Hoe Google Chrome Scaling op Windows 10 te repareren?

Veel mensen geven er om verschillende goede redenen de voorkeur aan Google Chrome als webbrowser te gebruiken. Ten eerste heeft het een eenvoudigere interface die individuen gemakkelijker vinden om te navigeren. Net als andere browsers heeft Chrome echter ook zijn eigen nadelen en problemen. Toen Google de Chrome 54-update introduceerde, begon de browser automatisch de Dots Per Inch (DPI) -instellingen te detecteren. Bijgevolg heeft de functie de gebruikersinterface van Chrome vergroot, vooral voor degenen met instellingen van meer dan 100%. Als u Google Chrome 4k schaalt naar Windows 10, zorg er dan voor dat u deze handleiding leest, zodat u de instellingen kunt terugzetten naar wat ze waren vóór de update.

Veelvoorkomende problemen met het schalen van Google Chrome op Windows 10

Voordat we leren hoe we schaalvergroting van het scherm kunnen uitschakelen, is het het beste om dieper in het probleem te kijken en een beter begrip te krijgen van wat het is. Over het algemeen volgen hier enkele van de gerapporteerde problemen met betrekking tot Chrome-schaling:

 • Onbedoeld ingezoomd op Google Chrome - Sommige mensen geven er de voorkeur aan om hun browser te laten inzoomen voor een betere kijkervaring. Aan de andere kant werden met de update zelfs degenen die de functie niet nodig hadden, getroffen. U kunt proberen het zoomniveau handmatig aan te passen of de schaal te wijzigen in de app Instellingen.
 • Wazige Chrome-schaalvergroting : dit kan zeldzaam zijn, maar nog steeds mogelijk. Er zijn momenten waarop Chrome wazig kan worden na het schalen. Dit kan worden opgelost door een up-to-date browser te hebben.
 • Chrome-scaling werkt niet - U moet enkele parameters toevoegen om ervoor te zorgen dat Chrome-scaling correct werkt. U kunt een van onze onderstaande oplossingen proberen om het probleem op te lossen.
 • Chrome-schaalproblemen op Windows 8.1 - Windows 10 en Windows 8.1 zijn twee versies van de besturingssystemen die van elkaar kunnen verschillen. Ze kunnen echter nog steeds dezelfde problemen ondervinden als het gaat om het schalen van Chrome. Maakt u zich geen zorgen, want in deze handleiding leert u hoe u een hoge DPI-schaal kunt aanpassen in Windows 10 en Windows 8.1.

Methode 1: het doelveld aanpassen in Google Chrome

Een van de manieren om Google Chrome 4k-schaal Windows 10 te repareren, is door een startparameter aan de browser toe te voegen. Het proces is eenvoudig en u hoeft alleen de snelkoppeling voor Chrome te vinden. U hoeft slechts een paar wijzigingen aan te brengen door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Ga naar de Google Chrome-snelkoppeling op uw bureaublad en klik er met de rechtermuisknop op.
 2. Kies Eigenschappen in het menu.
 3. Ga naar het gedeelte Doel en voeg de onderstaande tekst toe aan het einde van de parameter:

/ high-dpi-support = 1 / force-device-scale-factor = 1

 1. Sla de wijzigingen op door op Toepassen en OK te klikken.
 2. Vergeet niet om Chrome los te maken en opnieuw vast te zetten op uw taakbalk als u daar een snelkoppeling had.

Methode 2: Displayschaal uitschakelen voor hogere DPI-instellingen

Leren hoe u het schalen van schermen kunt uitschakelen voor hogere DPI-instellingen is ook een van de beste oplossingen voor het probleem. Wat u in wezen gaat doen, is Chrome instellen om de weergave-instellingen van Windows te negeren. Om dat te doen, hoeft u alleen de onderstaande instructies te volgen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de Google Chrome-snelkoppeling op uw bureaublad en selecteer Eigenschappen in het menu.
 2. Zodra het venster Eigenschappen is geopend, gaat u naar het tabblad Compatibiliteit.
 3. U ziet de optie 'Schermschaling uitschakelen bij hoge DPI'. Zorg ervoor dat het vak ernaast is geselecteerd.
 4. Sla de nieuwe instelling op door op Toepassen en OK te klikken.
 5. Start Google Chrome opnieuw en controleer of het probleem is opgelost.

Het is vermeldenswaard dat deze oplossing het beste werkt op Windows 10 en Windows 8.1. Aan de andere kant is het mogelijk niet van toepassing op oudere versies van het systeem.

Methode 3: de instellingen voor schalen wijzigen in Windows 10

U kunt ook proberen te leren hoe u de schaal met hoge DPI in Windows 10 aanpast om het probleem op te lossen. U kunt de schaalgrootte eenvoudig wijzigen en Google Chrome past de aanpassing automatisch toe. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Dit zou het venster Instellingen moeten openen.
 2. Klik op Systeem en zorg ervoor dat u zich in de categorie Weergave bevindt.
 3. Ga naar het gedeelte Schaal en indeling.
 4. Onder dat gedeelte ziet u 'Wijzig de grootte van tekst, apps en andere items'.
 5. Verander de waarde naar 100%. Dit werkt in de meeste gevallen, maar als u een groter scherm heeft, kunt u andere waarden verkennen.

Wijzig de instellingen voor het schalen om schaalproblemen met Google Chrome op te lossen.

De wijzigingen die u zojuist heeft aangebracht, worden automatisch toegepast op Chrome. Dit zou het probleem definitief moeten oplossen.

Methode 4: het zoomniveau van Chrome wijzigen

Het is vermeldenswaard dat deze methode slechts een tijdelijke oplossing is en alleen de grootte van de webpagina's die u bezoekt, verandert. Dit betekent ook dat u niets zou doen met de gebruikersinterface van Chrome. Dat gezegd hebbende, volg deze instructies:

 1. Open Chrome en klik op het menupictogram in de browser. Het zou eruit moeten zien als drie verticaal uitgelijnde stippen in de rechterbovenhoek.
 2. Selecteer Instellingen in het menu.
 3. Nadat u het tabblad Instellingen heeft geopend, scrolt u naar beneden totdat u de optie Paginazoom ziet.
 4. Verander de huidige instelling naar uw gewenste waarde.

Wijzig het zoomniveau van Chrome om Google Chrome Scaling op Windows 10 te herstellen.

Nadat u de bovenstaande stappen heeft gevolgd, zou u de grootte van uw webpagina's dienovereenkomstig moeten kunnen aanpassen. Zoals we al zeiden, blijft de gebruikersinterface van Chrome hetzelfde. U kunt dus andere oplossingen proberen als u opzettelijk de gebruikersinterface van Chrome wilt wijzigen.

Methode 5: Zorg ervoor dat Chrome up-to-date is

In sommige gevallen lost het updaten van Chrome naar de nieuwste versie verschillende schaalproblemen in de browser op. Deze methode verwijdert tenslotte bugs en houdt Chrome stabiel. Chrome zou zichzelf automatisch moeten updaten, maar bepaalde problemen kunnen dit verhinderen. Voor de zekerheid kunt u handmatig op updates controleren door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Start Google Chrome en klik op het menupictogram.
 2. Selecteer Help in het menu en klik op Over Google Chrome.
 3. U kunt zien welke Chrome-versie u momenteel heeft. Uw browser controleert ook of er updates zijn. Als er updates beschikbaar zijn, zal de browser deze automatisch downloaden en installeren.

Over updates gesproken, het zou ook helpen als u ervoor zorgt dat uw stuurprogramma's up-to-date zijn. Op deze manier zou u ervoor kunnen zorgen dat het grafische stuurprogramma van uw computer in optimale staat werkt. U kunt dat gemakkelijk doen door een betrouwbare tool zoals Auslogics Driver Updater te gebruiken. Door op een knop te klikken, herkent dit programma automatisch uw systeem en zoekt het naar de nieuwste, compatibele versies van uw stuurprogramma's. Het beste is dat het alle problemen met stuurprogramma's oplost. U kunt dus verwachten dat uw computer na het proces beter en sneller presteert.

Methode 6: Chrome terugzetten naar de standaardinstellingen

Het is mogelijk dat wijzigingen in de instellingen en geïnstalleerde extensies schaalproblemen veroorzaken in Chrome. Als dit het geval is, moet u uw browser terugzetten naar de standaardinstellingen. Dit is vrij eenvoudig te doen. Volg gewoon deze instructies:

 1. Klik op het menupictogram in uw browser en selecteer vervolgens Instellingen.
 2. Druk op uw toetsenbord op CTRL + F en typ 'geavanceerd' (zonder aanhalingstekens).Typ 'geavanceerd' om het gedeelte met geavanceerde instellingen van uw browser te openen.
 3. Vouw de inhoud van de sectie Geavanceerd uit.
 4. Klik op Instellingen resetten. Bevestig de wijziging door op de knop Reset te klikken.

Binnen een paar seconden keert Chrome terug naar de standaardinstellingen. Start uw browser opnieuw en controleer of het schaalprobleem is opgelost.

Heeft u een van onze oplossingen geprobeerd?

Welke van hen werkte voor jou? Laat het ons weten in de reacties hieronder!