Hoe herstart en selecteer de juiste opstartapparaatfout?

Als u wilt weten hoe u de fout Reboot en Select Proper Boot Device in Windows kunt oplossen, bent u hier aan het juiste adres! Mogelijk hebt u geprobeerd uw computer op te starten, maar u kunt niet opstarten in uw besturingssysteem. Dit probleem heeft veel Windows-gebruikers getroffen. Er zijn dus tal van effectieve oplossingen voor u beschikbaar.

In dit artikel zullen we u een beter begrip van dit probleem geven, en u laten zien hoe u de fout Reboot en Select Proper Boot Device op Windows gemakkelijk en efficiënt kunt oplossen. We zullen ook de redenen illustreren waarom dit probleem optreedt, zodat u kunt voorkomen dat het zich opnieuw voordoet.

Wat betekent de fout "Opnieuw opstarten en het juiste opstartapparaat selecteren"?

Kortom, de foutmelding "Opnieuw opstarten en het juiste opstartapparaat selecteren" wordt weergegeven wanneer het BIOS van uw computersysteem problemen heeft met het vinden van de opstartbare schijf of andere opstartbare apparaten. Anders gezegd: de BIOS-chip in het moederbord van uw computer kan de schijf waarop uw besturingssysteem is geïnstalleerd niet herkennen. De fout bevriest uw computer en u zult merken dat uw toetsenbord niet meer werkt.

Dit gebeurt wanneer de OS-schijf wordt losgekoppeld van het moederbord van de computer. Dit is aannemelijk omdat de kabelverbinding van het primaire opslagapparaat van het systeem losraakt naarmate het ouder wordt. Als zodanig begint de Solid State Drive (SDD) of de harde schijf (HDD) niet meer te reageren.

In sommige gevallen werkt het BIOS of de systeemschijf naar behoren, maar de fout treedt nog steeds op. De reden is waarschijnlijk een beschadigd besturingssysteem of een beschadigd opstartvolume. Dit kan een virusaanval hebben veroorzaakt. Aan de andere kant kunnen er beschadigde registerbestanden zijn die bij een Windows- of BIOS-update zijn geleverd. Er zijn veel mogelijke oorzaken waarom deze fout optreedt, maar onder alle omstandigheden kan het probleem altijd worden verholpen.

Eerste dingen eerst ...

Voordat u de onderstaande oplossingen uitvoert, moet u weten hoe u de opstartvolgorde kunt wijzigen. Volg dus de onderstaande instructies:

 1. Zet uw computer uit.
 2. Start het op door op de aan / uit-knop te drukken.
 3. Druk op de juiste knop om de BIOS-instellingen te openen. De sleutel varieert afhankelijk van het merk computer dat u heeft. U kunt het beste uw gebruikershandleiding raadplegen, maar in het algemeen kan dit de F12-, F2-, ESC- of Delete-toets zijn.
 4. Zodra u in het BIOS Setup-hulpprogramma bent, gaat u naar Opstartopties. Stel het besturingssysteemstation in als het primaire opstartapparaat. Gebruik de pijltjestoets om het naar de bovenkant van de lijst te verplaatsen.Configureer uw opstartopties om het opnieuw opstarten te verhelpen en selecteer de juiste opstartapparaatfout.
 5. Sla de aangebrachte wijzigingen op en start uw computer opnieuw op.

Methode 1: problemen op de schijf van uw systeem controleren en oplossen

Zoals we al zeiden, kan het probleem worden veroorzaakt door het besturingssysteem van uw computer. Het eerste dat u dus moet doen, is controleren of uw SDD of HDD correct op uw computer is aangesloten. Dit doe je eenvoudig door de BIOS-instellingen in te voeren. Met dat gezegd, volg de onderstaande stappen:

 1. Sluit uw computer af.
 2. Druk op de aan / uit-knop om het in te schakelen.
 3. Voer de BIOS-instellingen in door op de juiste toets te drukken. Lees de handleiding van de fabrikant van uw computer om de corresponderende sleutel voor de BIOS-instellingen te kennen. Over het algemeen kan dit de F12-, F2-, ESC- of Delete-toets zijn.

  Pas uw BIOS-instellingen aan om uw opstartproblemen te elimineren.

 4. Nadat u het venster BIOS Setup Utility hebt geopend, gaat u naar Hoofdinstellingen of Standaard CMOS-functies.
 5. Controleer of de SDD of HDD van uw systeem op deze pagina wordt vermeld.

Als u ontdekt dat de schijf van uw systeem niet wordt vermeld in het BIOS-menu, is uw harde schijf of SDD waarschijnlijk niet correct op uw computer aangesloten. Mogelijk zijn de kabels defect of werkt uw hoofdopslagapparaat niet meer. In dit geval zou u de behuizing van uw computer moeten openen en de SATA-kabel door een nieuwe moeten vervangen. Om er zeker van te zijn dat alle kabels goed werken, kunt u ook de stroomconnector van uw opslagapparaat vervangen. Als u er niet zeker van bent om dit alleen te doen, kunt u het beste een professional zoeken om u te helpen.

Methode 2: Diskpart gebruiken

De fout "Opnieuw opstarten en het juiste opstartapparaat selecteren" kan ook optreden als de actieve schijf van de computer niet is geconfigureerd als de primaire harde schijf. U kunt dit probleem oplossen door uw primaire harde schijf in te stellen als de actieve schijf. Hier zijn de stappen:

 1. Plaats uw Windows-installatieschijf of herstelmedia in uw computer.
 2. Start uw computer opnieuw op en start deze op vanaf de media die u zojuist hebt geplaatst.
 3. Als u zich eenmaal in het venster Opties voor systeemherstel bevindt, selecteert u Problemen oplossen.
 4. Klik onder de opties voor probleemoplossing op Geavanceerde opties.
 5. Kies Opdrachtprompt in het menu Geavanceerde opties.
 6. Typ "diskpart" (geen aanhalingstekens) in de opdrachtprompt en druk op Enter.

Opmerking: X staat voor het overeenkomstige nummer van de schijf waarop uw besturingssysteem is geïnstalleerd. U kunt de volledige lijst met schijven op uw computer controleren door "list disk" (zonder aanhalingstekens) in de opdrachtprompt te typen.

 1. Typ de volgende opdrachten een voor een. Zorg ervoor dat je na elk commando op Enter drukt.

lijst partitie

selecteer partitie X * Wijzig X in het nummer van uw primaire partitie * actief

Methode 3: uw CMOS-batterij vervangen

Je vindt de kleine, ronde CMOS-batterij in je moederbord. Als deze cel is beschadigd of defect raakt, zal dit verschillende problemen veroorzaken, waaronder de fout "Herstart en selecteer het juiste opstartapparaat". In dit geval moet u de behuizing van uw computer openen, toegang krijgen tot het moederbord en de CMOS-batterij verwijderen. Zorg ervoor dat u alle resterende lading verwijdert door de aan / uit-knop ten minste 10 seconden ingedrukt te houden. Vervang daarna de CMOS-batterij door een nieuwe. Als u deze methode gebruikt, moet de fout worden verholpen.

Nadat u het probleem heeft opgelost, raden we u aan uw Windows-register op te schonen. Dit zorgt ervoor dat er geen beschadigde of beschadigde bestanden zijn waardoor de fout kan terugkeren. U kunt dit gemakkelijk doen door een oplossing met één klik te kiezen, zoals Auslogics Registry Cleaner. 100% gratis, deze tool zal automatisch corrupte registerbestanden scannen en repareren. Bovendien verbetert het de snelheid en prestaties van uw computer. Gebruik Auslogics BoostSpeed ​​om de beste snelheid te krijgen. Er zijn veel opties ontwikkeld om de prestaties van uw computer te verbeteren. Uninstall Manager helpt bijvoorbeeld om uw systeem te optimaliseren door de restjes te verwijderen. En waarschijnlijk start uw pc willekeurig opnieuw op? We hebben ook enkele tips om dit probleem op te lossen.

Auslogics Boost Speed ​​11: tips voor het gebruik

Denk je dat er meer manieren zijn om dit probleem op te lossen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!