Wat gebeurt er als Microsoft Office niet is geactiveerd?

Voor degenen die routinematig tekstdocumenten, spreadsheets of presentatiedia's op het werk of in de studie gebruiken, is Microsoft Office bijna onmisbaar. Je kunt net zo goed zeggen dat het een klasse apart is als het gaat om het totale pakket voor het maken, beheren en doorsturen van documenten in elk gangbaar formaat. Ook al zijn er de laatste tijd mensen op de troon van Office opgedoken, het blijft een feit dat geen enkele andere applicatiebundel in de buurt komt van het gemak, de enorme veelzijdigheid en de oude vertrouwdheid die we krijgen met Microsoft Office.

De meeste computers die geen MacBook worden genoemd, worden geleverd met een of andere versie van Microsoft Office al geïnstalleerd. Meestal is dit niet het complete pakket legacy-apps - Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, Publisher, samen met OneDrive- en Skype-services - maar Microsoft Word, en misschien ook Excel en PowerPoint. Bovendien is het niet de volledige versie van deze applicaties, maar een versie voor een beperkte periode die zonder licentie wordt verleend na het verstrijken van de vastgestelde tijd.

Dus de gebundelde productiviteits-apps waaruit Microsoft Office op een nieuwe Windows-computer bestaat, zijn er op proef, tenzij de activering is betaald door de OEM (onwaarschijnlijk). De proefperiode duurt meestal 30 dagen, waarna Windows aangeeft dat u Office moet activeren. Natuurlijk zou je dat willen doen, maar er is slechts een klein probleempje: Office is erg duur. De Home and Student-editie van Office 2019 bevat alleen Word, Excel en PowerPoint, maar kost $ 119,99 als eenmalige aankoop, terwijl Office 365 Home $ 79,99 per jaar kost (of $ 7,99 / m).

Met de exorbitante kosten is het begrijpelijk als je geen haast hebt om geld te verdienen om Office volledig te activeren. Maar wat gebeurt er als de proefperiode afloopt en Office geen licentie meer heeft? Lees verder om erachter te komen.

Wat moet ik doen als mijn Microsoft Office niet is geactiveerd?

Gezond verstand zegt dat als u een niet-gelicentieerde versie van Office gebruikt, u verminderde functionaliteit zou moeten krijgen, en dit is precies wat er gebeurt. De functies die in elke toepassing worden beïnvloed, zijn afhankelijk van de versie van Office op uw computer, maar over het algemeen verliest u het bewerken en maken van functies. Dit betekent dat u gedurende de periode dat uw Office geen licentie heeft, geen nieuwe documenten kunt maken of bestaande kunt bewerken. Uw Office-apps worden meer kijkers dan wat dan ook.

Vóór de komst van Office 365 activeerden pc-gebruikers Office via productsleutels die bij de Office-installatieschijf waren geleverd of die online waren gekocht. De huidige methode maakt gebruik van uw Microsoft-accountgegevens die zijn opgeslagen in de cloud. Aangezien Office nu een abonnementsmodel hanteert, naast speciale versies zoals de Home and Student-editie die via een eenmalige betaling worden gekocht, moet u nu met bepaalde tussenpozen abonnementskosten betalen om Office te blijven gebruiken.

Terug naar de huidige vraag: hoe uw Office zich gedraagt ​​nadat de gratis proefperiode van 30 dagen is afgelopen, hangt af van uw aanmeldingsmethode. Degenen die Office hebben ontvangen met hun nieuwe computer, krijgen een knipperende prompt waarin ze wordt gevraagd te betalen voor een versie van Office. Aan de andere kant, als u Office hebt gedownload via de Office 365-website, krijgt u een dergelijk bericht niet. Als u terugkerende facturering heeft ingeschakeld, wordt u in plaats daarvan automatisch gemigreerd van de proefversie naar de volledige modus aan het einde van de gratis proefperiode. Uw account wordt ook gefactureerd met het bedrag van de versie van Office die u hebt gekozen voor de opgegeven duur. Als u Office alleen op proef wilt gebruiken, is het daarom belangrijk dat u deze functie niet activeert; u kunt nog steeds handmatig betalen voor Office-activering nadat u een prompt heeft ontvangen.

In de daadwerkelijke toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint en Publisher, krijgt u een van de verschillende soorten actieberichten die u informeren dat uw Office is gedeactiveerd en dat u een aankoop moet doen. In Microsoft Word krijgt u een van deze berichten:

 1. PRODUCT GEDEACTIVEERD Om Word zonder onderbreking te blijven gebruiken, moet u nu opnieuw activeren: dit is een rechthoekige oranje strook tussen de werkbalk en de pagina met een witte knop Reactiveren naast het bericht
 2. Het spijt ons, er is iets misgegaan en we kunnen dit momenteel niet voor u doen. Probeer het later opnieuw. Foutmelding: Dit verschijnt als een foutbalk; op dat moment kan men geen gebruik maken van de applicatie
 3. Product zonder licentie / Productactivering mislukt: beide worden weergegeven op de titelbalk naast de titel van het geopende document. Als het laatste bericht verschijnt in plaats van het eerste, is het nog steeds mogelijk om voor onbepaalde tijd de volledige functionaliteiten van Word te gebruiken
 4. Microsoft Office-activeringswizard: verschijnt op het moment dat een Word-document wordt geopend. Het geeft aan dat uw exemplaar van de applicatie niet is geactiveerd en bevat opties voor (her) activering

Effecten van deactivering op Office-apps voor Windows

Als uw Office-proefperiode is verstreken en u deze nog moet heractiveren, kunnen er veel dingen gebeuren wanneer u een van de toepassingen wilt gebruiken. Een van deze problemen treedt op als Microsoft Office niet is geactiveerd of niet is gelicentieerd:

 • Constante productactivering mislukt berichten
 • Foutmeldingen die u vertellen dat uw exemplaar van Word, Excel, mogelijk vervalst zijn
 • Uitgeschakelde functies, die in ernst toenemen naarmate de tijd verstrijkt
 • In sommige versies van Office krijg je een dialoogvenster om je productsleutel in te voeren
 • In Office 2019 krijgt u een aanmeldingsprompt
 • Als je je hebt aangemeld via Office 365, wordt je account 31-120 dagen na deactivering uitgeschakeld
 • Uw account is buiten gebruik gesteld en gesloten, waardoor u permanent uit het Office-programma wordt gewist

Hoe Office 2016/2019 zonder licentie te ontgrendelen

Als u niet wilt dat uw Office wordt uitgeschakeld, kunt u gewoon betalen voor activering en uw Office-licentie verlengen. Op die manier blijf je genieten van de geweldige functies van Word, Excel en andere Office-apps op je Windows-computer. Er zijn twee methoden om Office te activeren:

 • Koop een licentie online

Door een licentie rechtstreeks bij Microsoft online te kopen, hoeft u het comfort van uw huis niet te verlaten. Ga gewoon naar office.com/renew en kies de versie van Office die u wilt aanschaffen.

 1. Selecteer de optie Nu verlengen om een ​​jaarabonnement te betalen
 2. Selecteer de optie Verlengen met een maandelijks abonnement om de maandelijkse huur voor Office te betalen

Als u wilt dat uw Office automatisch wordt verlengd, schakelt u terugkerende facturering in, anders schakelt u het uit.

 • Verleng met een productsleutel

Als u een fysieke Microsoft Office-schijf koopt die in een fysieke doos of kaart wordt geleverd, zou u de productsleutel van 25 tekens ergens aan de binnenkant moeten zien. Als alternatief kan de verkoper het in een e-mail sturen. Ga naar Office.com/setup en log in op uw Microsoft-account. Voer vervolgens uw productsleutel in om uw exemplaar van Office te activeren.

Als de activering is voltooid, zou u moeten kunnen genieten van alle functies van Office. Pas echter op: uw Office-apps kunnen een doelwit zijn voor phishing- en malwareaanvallen, vooral als u vaak internet gebruikt. Om uw toepassingen te beschermen en ervoor te zorgen dat er zich geen problemen voordoen bij het gebruik van Office, raden we Auslogics Anti-Malware aan voor de totale vernietiging van gevaarlijke en schadelijke items op uw computer. Download en installeer het en laat het uw computer scannen op mogelijke bronnen van schade. Het zal ze in quarantaine plaatsen. Het blokkeert ook automatisch alle phishing-pogingen of nepberichten en documenten die de veiligheid van uw computer in gevaar kunnen brengen.

Als je door dit artikel iets over Office hebt geleerd, laat het ons dan weten in de comments.