Hoe alle processen in Windows 10 stoppen?

Terminator 101: hoe alle processen in Windows 10 te beëindigen?

Meerdere geopende en actieve vensters op uw desktop of laptop kunnen ertoe leiden dat het systeem traag wordt en zelfs met enkele fouten wordt geconfronteerd. Dus je vraagt ​​je misschien af: kan ik alle lopende processen stoppen of alle geopende applicaties in Windows 10 beëindigen?

Misschien is het eerste dat u overweegt om alle actieve processen te beëindigen, krachtig opnieuw opstarten. Vergeet het maar te doen - krachtig opnieuw opstarten kan leiden tot schade aan de computer en systeembestanden. Volg in plaats daarvan deze methoden om alle processen in Windows 10 correct te beëindigen:

 • Via de opdrachtprompt - Leer hoe u Windows 10-processen beëindigt in de opdrachtprompt, met name niet-reagerende processen. Doe dit via de volgende stappen:
 1. Ga naar Zoeken. Typ cmd en open de opdrachtprompt.
 2. Eenmaal daar, voert u deze regel taskkill / f / fi "status eq reageert niet" in en drukt u op Enter.
 3. Deze opdracht zou alle processen moeten beëindigen die geacht worden niet te reageren
 • Via Taakbeheer - Meer recente Windows 10-versies hebben gerelateerde verwerkingen gebundeld onder een gemeenschappelijk cluster. Beëindig alle processen onder een enkel cluster door met de rechtermuisknop op dat cluster te klikken en Taak beëindigen te kiezen.
 • Gebruik CloseAll en andere krachtige tools - Freeware tool CloseAll is software van derden die automatisch alle lopende processen sluit en de gebruiker op het bureaublad achterlaat. Open het gewoon en druk op OK. KillThemAll, een creatie van een Neowin-gebruiker, voert ook dezelfde taak uit, maar geeft gebruikers de kans om hun gegevens op te slaan. Houd er echter rekening mee dat Explorer.exe open blijft.
 • Gebruik PowerShell - Dood een proces dat verhoogd wordt uitgevoerd door PowerShell als beheerder te openen. Typ de opdracht Get-Process zodat u de lijst met actieve processen kunt zien. Dood een proces met zijn naam door deze cmdlet uit te voeren: Stop-Process -Name "ProcessName" -Force . Dood een proces met zijn PID door deze opdracht uit te voeren: Stop-Process -ID PID-Force.
 • Start uw computer schoon op - Met deze techniek kunt u Windows starten met slechts een minimaal aantal stuurprogramma's en programma's. U moet uw pc echter opnieuw opstarten om het gewenste effect te krijgen. Hier zijn enkele stappen:
 1. Ga naar Start. Typ msconfig en druk op Enter.
 2. Ga naar Systeemconfiguratie. Klik daar eenmaal op Services, schakel het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen in en klik vervolgens op Alles uitschakelen.
 3. Ga naar Opstarten. Open Taakbeheer.
 4. Selecteer elk opstartitem en klik op Uitschakelen.
 5. Sluit Taakbeheer en start de computer opnieuw op.

Hoe zit het als u specifieke processen, programma's of apps in Windows 10 wilt beëindigen?

Hier zijn bepaalde stappen die u moet nemen:

 • Om alle achtergrondprocessen te beëindigen , gaat u naar Instellingen, Privacy en vervolgens Achtergrond-apps. Schakel de optie Apps laten draaien op de achtergrond uit
 • Om alle Google Chrome-processen te beëindigen , gaat u naar Instellingen en vervolgens Geavanceerde instellingen weergeven. Dood alle gerelateerde processen door het vinkje uit te schakelen Doorgaan met het uitvoeren van achtergrond-apps wanneer Google Chrome is gesloten .
 • Gebruik de opdrachtprompt als beheerder om alle Internet Explorer-processen te beëindigen . Voer de opdracht taskkill / F / IM iexplore.exe in en druk op Enter.

Daar ga je - het is vrij eenvoudig om te leren hoe je alle processen in Windows 10 of alleen een specifieke groep processen kunt beëindigen. U kunt uw computer ook afstemmen op topprestaties met behulp van tools zoals Auslogics BoostSpeed, die een effectieve diagnose van uw Windows-systeem stelt, ongewenste bestanden opruimt, de systeemstabiliteit herstelt en de snelheid en prestaties verbetert.

Veel succes en we hopen dat je vanaf hier een vlotte pc-ervaring zult hebben!