Hoe kan ik foutcode 800b0100 in Windows 7 oplossen?

Misschien heb je je computer opnieuw geformatteerd en ben je bezig met het installeren van Windows 7. Het scherm loopt vast en je ziet de 800B0100 foutmelding. Veel gebruikers die hebben geprobeerd hun besturingssysteem bij te werken, hebben hetzelfde probleem ondervonden. U bent dus zeker niet de enige, en er zijn verschillende methoden die u kunt proberen om de Windows 7-foutcode 800b0100 te herstellen.

Wat veroorzaakt foutcode 800b0100

Er zijn veel redenen achter de foutcode 800b0100. Hier zijn enkele veelvoorkomende boosdoeners:

 • Beschadigde of onvolledige installatiebestanden van Windows 7
 • Onjuiste of beschadigde Windows-registersleutels
 • Malware of een virus dat bepaalde Windows 7-systeembestanden infecteert

Het is belangrijk dat u precies weet waardoor foutcode 800b0100 wordt veroorzaakt. Op deze manier kunt u het probleem effectief oplossen en voorkomen dat het terugkeert.

In dit artikel laten we u enkele veelvoorkomende methoden zien om Windows 7-foutcode 800b0100 op te lossen. Houd er rekening mee dat de stappen ingewikkelder en tijdrovender worden naarmate u door de inhoud vordert. We raden u daarom aan deze zorgvuldig te lezen. Als u niet zeker bent, raden we u ten zeerste aan een professional in te huren.

1) Registervermeldingen herstellen

Het handmatig herstellen van Windows-registerbestanden kan ingewikkeld zijn. Als het verkeerd wordt gedaan, kan het meer kwaad dan goed doen aan uw besturingssysteem. Zelfs als u een komma verkeerd plaatst, kan uw computer niet goed opstarten!

Daarom raden we u aan om een ​​betrouwbare tool zoals Auslogics Registry Cleaner te gebruiken, die registerproblemen met betrekking tot de foutcode 800b0100 detecteert en herstelt. Voor elke scan maakt het programma automatisch een back-up, zodat u de wijzigingen met slechts één klik ongedaan kunt maken. Auslogics Registry Cleaner zoekt naar ontbrekende bestandsreferenties, ongeldige registervermeldingen en verbroken koppelingen. Nadat het probleem is verholpen, verbetert de tool de prestaties en snelheid van uw computer.

 Auslogics Registry Cleaner herstelt al uw registerproblemen

2) Het hulpprogramma voor gereedheid van systeemupdates gebruiken

Microsoft heeft de System Update Readiness Tool ontwikkeld, uitsluitend voor het repareren van fouten die verband houden met Windows-updates. Wanneer uw computer systeembestanden heeft beschadigd, kan het probleem verhinderen dat de update bepaalt welke versie van Windows momenteel op uw apparaat wordt uitgevoerd. Dit is ook een van de problemen die ervoor kunnen zorgen dat Windows 7 een update niet kan voltooien.

We raden u ten zeerste aan om de System Update Readiness Tool te gebruiken voordat u de andere stappen probeert die hieronder worden vermeld. Dit programma scant uw systeem gedurende ongeveer 15 minuten. Annuleer het proces niet als het schijnbaar vastloopt op 60%. Wees geduldig en wacht tot het de scan en reparaties heeft voltooid. U kunt de website van Microsoft bezoeken en de nieuwste versie van deze tool downloaden. Zorg ervoor dat u degene selecteert die geschikt is voor uw besturingssysteem.

3) De beveiligingssoftware of Windows Firewall uitschakelen

Als de System Update Readiness Tool de fout niet oplost, moet u proberen uw beveiligingssoftware uit te schakelen. Het is mogelijk dat het voorkomt dat Windows Update toegang krijgt tot internet. Als u geen beveiligingssoftware van derden hebt, kunt u proberen Windows Firewall uit te schakelen. Volg onderstaande stappen:

 1. Start uw computer op via het beheerdersprofiel.
 2. Druk op Windows-toets + R.
 3. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren "Configuratiescherm" (zonder aanhalingstekens) en klik op OK.
 4. Zodra het Configuratiescherm is geopend, selecteert u Systeem en beveiliging.
 5. Klik op Windows Firewall.
 6. Selecteer Windows Firewall in- of uitschakelen.
 7. U wordt naar de pagina Instellingen aanpassen geleid. Klik op de optie om Windows Firewall uit te schakelen voor zowel particuliere als openbare netwerken.
 8. Klik op OK en ga terug naar wat u aan het doen was voordat de fout optrad.

Schakel Windows Firewall uit om foutcode 800b0100 in Windows 7 te herstellen

4) Updaten van de stuurprogramma's

Incompatibele of corrupte stuurprogramma's kunnen ook de reden zijn achter de foutcode 800b0100. Gelukkig kan het probleem effectief worden opgelost door ze bij te werken. U kunt naar de website van de fabrikant gaan en zoeken naar de nieuwste versies van de stuurprogramma's. Dit kan echter tijdrovend en moeilijk zijn. U moet de stuurprogramma's handmatig zoeken, downloaden en bijwerken, wat irritant kan zijn. Als u een incompatibele versie installeert, kunt u het probleem zelfs verergeren.

U kunt het beste een vertrouwde tool zoals Auslogics Driver Updater gebruiken, die het proces kan automatiseren. Wat dit programma doet, is al uw stuurprogramma's bijwerken, niet alleen de stuurprogramma's die de 800b0100-fout veroorzaakten. Met één klik kunt u het probleem oplossen en de snelheid en prestaties van uw computer optimaliseren.

5) Windows System File Checker uitvoeren

De systeembestandscontrole is een tool die beschadigde Windows-systeembestanden scant en repareert. Dus het gebruik van dit programma kan de 800b0100-fout verhelpen. Volg onderstaande instructies:

 1. Klik op Start.
 2. Typ "command" in het zoekvak (geen aanhalingstekens).
 3. Houd op je toetsenbord CTRL + Shift ingedrukt en druk op Enter.
 4. Er verschijnt een toestemmingsvenster.
 5. Kies Ja. Dit zou de opdrachtprompt moeten openen.
 6. Typ "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 7. De tool zou moeten beginnen met het scannen van problemen met betrekking tot foutcode 800b0100 en andere problemen met systeembestanden. Wacht tot de systeembestandscontrole het proces heeft voltooid.
 8. Volg de instructies op het scherm.

6) Ongewenste bestanden opschonen

Na verloop van tijd kunnen uw dagelijkse surfen op internet en computergebruik een hoop ongewenste bestanden verzamelen. Deze kunnen bestandsconflicten veroorzaken of uw harde schijf overbelasten, waardoor problemen ontstaan ​​zoals de 800B0100-fout. Daarom is het raadzaam om Schijfopruiming uit te voeren. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat uw computer snel, schoon en foutloos werkt. Hier zijn de stappen:

 1. Klik op Start.
 2. Typ "command" in het zoekvak (geen aanhalingstekens).
 3. Houd op je toetsenbord CTRL + Shift ingedrukt en druk op Enter.
 4. Er verschijnt een toestemmingsvenster.
 5. Kies Ja. Dit zou de opdrachtprompt moeten openen.
 6. Typ "cleanmgr" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 7. Schijfopruiming begint te berekenen hoeveel ruimte u vrij kunt maken op uw geselecteerde schijf.
 8. Selecteer de categorieën die u wilt verwijderen en klik op OK.

7) Het bestand Wintrust.dll opnieuw registreren

De andere methode waarvan is bewezen dat deze de foutcode 800b0100 met succes oplost, is het opnieuw registreren van het Wintrust.dll-bestand. U kunt de onderstaande stappen eenvoudig volgen:

 1. Start uw computer op via het beheerdersprofiel.
 2. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + R.
 3. Typ "cmd" (zonder aanhalingstekens) in het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK.
 4. Zodra de opdrachtprompt verschijnt, typ je "regsvr32 wintrust.dll" (zonder aanhalingstekens) en druk je op Enter.
 5. Typ daarna "net stop cryptsvc" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 6. Typ "ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 oldcatroot2" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 7. Typ "net start cryptsvc" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 8. Nadat u de bovenstaande stappen heeft voltooid, gaat u terug naar wat u aan het doen was voordat de fout optrad.

Snelle oplossing Om het probleem «Foutcode 800b0100» snel op te lossen , gebruikt u een veilige GRATIS tool ontwikkeld door het Auslogics-team van experts.

De app bevat geen malware en is specifiek ontworpen voor het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Gewoon downloaden en uitvoeren op uw pc. gratis download

Ontwikkeld door Auslogics

Auslogics is een gecertificeerde Microsoft® Silver Application Developer. Microsoft bevestigt de grote expertise van Auslogics in het ontwikkelen van kwaliteitssoftware die voldoet aan de groeiende eisen van pc-gebruikers.

Heb je een van de methoden geprobeerd die we in dit artikel hebben genoemd?

Laat het ons weten via de reacties hieronder!