Hoe repareer ik vastgelopen problemen met de fabrieksinstellingen van Windows 10?

Volgens Microsoft heeft Windows 10 tot nu toe ongeveer 400 miljoen actieve gebruikers, waardoor het vier keer populairder is dan Mac. Hoewel dat nog ver verwijderd is van de oorspronkelijke schatting van het technologiebedrijf van 1 miljard gebruikers in 2018, zijn de cijfers nog steeds relatief verbluffend. Niets in deze wereld kan echter absoluut perfect zijn. Dus, net als veel andere nieuwe technologieën, kan Windows 10 enkele bugs en problemen tegenkomen die behoorlijk moeilijk op te lossen zijn.

Het besturingssysteem zit vol met glitches en problemen, waaronder een die het resetproces beïnvloedt.

Wat moet ik doen als Windows 10 vastloopt in een eindeloze herstart-lus nadat u het terug probeert te zetten naar de fabrieksinstellingen?

In dit artikel laten we u verschillende manieren zien om dat probleem op te lossen. Voordat u echter leert hoe u Windows 10 kunt repareren dat vastzit in een opstartlus na een reset, laten we eens kijken naar de veelvoorkomende scenario's met betrekking tot het probleem:

 • Deze pc opnieuw instellen op 35 - Het is mogelijk dat het resetproces op elk moment vastloopt. In de meeste gevallen hoeft u alleen maar af te wachten totdat het is voltooid. Houd er rekening mee dat het proces soms enkele uren kan duren.
 • De fabrieksreset van Dell, HP en ASUS laptop is vastgelopen - Dit probleem kan van invloed zijn op verschillende laptops. Als u het ongelukkige slachtoffer bent, kunt u proberen de batterij van uw apparaat te verwijderen. Plaats het opnieuw en hervat het proces om de fabrieksinstellingen te herstellen.
 • De fabrieksreset van de computer is vastgelopen . Als dit u overkomt, kunt u proberen de functie Opstartherstel te gebruiken om het probleem op te lossen.
 • De fabrieksinstellingen van de Surface Pro 4 zijn vastgelopen - Het probleem kan ook van invloed zijn op Surface Pro 4. U kunt het echter oplossen met behulp van de oplossingen die we in dit bericht hebben gedeeld.
 • Fabrieksreset zit vast in een opstartlus - Dit probleem kan worden opgelost door een schone installatie uit te voeren. Vergeet echter niet om een ​​back-up van uw bestanden te maken voordat u besluit om door te gaan met die optie.

Methode 1: het systeem repareren met een opstartbare USB-flashdrive of -schijf

Een van de manieren om dit probleem op te lossen, is door de Opstartherstel uit te voeren. Voordat u verder gaat, moet u de Media Creation Tool downloaden en een opstartmedium maken. Zodra u dat heeft gedaan, kunt u doorgaan met de volgende stappen:

 1. Plaats de opstartbare USB-flashdrive of -schijf in uw computer en start uw apparaat opnieuw op. Nadat u de opstartmedia hebt aangesloten, ziet u een lijst met opties waarin u wordt gevraagd of u uw pc wilt opstarten vanaf de USB-stick of dvd. Aan de andere kant, als u dat bericht niet ziet, moet u naar uw BIOS gaan en vervolgens de USB-stick of dvd bovenop de opstartvolgorde plaatsen.
 2. Na het opstarten in de Windows-installatie, selecteert u Uw computer herstellen en klikt u op Geavanceerde opties.
 3. Nu moet u Problemen oplossen selecteren en vervolgens op Opstartherstel klikken.
 4. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Nadat het opstartherstelproces is voltooid, controleert u of het probleem zich blijft voordoen.

Methode 2: wachten

Wanneer de fabrieksreset vastloopt, is een van uw beste opties om gewoon af te wachten. Verschillende factoren kunnen dit probleem veroorzaken. Als de LED-indicator van uw harde schijf nog steeds knippert, betekent dit dat het resetproces nog steeds bezig is. In dit geval hoeft u alleen maar te wachten tot het is voltooid. Veel gebruikers meldden dat dit enkele uren kan duren. Mogelijk moet u uw computer zelfs 's nachts laten draaien om ervoor te zorgen dat het proces volledig wordt voltooid.

Methode 3: uw internetverbinding uitschakelen

U kunt zich afvragen: "Wat als Windows 10 vastloopt in een eindeloze herstartlus?" Het is mogelijk dat uw internetverbinding het proces verstoort. Uw computer is mogelijk vastgelopen na het downloaden van enkele updates. Om het probleem op te lossen, moet u uw internetverbinding uitschakelen. Koppel gewoon de Ethernet-kabel los van uw computer of schakel uw draadloze router uit. Nadat u uw netwerk heeft uitgeschakeld, kunt u de fabrieksinstellingen herstellen.

Methode 4: uw BIOS-instellingen wijzigen

Het probleem heeft mogelijk te maken met uw BIOS-instellingen. Het is mogelijk dat sommige functies interfereren met uw systeem, waardoor het proces voor het herstellen van de fabrieksinstellingen wordt verstoord. Om dit probleem op te lossen, moet u naar uw BIOS-instellingen gaan en het volgende uitvoeren:

 1. Schakel Secure Boot uit.
 2. Schakel Legacy Boot in.
 3. Schakel CSM in als de optie beschikbaar is.
 4. Schakel indien nodig USB-boot in.
 5. Plaats uw opstartbare schijf of USB-drive bovenop de opstartvolgorde.

Als u dat eenmaal heeft gedaan, vergeet dan niet de aangebrachte wijzigingen op te slaan. Probeer een fabrieksreset uit te voeren en kijk of u deze nu met succes kunt voltooien.

Methode 5: Windows 10 opnieuw installeren

Als u de vorige methoden heeft geprobeerd en geen van hen werkte, dan is uw laatste redmiddel het uitvoeren van een schone installatie van Windows 10. Voordat u dat doet, raden we u echter ten zeerste aan om een ​​back-up van uw bestanden te maken. Houd er rekening mee dat deze oplossing alle bestanden op uw C-schijf zal verwijderen. Nadat u een back-up van uw bestanden heeft gemaakt, gebruikt u de Media Creation Tool om installatiemedia te maken. Als u uw opstartbare schijf of USB-flashstation bij de hand hebt, kunt u doorgaan met deze stappen:

 1. Sluit de installatiemedia aan op uw computer.
 2. Start uw apparaat op via de installatiemedia.

Opmerking: mogelijk moet u naar uw BIOS-instellingen gaan om de opstartvolgorde te wijzigen en ervoor te zorgen dat de installatiemedia bovenaan de opties staan.

 1. U wordt nu gevraagd om de installatietaal van uw voorkeur te kiezen. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u op Volgende.
 2. Klik op de knop Nu installeren om door te gaan.
 3. U wordt gevraagd uw productnummer op te geven. Als u wilt, kunt u deze stap overslaan en ervoor kiezen om uw systeem later te activeren.
 4. Lees de Servicevoorwaarden. Als u het met hen eens bent, selecteert u Accepteren en klikt u op Volgende.
 5. Kies de optie 'Aangepast: alleen Windows installeren (geavanceerd)'.
 6. Het volgende dat u hoeft te doen, is het station selecteren waarop Windows is geïnstalleerd.

Opmerking: doorgaans zijn dit de systeem- en primaire schijf. Dat is echter niet altijd het geval. Om er zeker van te zijn dat u het systeemstation selecteert, moet u alles controleren voordat u verder gaat. Houd er rekening mee dat als u de verkeerde schijf kiest, u deze uiteindelijk zult formatteren en alle bestanden die deze bevat, zult verwijderen. Bovendien heb je twee versies van het besturingssysteem op je computer. Het is dus belangrijk dat u voorzorgsmaatregelen neemt en ervoor zorgt dat u de schijf selecteert met Windows.

 1. U kunt doorgaan door op Volgende te klikken.
 2. Volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien.

Nadat de installatie is voltooid, zou het probleem moeten zijn opgelost. Onthoud dat dit een drastische oplossing is. Dat gezegd hebbende, moet u deze methode alleen gebruiken als de andere oplossingen niet voor u werken.

Pro-tip: als u hebt besloten om de fabrieksinstellingen van Windows 10 te herstellen omdat uw computer ontoelaatbaar traag was, moet u het probleem oplossen om te voorkomen dat het zich opnieuw voordoet. In dit geval raden we aan om een ​​krachtige tool te installeren die de snelheid en prestaties van uw pc consistent kan behouden. Er zijn veel programma's die deze taak kunnen uitvoeren, maar u kunt echt vertrouwen op Auslogics BoostSpeed.

Wat deze tool doet, is het aanpassen van niet-optimale systeeminstellingen, waardoor bewerkingen en processen sneller verlopen. Bovendien past het uw internetverbinding aan, wat zorgt voor snellere downloads, soepeler browsen en een betere audio- / videogesprekskwaliteit. Bovendien kunt u de reinigingsmodule plannen om regelmatig allerlei soorten rommel op uw pc op te ruimen, inclusief tijdelijke bestanden, de cache van de webbrowser, overgebleven Windows Update-bestanden, tijdelijke Sun Java-bestanden en onnodige systeembestanden, onder andere. Het zal snelheidsverminderende problemen opsporen en aanpakken die applicatie- of systeemcrashes of glitches kunnen veroorzaken.

We willen weten of onze oplossingen u hebben geholpen de fout op te lossen.

Deel uw mening in de commentarensectie!