Hoe los ik problemen op met Mobile Hotspot die niet werkt in Windows 10?

Het kan handig zijn om een ​​van je apparaten als mobiele hotspot te gebruiken, vooral als er geen router beschikbaar is. Met deze functie kunt u al uw gadgets met internet verbinden. Meestal gebruiken we onze telefoons of tablets wanneer we een internetverbinding delen. Er zijn echter momenten waarop uw pc de beste optie is. U bent bijvoorbeeld verbonden met hotel Wi-Fi en er is een limiet aan het aantal toegestane gadgets. Een ander mogelijk scenario is wanneer u thuis geen gastnetwerk heeft en u uw wachtwoord niet wilt geven aan gebruikers die verbinding willen maken.

Het is vermeldenswaard dat de functie voor mobiele hotspots op Windows 10 verre van foutloos is. Sommige gebruikers klaagden dat toen ze probeerden hun Win 10-pc in een mobiele hotspot te veranderen, ze een bericht zagen met de tekst: "We kunnen geen mobiele hotspot instellen." Als u hetzelfde probleem ondervindt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want we gaan u helpen het probleem op te lossen. Aan het einde van dit artikel leert u hoe u de foutmelding 'We kunnen geen mobiele hotspot instellen, wifi inschakelen' verwijdert.

Waarom werkt mijn mobiele hotspot niet ?

Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom u mobiele hotspot-fouten ervaart op uw Windows 10-computer. Ten eerste kunnen er problemen zijn met uw netwerkverbinding. Een andere waarschijnlijke boosdoener zijn de hotspot-instellingen op uw pc. We gaan alle oplossingen delen die u kunt proberen om uw mobiele hotspot normaal te laten werken. Aan het einde van dit bericht hoef je niet te vragen: "Waarom werkt mijn mobiele hotspot niet?"

Oplossing 1: de probleemoplosser voor netwerkadapters uitvoeren

Een van de geweldige dingen van Windows 10 is dat het wordt geleverd met probleemoplossers die zijn ontworpen voor verschillende problemen. Daarom raden we u aan gebruik te maken van het hulpprogramma dat bedoeld is om problemen met de netwerkadapter op te lossen. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "probleemoplossing" in de zoekbalk (geen aanhalingstekens).
 3. Selecteer Problemen met instellingen oplossen in de resultaten. Als u dit doet, gaat u naar het gedeelte Problemen oplossen van de app Instellingen.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en scrol omlaag totdat u Netwerkadapter vindt.
 5. Selecteer Netwerkadapter en klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren.

Laat uw systeem een ​​scan uitvoeren. Als het problemen met uw netwerkadapter detecteert, worden deze dienovereenkomstig opgelost. Vergeet niet de instructies op het scherm te volgen als de probleemoplosser aanvullende acties aanbeveelt.

Oplossing 2: het stuurprogramma van uw netwerkadapter bijwerken

Meestal hebben problemen met netwerkconnectiviteit iets te maken met verouderde of beschadigde stuurprogramma's. Als je niet de gewoonte hebt om je stuurprogramma's regelmatig bij te werken, zul je problemen krijgen met je mobiele hotspot. Dus als u wilt leren hoe u de fout 'We kunnen geen mobiele hotspot instellen' op Windows 10 kunt oplossen, moet u weten hoe u het stuurprogramma van uw netwerkadapter moet bijwerken. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + R. Hierdoor wordt het dialoogvenster Uitvoeren geopend.
 2. Typ "devmgmt.msc" in het dialoogvenster Uitvoeren (zonder aanhalingstekens) en klik op OK.
 3. Zodra Apparaatbeheer is geopend, vouwt u de inhoud van de categorie Netwerkadapters uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter en selecteer Stuurprogramma bijwerken.
 5. Selecteer in het nieuwe venster de optie 'Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's'.

Laat Apparaatbeheer zoeken naar de nieuwste versie van uw netwerkadapterstuurprogramma. Dat gezegd hebbende, vertrouw niet te veel op deze tool. Hoewel het stuurprogramma's kan vinden die compatibel zijn met uw hardwarearchitectuur, mist het mogelijk de meest recente update voor het stuurprogramma. U kunt dus alsnog op de website van de fabrikant zoeken naar de juiste versie.

Om het u gemakkelijk te maken, raden we u aan om Auslogics Driver Updater te gebruiken. Na het installeren van dit softwareprogramma, zal het automatisch de versie van uw besturingssysteem en het processortype detecteren. Met een klik op de knop vindt u de nieuwste driverversie voor uw netwerkadapter. Bovendien lost Auslogics Driver Updater alle problemen met stuurprogramma's op uw computer op. U zult een verbetering van de prestaties van uw pc opmerken zodra het proces is voltooid.

Oplossing 3: uw adapterinstellingen opnieuw configureren

 1. Open de app Instellingen door op Windows-toets + I op uw toetsenbord te drukken.
 2. Selecteer Netwerk en internet in de app Instellingen.
 3. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op Mobiele hotspot.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en klik onder Gerelateerde instellingen op Adapteropties wijzigen.
 5. Klik met de rechtermuisknop op uw mobiele hotspot-adapter en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
 6. Ga naar het tabblad Delen en schakel de optie 'Andere netwerkgebruikers toestaan ​​verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer' uit.

Start na het volgen van deze stappen uw computer opnieuw op en controleer of de fout met de mobiele hotspot is verdwenen.

Oplossing 4: uw registerinstellingen controleren

Voordat u begint met het aanpassen van uw registerinstellingen, willen we u een eerlijke waarschuwing geven. U staat op het punt een gevoelige database te behandelen. Houd er rekening mee dat zelfs de kleinste fout uw besturingssysteem onbruikbaar kan maken. U moet dus alleen doorgaan als u weet dat uw technische vaardigheden vergelijkbaar zijn met die van gevorderde gebruikers.

Volg de onderstaande instructies om uw problemen met uw mobiele hotspot op te lossen:

 1. Start het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ "regedit" (geen aanhalingstekens) in het dialoogvenster Uitvoeren.
 3. U moet de Register-editor starten als beheerder. Dus in plaats van op OK te klikken, moet u op Ctrl + Shift + Enter op uw toetsenbord drukken.
 4. Klik op Ja als u wordt gevraagd toestemming te geven voor de app.
 5. Zodra de Register-editor is opgestart, navigeert u naar dit pad:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ WlanSvc \ Parameters \ HostedNetworkSettings \

 1. Ga naar het rechterdeelvenster en klik met de rechtermuisknop op de HostedNetworkSettings-toets.
 2. Selecteer Verwijderen.

Nadat u de stappen heeft voltooid, start u uw computer opnieuw op en probeert u uw mobiele hotspot opnieuw uit te voeren.

Pro-tip: zoals u kunt zien, kan het lastig en ingewikkeld zijn om de instellingen in uw register aan te passen. In dit geval is uw beste en veiligste optie om een ​​betrouwbare tool zoals Auslogics Registry Cleaner te gebruiken. Dit hulpprogramma kan beschadigde of ongeldige sleutels in uw register herstellen zonder uw computer te beschadigen. Bovendien heeft de tool een gebruiksvriendelijke interface, waardoor u gemakkelijk registerproblemen kunt oplossen.

Welke van de oplossingen heeft u geholpen de fout met de mobiele hotspot op te lossen?

Deel uw antwoord in de reacties hieronder!