Hoe kom ik van de Windows 10-foutcode 0x80240031 af?

<

Er zijn gebruikers die problemen hebben met het installeren van de Windows 10-jubileumupdate. Ze vinden dat de voortgang blijft steken op ongeveer 40%. Dit probleem gaat meestal gepaard met de foutcode 0x80240031. Het kan frustrerend zijn om dit probleem tegen te komen, vooral wanneer u moeite doet om uw besturingssysteem te upgraden. Als u een van de ongelukkige slachtoffers van dit probleem bent, blijf dan dit artikel lezen. Aan het einde van dit bericht weet u hoe u de fout 0x80240031 op Windows 10 Update kunt oplossen.

Wat is de Windows 10-foutcode 0x80240031?

De foutcode 0x80240031 verschijnt meestal tijdens een upgrade van oudere Windows-besturingssystemen naar een nieuwere. Vroeger had het alleen invloed op updates voor Windows 8 en Windows 8.1. Tegenwoordig is het echter ook een veelvoorkomend probleem geworden voor Windows 10.

Over het algemeen wordt de foutcode 0x80240031 veroorzaakt door beschadigde, beschadigde of ontbrekende registerbestanden, Windows-updatebestanden of systeembestanden. Het is mogelijk dat ergens tijdens het installatieproces van de update de software beschadigd is geraakt. Bijgevolg zal de gebruiker de update niet succesvol kunnen installeren.

Als u met hetzelfde probleem te maken heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. We hebben enkele tips waarmee u de Windows 10 Insider Preview 14986-fout 0x80240031 kunt oplossen.

Oplossing 1: een schone start uitvoeren

Een van de redenen waarom u de updates niet kunt installeren, is omdat er programma's of systeembestanden zijn die het proces verstoren. Daarom raden we aan om een ​​schone start uit te voeren om ze uit te schakelen. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ nu "msconfig" (zonder aanhalingstekens) in het zoekvak.
 3. Druk op Enter om Systeemconfiguratie te openen.
 4. Klik op het tabblad Services en selecteer vervolgens de optie 'Alle Microsoft-services verbergen'.
 5. Klik op de knop Alles uitschakelen.
 6. Nu moet je naar het tabblad Opstarten gaan.
 7. Klik op Taakbeheer openen.
 8. De volgende stap is om alle opstartitems in Taakbeheer uit te schakelen.
 9. Sluit Taakbeheer af, ga terug naar Systeemconfiguratie en klik op OK.
 10. Start uw pc opnieuw op.

Nu kunt u proberen de update opnieuw te installeren terwijl u zich in de schone opstartmodus bevindt. Als u het proces met succes hebt voltooid, kunt u uw computer opnieuw opstarten in de normale modus. Hier is hoe dat te doen:

 1. Druk op Windows-toets + R op uw toetsenbord.
 2. Typ "msconfig" in het dialoogvenster Uitvoeren (geen aanhalingstekens).
 3. Klik op OK om Systeemconfiguratie te starten.
 4. Zodra het venster Systeemconfiguratie is geopend, klikt u op het tabblad Algemeen.
 5. Selecteer Normaal opstarten.
 6. Ga nu naar het tabblad Services en schakel de optie 'Alle Microsoft-services verbergen' uit.
 7. Ga naar het tabblad Opstarten en klik op de koppeling Taakbeheer openen.
 8. Zodra Taakbeheer is opgestart, klikt u op Alles inschakelen om alle opstartprogramma's te activeren.
 9. Start uw computer opnieuw op door op OK te klikken.

Oplossing 2: beschadigde systeembestanden repareren

Zoals we al zeiden, is een van de oorzaken van de foutcode 0x80240031 beschadigde systeembestanden. U moet dus een DISM-scan uitvoeren om deze bestanden te repareren. Volg de onderstaande instructies om door te gaan:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "Command Prompt" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.
 4. Zodra de opdrachtprompt is geactiveerd, voert u de onderstaande opdracht uit:

dism / online / Cleanup-image / herstel gezondheid

Het proces duurt een paar minuten. Het is belangrijk dat u zich er niet mee bemoeit.

Oplossing 3: het stuurprogramma van uw grafische kaart uitschakelen

Een andere reden waarom de update-foutcode 0x80240031 wordt weergegeven, is vanwege problemen met het stuurprogramma van uw grafische kaart. Dus als u uw besturingssysteem succesvol wilt upgraden, raden we u aan het stuurprogramma van uw grafische kaart tijdelijk uit te schakelen. Hier zijn de stappen:

 1. Start het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ nu "devmgmt.msc" (zonder aanhalingstekens) en klik op OK om verder te gaan.
 3. Zodra het venster Apparaatbeheer is geopend, vouwt u de inhoud van de categorie Beeldschermadapters uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op uw grafische kaart en kies Eigenschappen uit de opties.
 5. Ga naar het tabblad Stuurprogramma en selecteer Uitschakelen.
 6. Klik op OK om door te gaan.
 7. Start uw pc opnieuw op en probeer vervolgens uw besturingssysteem opnieuw te upgraden.

Nadat u uw besturingssysteem met succes heeft geüpgraded, raden we u aan de nieuwste versies van uw stuurprogramma's te installeren. Dit kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld naar de website van de fabrikant gaan en updates voor uw stuurprogramma's zoeken. Houd er echter rekening mee dat deze optie reële risico's met zich meebrengt. Als u een incompatibel stuurprogramma installeert, krijgt u mogelijk te maken met problemen met systeeminstabiliteit. Bovendien moet u mogelijk veel tijd besteden om het proces te voltooien.

Daarom raden we aan om het proces te automatiseren met behulp van een krachtige tool zoals Auslogics Driver Updater. Dit softwareprogramma herkent onmiddellijk de versie van uw besturingssysteem en het processortype nadat u het heeft geactiveerd. Bovendien is er slechts een klik op de knop nodig om al uw stuurprogramma's bij te werken naar de nieuwste versies die door de fabrikanten worden aanbevolen. U kunt dus de Windows 10 Insider Preview 14986-fout 0x80240031 oplossen en de prestaties van uw computer verbeteren.

Oplossing 4: een automatische reparatie uitvoeren

Als u de oplossingen heeft geprobeerd die we hierboven hebben gedeeld, maar de fout 0x80240031 blijft bestaan, raden we u aan het probleem op te lossen door een automatische reparatie uit te voeren. Hier zijn de stappen:

 1. Klik op het Windows-logo op uw taakbalk.
 2. Klik nu op het pictogram Instellingen, dat eruitziet als een tandwielsymbool. Als u dit doet, moet de app Instellingen worden gestart.
 3. Selecteer Update en beveiliging.
 4. Klik op Herstel in het menu aan de linkerkant.
 5. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op Nu opnieuw opstarten onder Geavanceerd opstarten.
 6. Volg dit pad:

Problemen oplossen -> Geavanceerde opties -> Automatische reparatie

Oplossing 5: een SFC-scan uitvoeren

U kunt ook de systeembestandscontrole gebruiken om problemen met de foutcode 0x80240031 op te lossen. Hier is een stapsgewijze handleiding:

 1. U moet de opdrachtprompt uitvoeren als beheerder. Om dit te doen, klikt u op het zoekpictogram op uw taakbalk, typt u "cmd" (zonder aanhalingstekens) en klikt u met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten.
 2. Selecteer Uitvoeren als beheerder uit de opties.
 3. Zodra de opdrachtprompt is geopend, typt u "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens).
 4. Druk op Enter om de opdrachtregel uit te voeren.

Nadat de systeembestandscontrole is voltooid, kunt u de problemen opsporen en herstellen, en u kunt uw pc opnieuw opstarten. Probeer uw besturingssysteem te upgraden.

Deze oplossingen zouden voldoende moeten zijn om u te helpen de foutcode 80240031 te verwijderen. Als er andere Windows 10-problemen zijn die u door ons wilt laten oplossen, kunt u uw vragen stellen in de onderstaande opmerkingen.