Hoe problemen met de vliegtuigmodus in Windows 10 oplossen?

De vliegtuigmodus is erg handig als u alle draadloze communicatie op uw apparaat gemakkelijk wilt uitschakelen. Het is een nietje in mobiele telefoons en tablets, maar computers met Windows 10- en Windows 8.1-systemen hebben het ook. Wat deze technologie doet, is het uitschakelen van de radiochips die de communicatie- en navigatiesystemen van een vliegtuig kunnen verstoren.

Zoals de naam al aangeeft, moet deze functie zijn ingeschakeld wanneer u in een vliegtuig vliegt. Wanneer u de vliegtuigmodus in Windows inschakelt, worden de volgende functies uitgeschakeld:

 • De Bluetooth-chip
 • De WiFi-netwerkkaart
 • Uw mobiele dataverbinding

Met de vliegtuigmodus kunt u ook stroom besparen. Aangezien sommige componenten van uw apparaat zijn uitgeschakeld, verbruiken ze geen energie. U kunt dus genieten van een langere levensduur van de batterij. Dit kan ook voordelig zijn als u niet aan boord van een vliegtuig stapt. Als u zoveel mogelijk batterijvermogen wilt besparen, kunt u de vliegtuigmodus inschakelen.

Velen vinden deze functie handig, vooral als ze apps willen gebruiken zonder draadloze communicatie via wifi, Bluetooth of mobiele verbindingen. Sommige gebruikers klaagden er echter over dat ze er problemen mee hadden. Hier zijn enkele van de vragen die ze stelden met betrekking tot problemen met de vliegtuigmodus:

 • Waarom wordt de vliegtuigmodus automatisch Windows 10 ingeschakeld? - Als u merkt dat de vliegtuigmodus automatisch wordt ingeschakeld, kunt u deze uitschakelen door op de fysieke schakelaar op uw toetsenbord te drukken. Houd er echter rekening mee dat niet alle apparaten deze functie hebben.
 • Hoe repareer ik de vliegtuigmodus blijft in- en uitschakelen? - Dit probleem komt vaak voor en kan worden opgelost door de juiste sneltoets te gebruiken.
 • Waarom wordt de vliegtuigmodus grijs weergegeven in Windows 10? - Sommige gebruikers merkten dat de optie Vliegtuigmodus grijs was op hun computer. Als dit uw probleem is, probeer dan uw stuurprogramma's bij te werken en controleer of het probleem daarmee is opgelost.
 • Waarom kan ik de vliegtuigmodus niet uitschakelen? - Dit is een ander veelvoorkomend probleem met betrekking tot de vliegtuigmodus. Dit kan eenvoudig worden opgelost met behulp van een van onze onderstaande methoden.

Methode 1: sneltoetsen gebruiken

Natuurlijk kunt u de vliegtuigmodus uitschakelen via het verbindingspictogram op uw taakbalk. U kunt dit echter ook doen met de sneltoets. Hier zijn de stappen die u moet volgen om de vliegtuigmodus uit te schakelen:

 1. Druk op je toetsenbord op FN Key + Key met het radiotorenpictogram. Bij sommige computers is dit de PrtScr-sleutel. Het kan echter op uw apparaat anders zijn.
 2. Mogelijk moet u die toetsen een paar seconden ingedrukt houden.
 3. Als de snelkoppeling werkt, ziet u het bericht 'Vliegtuigmodus uit' op uw scherm.

Methode 2: de fysieke draadloze schakelaar gebruiken

Onderzoek uw apparaat zorgvuldig en zoek naar een fysieke schakelaar waarmee u de draadloze verbindingen aan of uit kunt zetten. Als uw apparaat er een heeft, zorg er dan voor dat de schakelaar op Aan staat.

Methode 3: de eigenschappen van de netwerkadapter wijzigen

Als je de vorige methoden hebt geprobeerd en het probleem blijft bestaan, probeer dan je netwerkadapterinstellingen te wijzigen. Volg gewoon de onderstaande stappen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + X.
 2. Selecteer Apparaatbeheer uit de opties.
 3. Zodra Apparaatbeheer is opgestart, gaat u naar het gedeelte Netwerkadapter en vouwt u de inhoud uit.
 4. Zoek je draadloze adapter.
 5. Klik met de rechtermuisknop op uw draadloze adapter en selecteer Eigenschappen.
 6. Zodra het venster Eigenschappen verschijnt, gaat u naar het tabblad Energiebeheer.
 7. Zorg ervoor dat de optie 'Sta de computer toe dit apparaat uit te schakelen om energie te besparen' niet is geselecteerd.
 8. Sla de wijzigingen op door op OK te klikken.
Snelle oplossing Om de «Vliegtuigmodusproblemen in Windows 10» snel op te lossen , gebruikt u een veilige GRATIS tool ontwikkeld door het Auslogics-team van experts.

De app bevat geen malware en is specifiek ontworpen voor het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Gewoon downloaden en uitvoeren op uw pc. gratis download

Ontwikkeld door Auslogics

Auslogics is een gecertificeerde Microsoft® Silver Application Developer. Microsoft bevestigt de grote expertise van Auslogics in het ontwikkelen van kwaliteitssoftware die voldoet aan de groeiende eisen van pc-gebruikers.

Methode 4: netwerkverbinding uitschakelen en inschakelen

U kunt ook proberen de netwerkverbinding opnieuw te starten. U kunt dat doen door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Zodra de app Instellingen is geopend, selecteert u Netwerk en internet.
 4. Ga naar het menu aan de linkerkant en selecteer Wi-Fi.
 5. Zoek naar Adapteropties wijzigen in het rechterdeelvenster en klik erop.
 6. Klik in het nieuw geopende venster met de rechtermuisknop op uw draadloze verbinding.
 7. Kies Uitschakelen.
 8. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op uw draadloze verbinding. Selecteer deze keer Inschakelen.

Methode 5: uw netwerkadapterstuurprogramma's bijwerken

Als de vliegtuigmodus op uw apparaat niet goed werkt, is het mogelijk dat de stuurprogramma's van uw netwerkadapter verouderd of beschadigd zijn. De beste manier om dit op te lossen, is door uw stuurprogramma's bij te werken. U kunt dit handmatig doen en naar de website van de fabrikant gaan om de nieuwste versies te downloaden en te installeren. Aan de andere kant kunt u ook de Device Manager gebruiken. Hier is hoe het te doen:

 1. Druk op Windows-toets + S op uw toetsenbord.
 2. Typ "apparaatbeheer" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Zodra Apparaatbeheer is geopend, vouwt u de inhoud van netwerkadapters uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter en selecteer Software-stuurprogramma bijwerken.
 5. Kies de optie 'Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's'.

Uw systeem zal de bijgewerkte versies van uw stuurprogramma's downloaden en installeren. Het is echter mogelijk dat het een update of twee mist. Daarom raden we aan om Auslogics Driver Updater te gebruiken. Dit is getest om nauwkeurige resultaten te geven. Bovendien zorgt het voor alle problematische stuurprogramma's - niet alleen de stuurprogramma's die betrekking hebben op uw netwerkadapters. Zodra de tool klaar is met het bijwerken van al uw stuurprogramma's, zult u verbetering zien in de prestaties en snelheid van uw computer.

Methode 6: de draadloze adapter verwijderen

U kunt ook proberen de draadloze adapter te verwijderen om te verhelpen dat de vliegtuigmodus steeds in- en uitgeschakeld wordt op uw apparaat. Volg gewoon de onderstaande stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op uw taakbalk.
 2. Selecteer Apparaatbeheer en zoek naar uw draadloze adapter.
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.
 4. U ziet een bevestigingsprompt. Klik op de knop Verwijderen.
 5. Start uw computer opnieuw op nadat u uw draadloze adapter hebt verwijderd. De volgende keer dat u uw apparaat opstart, installeert uw systeem automatisch het standaard draadloze stuurprogramma.

Methode 7: een schone start uitvoeren

Sommige gebruikers beweerden dat een applicatie van een derde partij het probleem had veroorzaakt. We raden aan om een ​​schone start uit te voeren om dit op te lossen. Hierdoor kunt u uw systeem starten terwijl alle opstarttoepassingen en -services zijn uitgeschakeld. Dit is vrij eenvoudig te doen. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Druk op Windows-toets + R op uw toetsenbord.
 2. Typ "msconfig" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Zodra het venster Systeemconfiguratie is geopend, gaat u naar het tabblad Services en vinkt u de optie 'Alle Microsoft-services verbergen' aan.
 4. Klik op de knop Alles uitschakelen.
 5. Ga naar het tabblad Opstarten en klik op de koppeling Taakbeheer openen.
 6. Nadat u Taakbeheer heeft geopend, ziet u de opstarttoepassingen. Kies het eerste item in de lijst en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Uitschakelen in het menu. U moet dit bij alle opstarttoepassingen op de lijst doen.
 7. Keer terug naar het venster Systeemconfiguratie.
 8. Sla de wijzigingen op door op Toepassen en OK te klikken.
 9. Start je computer opnieuw op.

Controleer na het herstarten van uw computer of het probleem er nog steeds is. Schakel de applicaties en services een voor een in als het verdwenen is. Doe dit totdat u het specifieke item identificeert dat het probleem heeft veroorzaakt. Vergeet niet om uw pc opnieuw op te starten nadat u elke toepassing heeft ingeschakeld. Zodra u de problematische toepassing heeft geïdentificeerd, raden we u aan deze te verwijderen.

Methode 8: het radioschakelaarapparaat uitschakelen

Sommige gebruikers beweerden dat bepaalde apparaten problemen met de vliegtuigmodus veroorzaakten. Een tijdelijke oplossing voor dit probleem is het vinden en uitschakelen van die apparaten. Getroffen gebruikers beweerden dat het probleem was verholpen door het radioschakelaarapparaat uit te schakelen. Hier is hoe het te doen:

 1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
 2. Typ "apparaatbeheer" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Ga naar het gedeelte HID-interface-apparaat en vouw de inhoud uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op Radio Switch Device en selecteer vervolgens Disable Device in het menu.
 5. Klik op Ja als u de bevestigingsvraag ziet.

Methode 9: Overschakelen naar Ethernet-verbinding

Het is mogelijk dat een storing in uw systeem ervoor zorgt dat de problemen met de vliegtuigmodus verschijnen. U kunt dit oplossen door uw laptop met internet te verbinden via een Ethernet-verbinding. Het kan frustrerend zijn als u verbinding probeert te maken met wifi, maar de vliegtuigmodus wordt onvrijwillig geactiveerd. Het probleem zou echter moeten worden opgelost door een Ethernet-verbinding te gebruiken.

Methode 10: uw BIOS controleren

De andere onwaarschijnlijke oorzaak van problemen met de vliegtuigmodus kan uw BIOS zijn. Het is mogelijk dat bepaalde instellingen uw systeem verstoren, waardoor de problemen optreden. U kunt dat oplossen door een paar wijzigingen aan te brengen in het BIOS. Volg gewoon de onderstaande stappen:

 1. Terwijl uw systeem opstart, voert u het BIOS in door op F2 of Del te drukken. Als u niet zeker weet welke toets u moet indrukken, kunt u het beste de handleiding van uw moederbord raadplegen.
 2. Ga naar Onboard Device Configuration en schakel vervolgens de Onboard WLAN / WiMax-functie in.

Het is vermeldenswaard dat deze functie mogelijk niet beschikbaar is op bepaalde apparaten. We raden u daarom aan uw handleiding te raadplegen om te zien of uw apparaat deze functie ondersteunt.

Heeft u onze oplossingen geprobeerd?

Deel de resultaten in de reacties hieronder!