Fout 80248015 oplossen (Windows-update defect)

'Ik probeer zoveel mogelijk te updaten.

Je wilt niet in het verleden zijn '

Venus Williams

Hoewel Windows 10 tegenwoordig standaard triomfantelijk wordt verklaard, is Windows 7 erin geslaagd een trouwe aanhang op te bouwen onder Microsoft-klanten. Voor wat het waard is, talloze mensen genieten van de goede oude Win 7 en hebben geen zin om over te schakelen naar een andere OS-versie. Daarom was 3 december 2017 een noodlottige dag voor hen: de enge fout 80248015 kwam op hun machines en gooide roet in het eten van Windows Update.

Naar verluidt is de vooruitgang die sinds die datum is geboekt, beperkt gebleven tot verschillende tijdelijke oplossingen. Eerlijk gezegd zijn ze het proberen waard, en u bent van harte welkom om naar beneden te werken en ze te bekijken. Je weet echter misschien niet eens dat je nog een paar trucs voor de boeg hebt - lees gewoon verder om erachter te komen hoe je van de vervelende fout 80248015 af kunt komen en je Windows 7 nieuw leven kunt inblazen.

Wat is fout 80248015?

De beruchte fout 80248015 blokkeert updates in Windows 7 en genereert een van de volgende berichten:

 1. “Windows kon niet zoeken naar nieuwe updates. Er is een fout opgetreden bij het zoeken naar nieuwe updates voor uw computer. Fout (en) gevonden: code 80248015. Windows Update heeft een onbekende fout aangetroffen. "
 2. “Windows Update kan momenteel niet controleren op updates omdat de service niet actief is. Mogelijk moet u uw computer opnieuw opstarten "

Onnodig te zeggen dat het herstarten van uw pc het probleem in kwestie niet zal oplossen. Wat het meest ontmoedigend is, is dat het uitvoeren van de probleemoplosser voor Windows Update dit ook niet zal oplossen. Dit betekent dat je wat dieper moet graven om je broodnodige updates terug te krijgen.

Hoe komt het dat u fout 80248015 hebt gekregen en wat moet u nu doen?

Het goede nieuws is dat u niet de schuldige bent van dit probleem. Het slechte nieuws is dat jij degene bent die de muziek onder ogen moet zien. Heel oneerlijk, we weten het. Er zit echter geen andere keuze dan de wortels van de '80248015' overlast op te sporen, zodat u deze kunt uitroeien.

Wat u in gedachten moet houden, is dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt: het is vrij genuanceerd en complex, en u moet flexibel zijn ten opzichte van verschillende alternatieven.

Hier is dus een lijst met mogelijke boosdoeners van uw huidige Windows Update-crisis:

 1. Het 'Authorization.xml'-bestand
 2. Een mysterieus bestand op de updateservers van Microsoft
 3. Malwareproblemen
 4. Dodgy-stuurprogramma's
 5. Problemen met systeembestanden of registervermeldingen

Het is duidelijk dat het tijd is om te vechten voor uw Windows Update. Desalniettemin raden we u aan een back-up te maken van uw persoonlijke bestanden voordat u verder gaat met uw reddingsmissie. Het punt is dat u het risico loopt van permanent gegevensverlies - soms raken dingen gewoon in de war. Een beetje vooruitzien zal dus helemaal geen kwaad.

De volgende oplossingen kunnen een back-up van uw belangrijke gegevens maken en u veel moeite besparen:

 • Draagbare opslagapparaten (u kunt externe harde schijven, flashstations, cd's enz. Gebruiken om uw gegevens op te slaan en over te dragen).
 • Clouddrives (sleep gewoon uw bestanden naar uw geliefde OneDrive / Dropbox / Yandex Drive, enz.).
 • Speciale software (bijvoorbeeld Auslogics BitReplica kan uw kostbare bestanden beschermen tegen verlies en ervoor zorgen dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn op al uw apparaten).

Laten we nu alle mogelijke daders een voor een behandelen:

1. Het bestand 'Authorization.xml'

Een van de hoofdverdachten in de zaak is een CAB-bestand op C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ AuthCabs \ authcab.cab. Het bevat een XML-bestand met de naam 'autorisatie.xml' . Het probleem is dat de vervaldatum 3 december 2017 was, waardoor uw Windows Update mislukt elke keer dat u deze probeert uit te voeren.

Bovendien ziet u de foutcode 80248015 als u uw Event Viewer opent en uw Windows Event Logs inspecteert:

 1. Startmenu -> Typ 'eventvwr.msc' (zonder aanhalingstekens) in het vak -> Enter
 2. Zorg ervoor dat u bent ingelogd als beheerder -> Klik op 'Ja' als daarom wordt gevraagd door Gebruikersaccountbeheer
 3. U ziet de lijst met evenementen -> Klik op een evenement om de eigenschappen ervan te zien

Helaas is het niet toegestaan ​​om uw 'autorisatie.xml' te bewerken en de vervaldatum te wijzigen, aangezien het bestand digitaal is ondertekend door Microsoft en beschadigd raakt als ermee wordt geknoeid. Daarom raden we u aan om de volgende tijdelijke oplossingen nader te bekijken.

Methode 1. Wijzig de datum.

De eerste truc die degenen die de fout 80248015 zijn tegengekomen, in de verleiding kunnen komen, is om terug in de tijd te gaan. Daar heb je eigenlijk geen tijdmachine voor nodig.

Volg deze stappen om de datum in Windows 7 te wijzigen:

 1. Ga naar je taakbalk -> Als je het niet kunt zien, druk dan op de Windows-logotoets -> De taakbalk zal verschijnen
 2. Ga naar het rechteruiteinde van de taakbalk -> Klik met de rechtermuisknop op de weergave Datum / tijd
 3. Er verschijnt een snelmenu -> Klik op Datum / tijd aanpassen
 4. Klik op de knop Datum en tijd wijzigen
 5. U ziet het vak Datum- en tijdinstellingen
 6. Selecteer een nieuwe datum in de kalender om deze in te stellen (kies de datum vóór 3 december 2017)
 7. Klik op OK om de nieuwe instellingen toe te passen

Kijk nu of uw Windows Update updates kan downloaden en op uw pc kan installeren. Als de fout 80248015 nog steeds opvallend aanwezig is, haal dan diep adem en ga verder met de volgende methode.

Methode 2. Schakel aanvullende updates uit.

Er is nog een andere voorgestelde oplossing voor uw 'gebroken Windows Update'-drama. De oplossing in kwestie is in bepaalde gevallen effectief gebleken, maar er zijn, zoals u weet, twee kanten aan elk verhaal. Het probleem is dat sommige Windows 7-gebruikers meldden dat de onderstaande oplossing ervoor had gezorgd dat hun systeem een ​​wit scherm vertoonde of in een zandloper-lus terechtkwam - wat, zoals u zich kunt voorstellen, een nogal ontmoedigende ervaring is. Daarom raden we u aan om alleen de volgende oplossing te gebruiken als alle andere fixes niet hebben geholpen. Al met al is het een lange weg, en toch zou het kunnen werken.

Hier is hoe je de truc kunt uitvoeren:

 1. Start -> Configuratiescherm -> Systeem en beveiliging
 2. Windows Update -> Instellingen wijzigen -> Microsoft-update
 3. Haal het vinkje weg bij 'Updates voor Microsoft-producten geven en controleer op nieuwe optionele Microsoft-software wanneer ik update
 4. Ramen'

Probeer nu uw Windows Update uit te voeren. Als u nog steeds de fout 80248015 tegenkomt, hoeft u niet te wanhopen - bekijk gewoon de volgende oplossing.

2. Een mysterieus bestand op de updateservers van Microsoft

Er is voldoende bewijs om aan te nemen dat de Windows Update-problemen in Windows 7 het gevolg kunnen zijn van een verlopen bestand op de servers van Microsoft. Hoewel Microsoft beweert het betreffende bestand te hebben bijgewerkt en de vervaldatum heeft ingesteld op 7 januari 2025, kan de fout 80248015 nog steeds op uw pc voorkomen, waardoor u in uw leven veel haar kunt scheuren. Gebruik in dit geval de bovenstaande instructies om de datum van uw computer te wijzigen in 12 maart 2017 - deze truc zou naar verluidt goed hebben gewerkt voor bepaalde gebruikers.

Als je nog steeds problemen hebt met het uitvoeren van Windows Update in Windows 7, bereid je dan voor op een anti-malwarestrijd - sommige kwaadwillende indringers hebben misschien een mars op je gestolen en hebben ingebroken op je computer.

3. Malwareproblemen

De trieste waarheid is dat schadelijke software buitengewoon vindingrijk is als het gaat om het aanvallen van uw systeem, en de functie Windows Update is eigenlijk een zeer kwetsbaar doelwit. Als gevolg hiervan raakt het in de war en kan het niet downloaden en installeren van de nodige updates. In dat geval heeft uw computer het meest nodig een volledige systeemscan.

U kunt vertrouwen op de volgende tools om uw pc te zuiveren van de meest ongewenste gasten:

Windows Defender

Maak gebruik van deze ingebouwde beveiligingstool om het kwaadaardige ongedierte op te sporen en van uw computer te verwijderen.

Hier ziet u hoe u Windows Defender in Windows 7 uitvoert:

 1. Start -> Typ 'Defender' (zonder aanhalingstekens) in het zoekvak
 2. Windows Defender -> Scannen -> Volledige scan

Uw antivirusprogramma van derden

Het is tijd om een ​​volledige scan uit te voeren met uw belangrijkste beveiligingsoplossing, zodat de verraderlijke indringers geen andere keus hebben dan te stoppen en te vluchten.

Auslogics Anti-Malware

Tegenwoordig is malware er in verschillende vormen en vormen, waardoor het moeilijk te detecteren is. Maar zelfs de meest verraderlijke indringers hebben geen kans om Auslogics Anti-Malware te ontwijken.

Malware kan ervoor zorgen dat uw Windows Update defect raakt, dus voer een systeemscan uit.

4. Dodgy stuurprogramma's

De ontvangen wijsheid is dat het gebruik van defecte of verouderde stuurprogramma's een averechts effect kan hebben, en uw kapotte Windows Update kan hiervan een goed voorbeeld zijn. Om het naadloos te laten werken, moet u mogelijk uw stuurprogrammaproblemen oplossen.

Hier ziet u hoe u uw stuurprogramma's in Windows 7 kunt bijwerken:

Handmatige update

U kunt uw stuurprogramma's zelf bijwerken: ga naar de websites van hun fabrikanten, download de installatiebestanden voor uw modellen en volg de instructies op het scherm.

Apparaat beheerder

De ingebouwde Device Manager-tool is aanwezig op uw computer om uw stuurprogramma's zowel up-to-date als up-to-date te houden.

Hier is hoe u deze oplossing in uw voordeel kunt gebruiken:

 1. Start -> Klik met de rechtermuisknop op Computer -> Beheren
 2. Apparaatbeheer -> Selecteer een apparaat uit de lijst -> Klik er met de rechtermuisknop op -> Selecteer Stuurprogramma bijwerken

Auslogics Driver Updater

Het een voor een bijwerken van uw stuurprogramma's kan een zeer tijdrovend proces zijn. Het is inderdaad geen taak die je on-the-fly kunt uitvoeren. Gelukkig is er een mogelijkheid om deze vervelende klus te delegeren aan Auslogics Driver Updater, die al je stuurprogramma's met één klik veilig en effectief kan bijwerken.

Werk uw stuurprogramma's bij om uw Windows Update in Win 7 te herstellen.

5. Problemen met systeembestanden of registervermeldingen

Corrupte of ontbrekende systeembestanden, corrupte sleutels en ongeldige vermeldingen in het Windows-register kunnen de destructieve krachten zijn die uw Windows Update-problemen hebben veroorzaakt en deze blijven voeden. Niets mag schade aanrichten op uw pc, dus onderzoek uw besturingssysteem zorgvuldig, breng orde in uw register en controleer uw systeembestanden. Als je dat als een last beschouwt, voel je dan vrij om speciale software voor die doeleinden te gebruiken: Auslogics BoostSpeed ​​kan je bijvoorbeeld ontzorgen van de betreffende taken, een volledige check-up van je systeem uitvoeren en het weer stabiel maken.

We hopen dat uw Windows Update nu weer op schema is.

Heeft u ideeën of vragen over deze kwestie?

We kijken uit naar uw opmerkingen!