Wat is een Microsoft-waarschuwingswaarschuwing op Edge en hoe kom ik er vanaf?

Criminelen maken van elke gelegenheid gebruik om nietsvermoedende slachtoffers te verleiden hun gevoelige details en financiële informatie te verstrekken. Phishing-scams hebben zelfs hun weg gevonden naar Microsoft Edge. Sommige gebruikers klaagden dat ze voortdurend frauduleuze en kwaadaardige pop-ups zouden zien die hen waarschuwden voor een vermeende virusaanval. Degenen die het beter wisten, herkenden dit gemakkelijk als een manier voor criminelen om hen overhaaste beslissingen te laten nemen. Meestal zou het pop-upbericht de gebruiker vragen om zijn persoonlijke inloggegevens te verzenden om het reparatieproces te starten.

Wanneer u zoiets tegenkomt, moet u kalm blijven en leren hoe u Microsoft Warning Alert van Edge op Windows 10 kunt verwijderen. Klik niet op links en geef uw persoonlijke gegevens niet op. Maakt u zich geen zorgen, want we hebben een lijst gemaakt van de dingen die u kunt doen om van dit probleem af te komen.

Wat is de 'Microsoft-waarschuwingswaarschuwing' op Edge?

In sommige gevallen, wanneer dit waarschuwingsbericht op Edge verschijnt, bevriest het de browser. Misschien zie je deze onheilspellende waarschuwingen zelfs:

"Gevaar!"

"Waarschuwing!"

"Zet je schrap!"

"Uw computer heeft een ernstig virus!"

Als je die pop-upberichten ziet, ontspan je gewoon, want je hoeft je nergens zorgen over te maken. Meestal is dit slechts een poging om een ​​onwetende Edge-gebruiker bang te maken. Vroeger was dit gebruikelijk in Mozilla en Google Chrome, en veel gebruikers werden het slachtoffer van phishing. Nadat de beveiligingsfuncties van deze browsers waren verbeterd, werden deze kwaadaardige pop-ups echter bijna absoluut geëlimineerd. Aan de andere kant, aangezien Edge nog relatief nieuw is, is het nog steeds vatbaar voor dergelijke bedreigingen en aanvallen.

Sommige nietsvermoedende gebruikers kunnen worden aangespoord om hun Windows-licentie, hun persoonlijke gegevens of hun geld te verstrekken. Dus je moet er niet in trappen. Als u echt gealarmeerd moet zijn, stuurt uw antivirusprogramma of uw systeem u tijdig een melding. Als u zich nog steeds zorgen maakt, moet u een betrouwbare beveiligingstool van derden hebben, zoals Auslogics Anti-Malware. Deze tool kan items opvangen die uw Windows Defender mogelijk mist, waardoor uw computer beter beveiligd is.

U kunt zich natuurlijk afvragen: "Hoe kom ik af van een waarschuwingswaarschuwing van Microsoft?" Welnu, het eerste dat u kunt doen, is het Microsoft Edge-proces in Taakbeheer beëindigen. Volg daarna de onderstaande stappen om het kwaadaardige pop-upbericht volledig uit uw browser te verwijderen.

Hoe Microsoft Warning Alert van Edge op Windows 10 te verwijderen

Voordat u verder gaat, moet u weten dat de moeilijkheidsgraad van de stappen die we gaan delen, naarmate u vordert, verder gaat. Desalniettemin zijn deze door verschillende gebruikers getest om effectief te zijn.

  1. Als u het schadelijke pop-upbericht ziet, drukt u op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
  2. Ga naar het tabblad Processen en beëindig Edge.
  3. Nu moet u Microsoft Edge starten zonder de app-snelkoppeling te gebruiken. U kunt dit doen door op Windows Key + S te klikken. Typ een zoekterm en druk op Enter. U kunt bijvoorbeeld 'zweetbestendige waterflessen' typen - alles onder de zon.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad dat u zojuist hebt geopend en sluit de andere tabbladen.
  5. Sluit Edge af. De volgende keer dat u Microsoft Edge start, zou de kwaadaardige pop-up verdwenen moeten zijn.

Nadat u deze stappen heeft gevolgd, moet u uw systeem scannen om er zeker van te zijn dat er geen browserkaper is. U kunt dit doen met Windows Defender en Auslogics Anti-Malware. De laatste detecteert cookies die uw persoonlijke gegevens verzamelen en uw activiteiten volgen. Bovendien analyseert het auto-start items en verdachte vermeldingen in het register. Het voorkomt ook datalekken door uw browserextensies te scannen.

Als malware uw Edge-browser heeft gekaapt en de standaard startpagina heeft gewijzigd, kunt u deze instructies volgen:

  1. Lancering Edge.
  2. Ga naar de rechterbovenhoek van uw browser en klik vervolgens op de drie stippen die horizontaal zijn uitgelijnd. Dit zou uw browseropties moeten openen.
  3. Selecteer Instellingen in de lijst.
  4. Scroll naar beneden en klik op Geavanceerde instellingen.
  5. Onder het gedeelte 'Toon de startknop' ziet u een vervolgkeuzelijst. Als uw browser is gekaapt, wordt deze optie ingesteld op 'Een specifieke pagina'. U kunt de URL wijzigen of Startpagina kiezen in de lijst.

Essentiële tips voor veilig online surfen

Natuurlijk wilt u, na alle stress die u hebt doorstaan, voorkomen dat kwaadwillende pop-ups uw browser opnieuw infecteren. Nou, je kunt dit doen door een adblocker te krijgen. Gelukkig ondersteunt Microsoft Edge nu extensies. Zorg er dus voor dat u binnenkort de Microsoft Store bezoekt en een advertentieblokkerende extensie krijgt. Afgezien daarvan moet u cookies van alle sites niet toestaan. Accepteer ze alleen als ze van een betrouwbare bron komen.

Het is ook nuttig om een ​​vertrouwde antivirus / antimalware te hebben. Deze tool zou u moeten kunnen beschermen tegen bedreigingen en aanvallen. Zoals we al zeiden, is Auslogics Anti-Malware een geweldige optie als het gaat om dit onderwerp. Het is ontworpen om compatibel te zijn met Microsoft-producten. Het heeft dus geen invloed op Windows Defender en uw systeem.

Is er iets gerelateerd aan het probleem dat we in dit artikel niet hebben behandeld?

Vertel het ons in het opmerkingengedeelte en we zullen de juiste oplossing vinden.