Het oplossen van het probleem met het initialiseren van de Social Club (foutcode 17) in GTA V

De Social Club-app is een introductie van Rockstar Games die het profiel van een lid valideert. Lid zijn van de Rockstar Games Social Club biedt je veel in-game en online voordelen. Je hebt exclusieve toegang tot onder andere wapens, auto's, kapsels en statistieken voor leden.

De Social Club-applicatie is bedoeld om op te starten wanneer je GTA V start. Als dat niet het geval is, zal het spel niet draaien. Veel gamers hebben gemeld dat de "Social Club niet kon worden geïnitialiseerd. Foutcode 17 ”-fout blijft opduiken wanneer ze het spel proberen uit te voeren. Als u dit probleem ondervindt, hoeft u zich geen zorgen te maken, we laten u zien hoe u foutcode 17 in Grand Theft Auto 5 kunt oplossen.

Verander je Steam-bijnaam

Hoe bizar het ook klinkt, het wijzigen van de gebruikersnaam in Steam en het gebruik van een gebruikersnaam zonder speciale tekens loste het probleem voor veel gamers op. De oplossing voelde als een grap totdat gefrustreerde spelers het probeerden. Er zijn geen details over hoe de gebruikersnaam de Social Club-app van GTA V beïnvloedt of hoe het wijzigen ervan het probleem oplost. Het gaat erom dat het werkt.

Houd er rekening mee dat de naam die u wijzigt, is zoals andere gebruikers u zien en waarmee ze naar u kunnen zoeken. Het is niet je Steam-accountnaam.

Volg de onderstaande stappen als je niet weet hoe je je Steam-bijnaam moet wijzigen:

 1. Ga naar het menu Start, zoek naar Steam en klik op het pictogram van de app zodra het in de resultaten verschijnt. Als u een snelkoppeling op het bureaublad heeft, dubbelklikt u erop.
 2. Zodra de Steam-client verschijnt, ga je naar de bovenkant van het venster (waar je de Store-, Library- en Community-menu's vindt) en beweeg je je muisaanwijzer over je gebruikersnaam.
 3. Zodra u een contextmenu ziet, klikt u op Profiel.
 4. Klik op de pagina die verschijnt op de knop Profiel bewerken aan de rechterkant van het venster.
 5. Ga nu naar het vak Profielnaam op het volgende scherm en verander uw gebruikersnaam. Zorg ervoor dat u alleen letters gebruikt.
 6. Scroll naar beneden en klik op de knop Wijzigingen opslaan.
 7. U kunt nu GTA V starten en controleren of dat het probleem oplost.

Voeg de map Social Club als uitzondering toe aan uw antivirusprogramma

Antivirus-interferentie is een veelvoorkomend probleem in de gamingwereld. Veel beveiligingsprogramma's blokkeren bestanden die aan games zijn gekoppeld, omdat ze deze beschouwen als beveiligingsrisico's. Dit probleem treedt meestal op als de gamebestanden relatief nieuw zijn. Het blijkt dat dit de oorzaak kan zijn van de Social Club-foutcode 17. U kunt het probleem eenvoudig oplossen door de Social Club-installatiemap als uitzondering toe te voegen aan uw antivirusprogramma.

Afhankelijk van het antivirusprogramma dat u gebruikt, moet u de map mogelijk als uitsluiting of vrijstelling toevoegen. In andere gevallen werk je met de SafeList- of Whitelist-functie. Welk programma u ook gebruikt, u kunt de functie gemakkelijk vinden in de omgeving Instellingen of Voorkeuren. Als je niet weet wat je moet doen, ga dan naar de website van de app-ontwikkelaar om een ​​gids te zoeken die je laat zien wat je moet doen.

Merk op dat de mappen die u als uitzondering moet toevoegen, zijn:

C: \ Program Files \ Rockstar Games \ Social Club

C: \ Program Files (x86) \ Rockstar Games \ Social Club

U hoeft nergens heen te gaan als u op Windows-beveiliging vertrouwt als het primaire beschermingsprogramma van uw systeem, aangezien de onderstaande stappen u zullen begeleiden:

 1. Start de applicatie Instellingen door op het tandwielpictogram in het menu Start te klikken of door tegelijkertijd op de Windows-toets en de I-toets te drukken.
 2. Nadat de toepassing is geopend, klikt u op het pictogram Update en beveiliging onder aan het venster.
 3. Klik vervolgens op Windows-beveiliging in het linkerdeelvenster van de Update & Security-interface.
 4. Ga nu naar het rechterdeelvenster en klik op Virus & Threat Protection onder Protection Areas.
 5. Zodra de Virus & Threat Protection-interface van de Windows Security-applicatie verschijnt, gaat u naar het Virus & Threat Protection Settings-segment en klikt u op de link Manage Settings.
 6. Het scherm Virus- en bedreigingsinstellingen wordt nu weergegeven. Scroll naar beneden en klik op "Uitsluitingen toevoegen of verwijderen" onder het gedeelte Uitsluitingen.
 7. Nadat het scherm Uitsluitingen is verschenen, klikt u op "Een uitsluiting toevoegen" en selecteert u Map.
 8. Zodra u het dialoogvenster Map selecteren ziet, navigeert u naar de installatiemap die eerder in deze handleiding wordt weergegeven en selecteert u deze.
 9. Voer nu GTA V uit en controleer of het foutbericht opnieuw verschijnt.

U kunt de beveiliging van uw systeem verbeteren door Auslogics Anti-Malware te installeren. De tool is een uitstekende malwareverwijderaar met weinig tot geen gevallen van valse positieven. Het kan met andere antivirusprogramma's werken zonder conflicten te veroorzaken, en het is perfect compatibel met Windows 10.

Controleer de bestanden van het spel

Sommige corrupte gamebestanden in de map van GTA V kunnen de oorzaak van de fout zijn. Telkens wanneer u het spel start vanaf de Steam-client, verwijst het naar enkele spelbestanden om de Social Club-applicatie te initialiseren. Als deze bestanden kapot zijn of ontbreken, mislukt het proces en verschijnt het foutbericht. Dus probeer problematische gamebestanden te repareren en controleer of dat het probleem oplost.

De onderstaande stappen laten zien hoe u dat doet:

 1. Ga naar het menu Start, zoek naar Steam en klik op het pictogram van de client zodra dit in de resultaten verschijnt. U kunt dubbelklikken op het bureaubladpictogram van de app als u er een heeft.
 2. Nadat Steam is geopend, gaat u naar de bovenkant van het venster en klikt u op Bibliotheek.
 3. Zodra je je lijst met games ziet, zoek je GTA V, klik je er met de rechtermuisknop op en klik je op Eigenschappen.
 4. Nadat de eigenschappenpagina van de game aan de rechterkant is weergegeven, navigeert u naar het tabblad Lokale bestanden.
 5. Klik onder het tabblad Lokale bestanden op de knop "Controleer integriteit van gamebestanden".
 6. De client begint nu de bestanden van het spel op uw computer te vergelijken met hun bijgewerkte versies op de servers. Als een gamebestand niet overeenkomt met zijn tegenhanger, zal Steam het automatisch vervangen.
 7. Merk op dat de duur van het proces afhangt van de algemene snelheid van uw systeem, de sterkte van uw internetverbinding en de grootte van de bestanden die worden vervangen.
 8. Nadat de client de installatie van je game heeft gevalideerd, start je hem opnieuw op en start je GTA V om het probleem te controleren.

Hernoem de configuratiebestanden van het spel

Het probleem kan te maken hebben met enkele van uw huidige instellingen. Omdat je het spel niet kunt openen om die instellingen te wijzigen, kan het veranderen van de naam van de configuratiebestanden de oplossing zijn. Zodra je de naam van deze bestanden hebt gewijzigd, wordt elke instelling in het spel, inclusief geluid, besturing en grafische instellingen, teruggezet naar de standaardstatus. De Story Mode Cloud Save-instellingen worden ook teruggezet naar de standaardinstellingen.

De onderstaande gids leidt u stap voor stap door het proces:

 1. Start een Verkenner-venster. U kunt dat doen door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Bestandsverkenner te selecteren. Wil je de app sneller starten, klik dan op het mappictogram in de taakbalk of druk tegelijkertijd op de Windows-toets en E-toets op je toetsenbord.
 2. Nadat File Explorer is geopend, gaat u naar het linkerdeelvenster van het venster en klikt u op Documenten. In het bijzonder moet u de map Documenten van uw gebruikersaccount openen. Om dat te doen, klikt u op Deze pc, gaat u naar de rechterkant van het venster en navigeert u naar C: \ Users \ -USERNAME- \ Documents.

Merk op dat -USERNAME- een tijdelijke aanduiding is voor de naam van uw huidige gebruikersaccount.

 1. Nadat u bij de map Documenten bent gekomen, navigeert u naar de map Rockstar Games en opent u deze.
 2. Open nu de map GTA V.
 3. Zoek het bestand 'settings.xml' en hernoem het naar "Settings.old" (zonder aanhalingstekens).
 4. Accepteer een pop-up.
 5. Open vervolgens de map Profielen onder de map GTA V.
 6. Zodra u in de map Profielen komt, gaat u naar de map met de naam van uw profiel en opent u deze. Normaal gesproken zouden dit een aantal willekeurige codes moeten zijn.
 7. Zoek nu de bestanden “cfg.dat” en “pc_settings.bin” en hernoem ze.

Nadat je de bestanden een andere naam hebt gegeven, maakt de game automatisch nieuwe bestanden, die standaardinstellingen bevatten. Start GTA V opnieuw en controleer of de foutmelding opnieuw verschijnt.

Geef de Social Club-applicatie beheerdersrechten

Het is mogelijk dat de "Social Club niet is geïnitialiseerd. Foutcode 17 ”komt eraan omdat de Social Club-applicatie niet de toestemming heeft om correct te werken. De belangrijkste oplossing voor dit probleem is het toekennen van programmabeheerdersrechten.

Om deze correctie toe te passen, moet u ervoor zorgen dat u bent aangemeld bij een beheerdersaccount. De onderstaande stappen laten zien wat u moet doen:

 1. Start een Verkenner-venster. U kunt dat doen door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Bestandsverkenner te selecteren. Wil je de app sneller starten, klik dan op het mappictogram in de taakbalk of druk tegelijkertijd op de Windows-toets en E-toets op je toetsenbord.
 2. Nadat File Explorer is geopend, gaat u naar het linkerdeelvenster van het venster en klikt u op Deze pc.
 3. Ga naar de rechterkant van het venster en open uw Windows-volume, dat onder normale omstandigheden de lokale schijf C zou moeten zijn.
 4. Nadat de lokale schijf C verschijnt, opent u de map Program Files (x86).
 5. Zodra je de map Program Files (x86) hebt bereikt, open je de map Rockstar Games.
 6. Zoek nu de map Social Club onder de map Rockstar Games en open deze.
 7. Zodra u bij de map bent, gaat u naar het bestand "subprocess.exe", klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u vervolgens op Eigenschappen.
 8. Nadat het dialoogvenster Eigenschappen is geopend, gaat u naar het tabblad Compatibiliteit.
 9. Vink onder het tabblad Compatibiliteit het vakje aan naast "Dit programma uitvoeren als beheerder" en klik vervolgens op de knop OK.

Installeer de Social Club-app opnieuw

Volgens Rockstar Games is een onjuiste installatie de meest voorkomende oorzaak van de fout "Failed to initialize". Dus als niets tot nu toe heeft gewerkt, overweeg dan om de Social Club-applicatie te verwijderen en opnieuw te installeren.

Hieronder vindt u handleidingen met uitleg over elke procedure.

Verwijder Social Club

U kunt dit doen via het venster Programma's en onderdelen via het Configuratiescherm of via de toepassing Instellingen. Hier leest u hoe u de eerste methode gebruikt:

 1. Klik op het vergrootglas in de taakbalk of druk tegelijkertijd op de Windows-toets en S-toets om de zoekfunctie naast de Start-knop te openen.
 2. Typ vervolgens "Configuratiescherm" zonder de aanhalingstekens en klik op Configuratiescherm zodra de resultaten verschijnen.
 3. Nadat het Configuratiescherm is geopend, klikt u op Een programma verwijderen onder Programma's.
 4. Zodra het venster Programma's en onderdelen wordt geopend, zoekt u Social Club, klikt u erop en klikt u vervolgens op de knop Verwijderen.
 5. Accepteer een pop-up en volg de instructies op het scherm in de wizard om de applicatie te verwijderen.

Ga nu naar de Rockstar Games-website, download de Social Club-applicatie en zorg ervoor dat je de app in de juiste directory installeert - Program Files \ Rockstar Games \ Social Club - zodat deze op de juiste manier kan worden opgeroepen. Zorg er ook voor dat je inlogt op het juiste Social Club-account wanneer je dingen instelt.

Conclusie

Dat is het! De fout "Social Club kan niet worden geïnitialiseerd" zou geen probleem meer moeten zijn. Als u nog meer problemen of vragen heeft, kunt u het onderstaande opmerkingengedeelte gebruiken.