Wat moet ik doen als Excel blanco wordt weergegeven in plaats van een document te openen?

Veel mensen over de hele wereld kiezen voor Excel bij het tabelleren van gegevens, het maken van rapporten met grafieken en het beheren van andere belangrijke informatie voor werk, school en andere toepassingen. Dit is ook de reden waarom het voor velen frustrerend kan zijn wanneer deze software niet goed werkt. Stelt u zich eens voor hoe irritant het is als uw deadline snel nadert en u het Excel-bestand niet meteen goed kunt openen.

Misschien, wanneer u dubbelklikt op het bestand, start Excel op, maar krijgt u alleen een leeg wit scherm. Er is natuurlijk een oplossing voor dit probleem. Dat is om te klikken op Bestand-> Openen-> Werkmap. Het is echter altijd handiger om gewoon op het bestand te dubbelklikken in plaats van altijd een lang pad te doorlopen. Daarom hebben we dit artikel samengesteld om u te leren hoe u een wit scherm kunt repareren in Excel 2016 en andere versies van het programma.

PS Als je niet het volledige artikel wilt lezen, kun je hier gewoon een korte video bekijken met een snelle oplossing:

Auslogics Software Download gratis hulpprogramma: //bit.ly/2GmVxGu Abonneren

Wat veroorzaakt dit Excel-probleem?

Voordat u leert hoe u lege witte pagina's in Excel kunt oplossen, is het belangrijk dat u precies begrijpt waardoor het probleem wordt veroorzaakt. Volgens Microsoft Support deed het probleem zich voor nadat het bedrijf een beveiligingsupgrade had geïmplementeerd. Het had invloed op hoe bepaalde soorten bestanden in Excel werden geopend. De beveiligingsupdates, namelijk KB3115262, KB3115322 en KB3170008, voorkomen dat gebruikers bestanden openen die niet compatibel zijn met de functie Beveiligde weergave van het programma. Als zodanig zou Excel de werkmap niet openen en alleen een leeg scherm weergeven.

Methode 1: de functie DDE negeren uitschakelen

Het is mogelijk dat Excel bestanden niet correct opent vanwege de functie Dynamic Data Exchange (DDE). Als u dubbelklikt op een bestand, moet het een bericht naar het programma sturen met de instructie om de werkmap te openen. In dat geval moet u de functie DDE negeren uitschakelen om het probleem op te lossen. Hier zijn de stappen:

 1. Open Excel en ga naar het tabblad Bestand.
 2. Klik op Opties.
 3. Zodra het venster Opties is geopend, gaat u naar het menu aan de linkerkant en klikt u op Geavanceerd.
 4. Scroll naar beneden tot je het gedeelte Algemeen bereikt.
 5. Zorg ervoor dat het vakje naast 'Negeer andere applicaties die gebruikmaken van Dynamic Data Exchange (DDE)' niet is aangevinkt.
 6. Klik op OK en sluit Excel.
 7. Dubbelklik op het bestand dat u wilt openen en controleer of de fout is verholpen.

Schakel de DDE-functie uit om te voorkomen dat Excel blanco wordt weergegeven in plaats van een document te openen.

Methode 2: bestandskoppelingen opnieuw instellen in Excel

Een andere oplossing voor dit probleem is het terugzetten van de Excel-bestandsassociaties naar hun standaardinstellingen. Met dat gezegd, volg gewoon deze instructies:

 1. Open het Configuratiescherm.
 2. Klik op Programma's en selecteer vervolgens Standaardprogramma's.
 3. Selecteer Standaardinstellingen per app instellen.Reset bestandsassociaties in Excel om te voorkomen dat het leeg wordt weergegeven.
 4. Kies Excel uit de lijst met standaardprogramma's.
 5. Klik op 'Kies standaard voor dit programma'.
 6. Zodra het scherm Set Program Associations is geopend, klikt u op het vak naast Alles selecteren.
 7. Klik op Opslaan en vervolgens op OK.
Snelle oplossing Om snel een probleem met «blanco witte pagina's in Excel» op te lossen, gebruikt u een veilige GRATIS tool die is ontwikkeld door het team van experts van Auslogics.

De app bevat geen malware en is specifiek ontworpen voor het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Gewoon downloaden en uitvoeren op uw pc. gratis download

Ontwikkeld door Auslogics

Auslogics is een gecertificeerde Microsoft® Silver Application Developer. Microsoft bevestigt de grote expertise van Auslogics in het ontwikkelen van kwaliteitssoftware die voldoet aan de groeiende eisen van pc-gebruikers.

Methode 3: Microsoft Office repareren

In sommige gevallen is het repareren van de Microsoft Office-programma's de beste oplossing. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Start het Configuratiescherm.
 2. Selecteer Programma's en klik op Programma's verwijderen.
 3. Scroll naar beneden totdat u Microsoft Office vindt.
 4. Klik erop en kies vervolgens Wijzigen in het snelmenu.
 5. Klik op Online reparatie en selecteer vervolgens Reparatie.Wijzig uw installatie van Microsoft Office om uw Excel-problemen op te lossen.
 6. Start uw computer opnieuw op zodra het proces is voltooid.
 7. Dubbelklik op het Excel-bestand dat u wilt openen en controleer of de fout is verholpen.

Methode 4: de snelheid van uw computer verhogen

Soms ligt het probleem bij uw computer en niet bij het programma. Het is mogelijk dat u problemen ondervindt bij het openen van Excel-bestanden omdat er snelheidsverminderende problemen zijn op uw pc. Daarom raden we je aan om Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken. Dit programma verbetert de algehele efficiëntie van uw pc en laat u genieten van de volledige functionaliteit van Excel. Met deze tool behoren fouten en crashes tot het verleden!

U kunt Excel stabiel maken door uw pc te optimaliseren en overzichtelijker te maken.

Methode 5: grafische hardwareversnelling uitschakelen

Er zijn momenten dat de functie Hardware Graphics Acceleration ervoor zorgt dat Excel vastloopt of crasht. Dit kan ook de reden zijn waarom u alleen een leeg scherm opent wanneer u dubbelklikt op .xls-bestanden. Daarom raden we aan om de functie uit te schakelen door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Open Excel en ga naar het tabblad Bestand.
 2. Klik op Opties, ga naar het menu aan de linkerkant en selecteer Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden totdat je het gedeelte Display ziet.
 4. Zorg ervoor dat het vakje naast 'Hardware grafische versnelling uitschakelen' is aangevinkt.Zorg ervoor dat de optie Hardwarematige grafische versnelling uitschakelen is aangevinkt
 5. Klik op OK en sluit Excel.
 6. Dubbelklik op het Excel-bestand dat u wilt openen en controleer of deze methode de fout heeft verholpen.

Methode 6: De invoegtoepassingen uitschakelen

Excel- en COM-invoegtoepassingen kunnen voorkomen dat het programma bestanden correct opent. Als zodanig moet u deze invoegtoepassingen een voor een uitschakelen. Als u dit doet, kunt u bepalen wat het probleem veroorzaakt. Volg gewoon de onderstaande stappen:

 1. Start Excel en ga naar het tabblad Bestand.
 2. Kies Opties in het menu aan de linkerkant.
 3. Zodra het venster Opties is geopend, selecteert u Invoegtoepassingen.
 4. Onderaan het venster ziet u de sectie Beheren. Kies COM-invoegtoepassingen in de vervolgkeuzelijst ernaast.
 5. Klik op Go.
 6. Als er invoegtoepassingen beschikbaar zijn, schakelt u een van deze uit.
 7. Klik OK.
 8. Dubbelklik op het bestand dat u wilt openen en controleer of de fout is verholpen.

Opmerking: als het probleem aanhoudt, raden we u aan de stappen te herhalen. U moet echter een andere invoegtoepassing deselecteren. Doe dit een voor een totdat u het probleem heeft geïsoleerd.

Welke methode werkt volgens jou het beste?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!