Hoe updatefout 0x80072ee7 op Windows 10, 8.1 en 7 te repareren?

Veel gebruikers vinden Windows 10 een betrouwbaar besturingssysteem. Het is echter berucht geworden vanwege verschillende updateproblemen. Van tijd tot tijd verschijnen er verschillende updatefouten, waardoor gebruikers gefrustreerd raken. In sommige gevallen komen deze problemen zelfs meer dan eens voor.

Een van de meest voorkomende problemen met Windows Update die u kunt tegenkomen, is de fout 0x80072ee7. Er zijn verschillende scenario's waarin dit kan gebeuren. Het wordt echter meestal weergegeven wanneer een gebruiker een belangrijke Windows 10-update probeert te installeren, zoals de Creators Update of de Jubileumupdate.

Lees hoe u problemen met de upgradefout 0x80072ee7 van Windows 10 oplost

Als u dit probleem onlangs bent tegengekomen, moet u het onmiddellijk aanpakken en leren hoe u foutcode 0x80072ee7 in Windows 10 kunt oplossen. Maak u geen zorgen, want we hebben een lijst met oplossingen opgesteld die u kunnen helpen dit probleem op te lossen. Voordat we daar echter op ingaan, zou het ideaal zijn als we de fout 0x80072ee7 nader bekijken. Laten we enkele veelvoorkomende scenario's bespreken die gebruikers hebben gemeld. Op deze manier kunt u het probleem oplossen en voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

 • 0x80072ee7 Windows Update - Als u een Windows-update probeert te installeren, wordt deze foutcode mogelijk weergegeven. U moet ervoor zorgen dat alle benodigde services correct werken. U kunt ook proberen de services opnieuw in te stellen door een herstelscript van Windows Update uit te voeren.
 • Code 0x80072ee7 Windows 10 Store - Deze foutcode kan ook verschijnen wanneer u Windows Store opent . Dit kan iets te maken hebben met beschadigde bestanden.
 • Upgradefout 0x80072ee7 op Windows 10 - In sommige gevallen verschijnt de fout ook wanneer de gebruiker zijn Windows-systeem probeert te upgraden naar de nieuwste versie. Het is mogelijk dat een antivirusprogramma van een derde partij dit veroorzaakt. Het is het beste om het programma uit te schakelen of te verwijderen. Zorg ervoor dat u onze onderstaande methoden probeert. Ze werken het beste op Windows 10, maar zijn ook van toepassing op oudere systeemversies zoals Windows 8.1 en Windows 7.
 • Windows 10 Media Creation Tool-fout 0x80072ee7 - Het probleem kan ook optreden wanneer u Media Creation Tool gebruikt. U kunt dit oplossen door het hosts-bestand te bewerken.

Methode 1: het DNS-serveradres wijzigen

Gebruikers op de communityforums op de site van Microsoft zeiden dat een van de beste oplossingen voor de fout 0x80072ee7 het wijzigen van het DNS-serveradres is. Laten we dus eerst die tijdelijke oplossing proberen. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram op de taakbalk.
 2. Typ "configuratiescherm" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Klik op Netwerk en internet en ga vervolgens naar Netwerkcentrum.
 4. Kies Adapterinstellingen wijzigen in het menu aan de linkerkant.
 5. Zoek het netwerk dat u momenteel gebruikt en klik er met de rechtermuisknop op.
 6. Selecteer eigenschappen uit de keuzes.
 7. Scroll naar beneden totdat u Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4) vindt.
 8. Klik erop en selecteer Eigenschappen.
 9. Selecteer de optie die zegt: 'Gebruik de volgende DNS-serveradressen.'
 10. Voer deze waarden in:

Voor DNS-server - 8.8.8.8

Voor alternatieve DNS-server - 8.8.4.4

Wijzig het DNS-serveradres om de fout 0x80072ee7 op te lossen.

 1. Sla de aangebrachte wijzigingen op en start uw pc opnieuw op.

Probeer Windows 10 bij te werken en controleer of het probleem is opgelost.

Methode 2: een SFC-scan starten

Windows 10 en oudere systeemversies zoals Windows 8.1 en Windows 7 hebben een ingebouwde tool die fouten identificeert en herstelt. U kunt een SFC-scan uitvoeren en het proces zal uw pc grondig controleren op mogelijke problemen. Dus als u Windows 10-upgradefout 80072ee7 wilt oplossen, moet u deze tool gebruiken. Hier zijn de stappen die u moet uitvoeren om een ​​SFC-scan uit te voeren:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + X.
 2. Selecteer Command Prompt (Admin) of Powershell (Admin) in de lijst.
 3. Typ "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) en druk op enter.

Scan uw systeembestanden op corruptie om de 0x80072ee7-fout op te lossen.

Het proces duurt een paar minuten. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk dat u het niet verstoort totdat het voltooid is. Zodra het proces is voltooid, sluit u de opdrachtprompt.

Als de fout zich blijft voordoen, kunt u proberen een DISM-scan uit te voeren. U kunt dat doen door Command Prompt (Admin) te starten en de onderstaande opdracht te plakken:

 •   DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Wacht gewoon tot de scan is voltooid. Probeer daarna Windows 10 opnieuw bij te werken en controleer of de fout is verdwenen.

Methode 3: het WUReset-script uitvoeren

U kunt updateproblemen met Windows 10 oplossen met behulp van het WUReset-script. Wat dit op maat gemaakte script doet, is het automatiseren van veelvoorkomende tijdelijke oplossingen voor fouten, waaronder het verwijderen van onder andere de map SoftwareDistribution en het opnieuw instellen van het Windows Update-proces. U hoeft dergelijke acties niet alleen uit te voeren, waardoor u tijd en moeite kunt besparen. Zoek eenvoudig online naar het script en volg de instructies voor het gebruik ervan.

Methode 4: Auslogics BoostSpeed ​​gebruiken

Het is mogelijk dat uw systeem onstabiel is geworden door ongewenste bestanden en andere snelheidsverminderende problemen. Bijgevolg begint de fout 0x80072ee7 te verschijnen wanneer u Windows 10 probeert bij te werken. In dit geval is het raadzaam om een ​​betrouwbare tool zoals Auslogics BoostSpeed ​​te downloaden en te installeren. Dit programma voert een volledige controle uit van uw volledige Windows-systeem. Tijdens het proces zoekt de tool naar problemen die applicatie- of systeemfouten en crashes kunnen veroorzaken.

[block-bs_place]

Zodra BoostSpeed ​​klaar is met het scannen en repareren van problemen, kunt u verwachten de systeemstabiliteit te herstellen en de snelheid van uw computer te verbeteren. Onnodig te zeggen dat u deze tool kunt gebruiken om de 0x80072ee7-foutcode probleemloos te elimineren.

Methode 5: het hosts-bestand bewerken

Het is ook mogelijk dat het hosts-bestand is gewijzigd, waardoor de fout 0x80072ee7 is verschenen. Er zijn gebruikers die hebben gemeld dat ze 0.0.0.0 IP-adressen hadden gevonden in hun hosts-bestand. U kunt dit oplossen door de adressen te verwijderen of het # -symbool aan het begin van de regel te typen. Het is ook vermeldenswaard dat u enige voorzichtigheid moet betrachten bij het wijzigen van het hosts-bestand. Het proces kan lastig zijn en kan andere problemen veroorzaken.

Methode 6: Controleer de instellingen van uw antivirusprogramma

In sommige gevallen kan het antivirusprogramma van een gebruiker de systeemupdate verstoren, waardoor de fout 0x80072ee7 verschijnt. U kunt dit probleem oplossen door bepaalde functies van uw beveiligingssoftware uit te schakelen. U kunt de firewall van uw antivirusprogramma controleren en deze uitschakelen. Als dat het probleem niet oplost, is het raadzaam om het programma volledig uit te schakelen.

Als u de fout heeft verholpen door uw antivirussoftware uit te schakelen, kunt u het beste overschakelen naar een ander merk. We raden ten zeerste aan om Auslogics Anti-Malware te gebruiken. Het mooie van deze tool is dat het een uitgebreide bescherming biedt voor je computer en bedreigingen en aanvallen detecteert waarvan je nooit vermoedde dat ze bestonden. Bovendien is het ontworpen om compatibel te zijn met Windows 10. Dit betekent dat het uw belangrijkste antivirusprogramma niet stoort. U kunt dus eindelijk uw systeem bijwerken terwijl u de bescherming krijgt die u nodig hebt.

Methode 7: registerrechten wijzigen

Het is ook mogelijk dat uw register niet correct is geconfigureerd, waardoor de fout 0x80072ee7 wordt weergegeven. U kunt dit probleem oplossen door bepaalde machtigingen in het register te wijzigen. Volg gewoon de onderstaande instructies.

 1. Start het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Navigeer naar dit pad: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Tcpip
 3. Klik met de rechtermuisknop op Tcpip en kies vervolgens Machtigingen in de lijst.
 4. Selecteer Geavanceerd.
 5. Zorg ervoor dat de optie 'Alle machtigingsvermeldingen voor onderliggende objecten vervangen' is geselecteerd.
 6. Sla de wijzigingen op door op Toepassen en OK te klikken.

Kun je andere oplossingen bedenken voor de fout 0x80072ee7?

Deel uw ideeën door hieronder te reageren!