markt, maar degene die u optimale bescherming biedt zonder uw systeem te verstoren, is Auslogics Anti-Malware. Bovendien kan deze betrouwbare tool aanvallen en bedreigingen detecteren die Windows Defender mogelijk mist.

Bescherm uw systeem tegen kwaadaardige bedreigingen met Auslogics Anti-Malware.

Methode 2: SFC- en DISM-scans uitvoeren

Als de fout 0x80080008 steeds terugkomt, moet er iets mis zijn met uw installatie. Het is mogelijk dat er beschadigde of beschadigde systeembestanden op uw computer staan. Gelukkig kan dit eenvoudig worden opgelost door een SFC-scan uit te voeren. U kunt dat doen door deze stappen te volgen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "command prompt" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.
 4. Zodra de opdrachtprompt is weergegeven, typt u "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter.

Typ sfc / scannow in de opdrachtprompt.

De tool zal beschadigde bestanden lokaliseren en repareren. Het proces kan een paar minuten duren. Het is dus belangrijk dat u zich er niet mee bemoeit. Als de SFC-scan het probleem echter niet oplost, kunt u proberen een DISM-scan uit te voeren. U kunt dat doen door deze stappen te volgen:

 1. Start de opdrachtprompt als beheerder.
 2. Voer de volgende opdracht uit:

DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth

Voer een DISM-scan uit om de fout 0x80080008 op te lossen.

 1. Als de DISM-scan de bestanden niet online kan krijgen, kunt u uw installatiemedia gebruiken. Plaats uw USB-flashstation of dvd en voer de volgende opdracht uit:

DISM.exe / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / Bron: C: \ RepairSourceWindows / LimitAccess

 1. Vergeet niet om 'C: \ RepairSourceWindows' te vervangen door het pad van uw USB-flashstation of dvd.
 2. Als de scan is voltooid, controleert u of de fout zich blijft voordoen.

Als u uw installatie-flashdrive of dvd gaat gebruiken bij het uitvoeren van de DISM-scan, raden we u aan eerst uw stuurprogramma's bij te werken. Op deze manier kunt u het probleem oplossen en de Windows-updates probleemloos installeren. U kunt dit gemakkelijk doen door een betrouwbare tool zoals Auslogics Driver Updater te gebruiken.

<

Methode 3: De componenten van uw Windows-update opnieuw opstarten

Het is ook mogelijk dat bepaalde componenten van de Windows-update ervoor zorgen dat de fout 0x80080008 verschijnt. Herstart ze eenvoudig door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-logo op uw taakbalk.
 2. Selecteer Command Prompt (Admin) en voer de volgende opdrachten uit:

net stop wuauserv

net stop cryptSvc

net stop bits

net stop msiserver

ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 Catroot2.old

net start wuauserv

net start cryptSvc

net start bits

net start msiserver

Methode 4: de update handmatig downloaden

Als de fout 0x80080008 het updateproces blokkeert, is een van de ideale oplossingen om de componenten handmatig te downloaden en te installeren. U kunt dat doen door deze stappen te volgen:

 1. Het eerste dat u hoeft te doen, is het KB-nummer verkrijgen van de update die u moet downloaden. U kunt naar het gedeelte Windows Update in uw systeem gaan of de website Windows Update History bezoeken.
 2. Nadat u het KB-nummer van de update hebt gelezen, gaat u naar de website Microsoft Update Catalog. Typ het KB-nummer van de update in het zoekveld.
 3. U ziet een lijst met downloadbare updates. Zoek degene die past bij uw systeemarchitectuur.
 4. Klik op de downloadknop.

Na het volgen van deze stappen, wordt uw systeem bijgewerkt en wordt uw probleem opgelost. Het is vermeldenswaard dat dit slechts een tijdelijke oplossing is en het kernprobleem niet wordt opgelost. Dus als een nieuwe update wordt uitgerold, kan de fout 0x80080008 terugkomen.

Methode 5: BITS-services opnieuw starten

Windows-updates worden succesvol geïnstalleerd met behulp van verschillende services, waaronder de Background Intelligent Transfer Service (BITS). In sommige gevallen kan deze service crashen waardoor u het updateproces niet kunt voltooien. Wat u zou moeten doen, is de service opnieuw starten. Volg gewoon de onderstaande stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + R. Dit zou het dialoogvenster Uitvoeren moeten openen.
 2. Typ "services.msc" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Blader naar beneden totdat u Background Intelligent Transfer Service (BITS) vindt. Dubbelklik erop.
 4. Als u merkt dat de service is ingesteld op 'Gestopt', klikt u op de Start-knop.
 5. Ga naar het tabblad Herstel en zorg ervoor dat Eerste fout en Tweede fout zijn ingesteld om de service opnieuw te starten.Configureer uw BITS-eigenschappen om de fout 0x80080008 op te lossen.
 6. Klik op Toepassen en OK.

Methode 6: Veilige opstartmodus gebruiken

Het is mogelijk dat bepaalde achtergrondprocessen een update vertragen of zelfs hinderen. U kunt proberen uw services aan te passen om ervoor te zorgen dat niets in strijd is met de update. Volg hiervoor deze instructies:

 1. Druk op Windows-toets + R op uw toetsenbord.
 2. Typ "msconfig" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Klik op het tabblad Services en selecteer vervolgens de optie Alle Microsoft-services verbergen.
 4. Klik op Alles uitschakelen en vervolgens op Toepassen.
 5. Klik op het tabblad Opstarten en selecteer Taakbeheer openen.
 6. Schakel de opstartprogramma's een voor een uit.
 7. Start uw computer opnieuw op en probeer de updates opnieuw te installeren.

Methode 7: een interne upgrade uitvoeren

Sommige gebruikers meldden dat ze de fout 0x80080008 hadden kunnen verhelpen door een interne upgrade uit te voeren. Met deze methode kunt u de nieuwste versie van uw besturingssysteem installeren zonder uw bestanden en applicaties aan te raken. Hier is hoe je het doet:

 1. Ga naar de website van Microsoft en download de Media Creation Tool.
 2. Kies Upgrade deze pc nu en klik op Volgende. De installatie zal nu de nodige bestanden voorbereiden.
 3. Selecteer 'Updates downloaden en installeren (aanbevolen)' en klik op Volgende.
 4. Volg de instructies op het scherm totdat u het scherm bereikt met de tekst 'Klaar om te installeren'. Klik op 'Wijzigen wat u wilt bewaren'.
 5. Vergeet niet 'Persoonlijke bestanden en apps behouden' te kiezen en klik op Volgende.

Als u deze stappen uitvoert, moet uw Windows-systeem worden bijgewerkt naar de nieuwste versie. Bovendien zal het proces de fout 0x80080008 permanent verwijderen.

Welk Windows-probleem wilt u dat wij hierna oplossen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!