Wat is de System32-directory en kan ik deze verwijderen?

'Haal geen vlieg van het voorhoofd van je vriend (in) met een bijl'

Chinees gezegde

Tegenwoordig worden naïeve computergebruikers steeds het slachtoffer van onheil, en sommige slechte grappen zijn geworteld in de geschiedenis. 'Delete System32' is een goed voorbeeld, aangezien de System32-directory een begeerd doelwit is voor trollen en grappenmakers die rond de schaduw van internet op de loer liggen. Ze staan ​​te popelen om een ​​onervaren pc-bezitter te dwingen de betreffende map te verwijderen. Als gevolg hiervan krijgen zoekmachines steeds meer zoekopdrachten zoals 'hoe system32-bestanden te verwijderen op Windows 10' of 'hoe bestanden te verwijderen uit system32'.

Er zijn dus twee hoofdvragen over het probleem:

  • Wat is System32?
  • Kunt u System32 verwijderen?

Laten we eerst eens kijken waar al dit gedoe over gaat. De System 32-directory is niet willekeurig gekozen voor die grap: het is een essentiële Microsoft Windows-systeemdirectory die zowel systeembestanden als programmabestanden bevat waarmee je besturingssysteem en apps correct werken.

System32 is een belangrijke systeemmap.  Verwijder het niet.

System32 maakt deel uit van elk Microsoft-besturingssysteem sinds Windows 2000, DLL (Dynamic Link Library), EXE (uitvoerbaar), register en SYS-bestanden zijn de meest voorkomende items die in deze map kunnen worden gevonden. Zelfs 64-bits computers hebben deze map voor achterwaartse compatibiliteit.

System32 wordt vaak geassocieerd met Microsoft Windows-fouten. Mocht een van de inhoud ervan ontbreken, beschadigd raken of geïnfecteerd raken, dan zal uw systeem moeite hebben om te werken zoals het hoort.

Als zodanig moet je al geraden hebben dat het verwijderen van deze map een behoorlijk slecht idee is, toch? Inderdaad, als u de System32-directory verwijdert, zullen er meerdere systeemfouten optreden en kan uw Windows 10 zelfs niet goed opstarten. De enige uitweg is om uw besturingssysteem opnieuw te installeren. U verliest echter al uw persoonlijke bestanden en apps, wat helemaal niet wenselijk is.

Het probleem is dat mensen misleiden om System32 te verwijderen sinds het begin van de jaren 2000 een populaire grap is. Het blijft online circuleren en degenen die het promoten beweren dat het verwijderen van de System32-directory uw pc veel sneller zal laten werken. Dat is duidelijk een leugen. Zorg er dus voor dat u niet in deze val loopt. Als iemand je probeert te overtuigen om System32 uit te schakelen, moet je weten dat deze persoon je voor de gek wil houden - weet je, sommige mensen hebben een nogal verwrongen gevoel voor humor.

Als uw computer traag is, zijn er in feite veel bewezen manieren om een ​​trage Windows 10-computer te versnellen. Om uzelf tijd en moeite te besparen, kunt u Auslogics BoostSpeed ​​gebruiken: deze tool verbetert de prestaties van uw pc en helpt u meer sap uit uw systeem te halen.

Houd er bovendien rekening mee dat System32 vaak het doelwit is van malware

Als deze map geïnfecteerd raakt, wordt uw besturingssysteem onstabiel, reageert niet en turbulent. Schadelijke indringers kunnen zich op veel manieren op uw pc manifesteren - hier leest u hoe u kunt zien of uw Windows 10-computer is geïnfecteerd. Bovendien kunt u zelfs een foutmelding krijgen waarin u wordt overgehaald om de System32-directory te verwijderen om uw pc van malware te ontdoen. U moet deze provocatie in elk geval weerstaan: het verwijderen van een systeemmap zal de zaken nog ingewikkelder maken.

In een dergelijke situatie moet u een volledige scan van uw computer uitvoeren. Voor dit doel kunt u de ingebouwde Windows-beveiligingssuite gebruiken - Windows Defender:

  1. Klik op het Windows-logopictogram op uw taakbalk.
  2. Het Start-menu zal verschijnen. Navigeer naar het tandwiel Instellingen en klik erop.
  3. Ga vervolgens naar Update en beveiliging en klik op Windows Defender.
  4. Klik in het Windows Defender-scherm op Windows Defender openen.
  5. Ga in Windows Defender-beveiligingscentrum naar het linkerdeelvenster en klik op het schildpictogram.
  6. Klik op de link Geavanceerde scan en selecteer Volledige scan.

Windows Defender beschermt uw System32-directory tegen virussen en malware

Dat gezegd hebbende, bent u vrij om te kiezen voor een oplossing van derden. U kunt bijvoorbeeld Auslogics Anti-Malware gebruiken om elk hoekje en gaatje van uw Windows-besturingssysteem te scannen - zelfs de meest sluwe bedreigingen maken geen enkele kans om deze meedogenloze malware-jager te ontwijken.

Bescherm uw System32-directory tegen malware

Om de zaken af ​​te ronden, kan het verwijderen van de System32-map ertoe leiden dat uw Windows 10 uit elkaar valt, aangezien deze map essentiële bestanden bevat. U mag in geen geval toegeven aan de provocatie van jokers of malware: het missen van System32 levert alleen maar problemen op.

Heeft u iets te vertellen over de System32-directory?

Uw commentaar wordt enorm gewaardeerd!