Hoe te repareren d3dx9_42.dll ontbreekt of is niet gevonden in Windows 10?

DirectX is een essentieel onderdeel van verschillende op Windows gebaseerde grafische programma's en games. Als er problemen zijn met deze service, kan dit tot een reeks problemen leiden, waaronder d3dx9_42.dll-fouten. In de meeste gevallen gaan ze vergezeld van een van de volgende berichten:

 • Het bestand d3dx9_42.dll ontbreekt
 • D3dx9_42.dll niet gevonden
 • Het programma kan niet starten omdat d3dx9_42.dll ontbreekt op uw computer. Probeer het programma opnieuw te installeren om dit probleem op te lossen.

Deze foutmeldingen verschijnen meestal wanneer gebruikers een videogame proberen te starten of te installeren. Als u hetzelfde dilemma heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken, want we zullen u leren hoe u d3dx9_42.dll kunt repareren die niet in Windows is gevonden. Aangezien er iets mis is met het bestand, zou het ideaal zijn om DirectX op uw pc en de bijbehorende GPU bij te werken. Over het algemeen kunt u de ontbrekende fout d3dx9_42.dll oplossen door een van onze onderstaande oplossingen te proberen.

Oplossing 1: DirectX-runtimes voor eindgebruikers installeren

Een van de geweldige dingen over het installeren van het DirectX End-User Runtimes-pakket is dat het updates levert voor 9.0c en oudere versies van DirectX. Zoals we al zeiden, is DirectX een kerncomponent van de Windows-technologie die snelle games en multimedia op computers aanstuurt. Dus het installeren van dit pakket kan

fix d3dx9_42.dll ontbrekende fout

. Dat gezegd hebbende, volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Zoek online naar de downloadpagina van Windows End-User Runtimes.
 2. Kies de juiste taal voor uw pc en klik op Downloaden.
 3. Nadat u het bestand heeft gedownload, voert u het uit en volgt u de instructies op het scherm van de installatiewizard.
 4. Start uw computer opnieuw op nadat u het pakket hebt geïnstalleerd.
 5. Probeer het programma te openen dat de fout heeft veroorzaakt. Controleer of het probleem is verholpen.

Oplossing 2: DirectX bijwerken op uw computer

Sommige gebruikers die leerden hoe ze d3dx9_42.dll konden repareren die niet in Windows werden gevonden, probeerden ook de DirectX van hun pc bij te werken naar de nieuwste versie om de fout te verhelpen. Over het algemeen installeren Windows 10, Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de meest recente DirectX-versie met de updates die ze uitrollen. Als u daarentegen Windows XP, Windows Vista of Windows 7 gebruikt, moet u een updatepakket installeren om de nieuwste DirectX-versie voor uw computer te krijgen.

U kunt meer informatie krijgen over het installeren van DirectX op verschillende Windows-systemen door naar de website van Microsoft te gaan. Nadat u het programma heeft bijgewerkt, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de fout is verdwenen.

Oplossing 3: het stuurprogramma van uw grafische kaart bijwerken

DirectX-problemen kunnen ook worden veroorzaakt door defecte, verouderde of ontbrekende grafische stuurprogramma's. Het is dus het beste als u ervoor zorgt dat het stuurprogramma van uw grafische kaart wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie. U kunt kiezen tussen het handmatig bijwerken van uw stuurprogramma's en het automatiseren van het proces met behulp van een programma met één klik, zoals Auslogics Driver Updater.

Tegenwoordig kunt u al uw stuurprogramma's veilig en effectief bijwerken.

Als u ervoor kiest om het handmatig te doen, moet u weten dat het proces tijdrovend en ingewikkeld kan zijn. Om u een idee te geven, volgen hier de stappen:

 1. Eerst moet u Apparaatbeheer openen. U kunt dit doen door op Windows-toets + X op uw toetsenbord te drukken.
 2. Kies Apparaatbeheer in het menu.
 3. Zoek naar beeldschermadapters in de lijst met stuurprogramma's.
 4. Klik met de rechtermuisknop op uw grafische stuurprogramma en selecteer Eigenschappen.U kunt Apparaatbeheer gebruiken om uw stuurprogramma's bij te werken.
 5. Ga naar het tabblad Details en kies HardwareID in het vervolgkeuzemenu.
 6. Kopieer de eerste waarde en plak deze in uw webbrowser. Hierdoor zou u de exacte naam van het apparaat moeten kennen.
 7. Zoek naar de officiële driverondersteuning en download de nieuwste en compatibele driver.
 8. Installeer het stuurprogramma en start uw computer opnieuw op.

Door handmatig uw stuurprogramma's te downloaden en te installeren, kunt u mogelijk de verkeerde versie gebruiken, waardoor ernstige problemen op uw computer ontstaan. Daarom raden we aan om uw stuurprogramma's automatisch bij te werken met Auslogics Driver Updater. Deze tool herkent automatisch welk Windows-systeem uw computer heeft en vindt de juiste stuurprogramma's ervoor. Het beste is dat dit programma voor alle problematische stuurprogramma's zorgt, niet alleen de stuurprogramma's die verband houden met de fout d3dx9_42.dll. Dus zodra het proces is voltooid, kunt u een aanzienlijke verbetering in de snelheid en prestaties van uw computer opmerken.

Oplossing 4: de applicatie opnieuw installeren

Het is mogelijk dat er tijdens het installeren van de applicatie iets mis is gegaan met het systeembestand. U kunt dus proberen het opnieuw te installeren om de fout d3dx9_42.dll niet gevonden of ontbreekt te verwijderen. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ "appwiz.cpl" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Zoek het programma dat de fout heeft veroorzaakt en klik er met de rechtermuisknop op.
 4. Kies Verwijderen in het menu.
 5. Selecteer Ja om te bevestigen dat u het programma wilt verwijderen.
 6. Start uw pc opnieuw op.
 7. Installeer het programma opnieuw.

Oplossing 5: systeembestandscontrole uitvoeren

Er kunnen beschadigde systeembestanden op uw computer staan ​​en u moet deze herstellen met behulp van de systeembestandscontrole. U kunt dit doen door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram op de taakbalk.
 2. Typ "command prompt" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt bij de resultaten en kies vervolgens Uitvoeren als beheerder.
 4. Typ sfc / scannow.Gebruik de opdracht sfc / scannow om uw systeembestanden te controleren.
 5. Problemen worden automatisch opgelost terwijl Windows de systeembestanden verifieert.
 6. Zodra het verificatieproces is voltooid, verlaat u de opdrachtprompt.
 7. Start het programma dat u de fout heeft gegeven en controleer of het probleem is opgelost.

Heeft u een van onze oplossingen in dit artikel geprobeerd?

Aarzel niet om uw mening te geven in de reacties hieronder!