Hoe kan ik mijn Windows 10-pc versnellen door bepaalde processen uit te schakelen?

De meeste mensen willen een snelle en efficiënte computer. Het kan echter soms een uitdaging zijn om een ​​Windows 10-pc op hoge snelheden te laten presteren. Gelukkig kunt u altijd onnodige processen en apps beëindigen. Ze belasten uw besturingssysteem immers alleen maar extra.

In dit bericht leren we u hoe u Windows 10 kunt versnellen door onnodige processen uit te schakelen. Zorg ervoor dat u dit artikel leest, want we zullen ook andere tips delen om de prestaties van uw computer te optimaliseren.

Methode 1: de energie-instellingen aanpassen

Het is waar dat u de levensduur van uw batterij kunt verlengen door de energiebesparende modus te gebruiken. Het is echter vermeldenswaard dat deze functie is geconfigureerd om zo min mogelijk bronnen op uw computer te gebruiken. Hierdoor zult u merken dat uw laptop langzamer presteert dan normaal. Dus als u wilt dat uw besturingssysteem sneller werkt, raden we u aan in plaats daarvan het gebalanceerde of krachtige energiebeheerschema te gebruiken. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op de Windows-toets.
 2. Typ "Configuratiescherm" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Klik op de vervolgkeuzelijst naast Weergeven op en selecteer vervolgens Grote pictogrammen.
 4. Selecteer Energiebeheer uit de opties.
 5. Zodra u in het nieuwe venster komt, kiest u Gebalanceerd of Hoge prestaties.

Als u de High Performance-modus gebruikt, verbruikt uw computer meer stroom. Aan de andere kant kunt u door het uitgebalanceerde energieplan te selecteren de juiste balans vinden tussen prestaties en energie-efficiëntie.

Methode 2: Windows tips en trucs uitschakelen

Aangezien we het hebben over het uitschakelen van bepaalde processen op uw computer, kunt u zich afvragen: "Welke Windows-services kan ik veilig uitschakelen?" Welnu, Windows Tips and Tricks is een voorbeeld van een proces dat u niet nodig heeft. Als u het Windows 10-besturingssysteem voor het eerst gebruikt, vindt u de functie wellicht handig. Als je het besturingssysteem echter al geruime tijd gebruikt, heb je de functie Tips en trucs niet nodig. Het veroorzaakt tenslotte alleen verschillende prestatieproblemen. Om het uit te schakelen, moet u de onderstaande stappen volgen:

 1. U moet de app Instellingen starten. Om dit te doen, drukt u op Windows-toets + I op uw toetsenbord.
 2. Zodra de app Instellingen is geopend, klikt u op de tegel Systeem.
 3. Ga naar het linkerdeelvenster en selecteer vervolgens Meldingen en acties.
 4. Ga nu naar het rechterdeelvenster en scrol omlaag naar het gedeelte 'Tips, trucs en suggesties krijgen terwijl u Windows gebruikt'.
 5. Zet de schakelaar op Uit.

Methode 3: Bloatware verwijderen

Als u wilt weten hoe u te veel achtergrondprocessen in Windows 10 kunt oplossen, moet u leren hoe u bloatware kunt verwijderen. Dit zijn onnodige programma's die uw pc alleen maar vertragen. Volg de onderstaande stappen om verder te gaan:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "Configuratiescherm" in het zoekvak (zonder aanhalingstekens).
 3. Zorg ervoor dat de optie Weergeven op is ingesteld op Grote pictogrammen.
 4. Selecteer Programma's en onderdelen.
 5. Zoek nu naar de programma's die u niet gebruikt. Klik met de rechtermuisknop op elk programma en klik vervolgens op Verwijderen.

Methode 4: Verlaag het aantal opstarttoepassingen

Het kan handig zijn om al uw favoriete programma's bij de hand te hebben zodra u uw computer opstart. U zult echter merken dat u uiteindelijk sommige opstarttoepassingen niet zult gebruiken. Het is vermeldenswaard dat ze bijdragen aan de slechte prestaties van uw pc. Daarom raden we u aan het aantal opstarttoepassingen te verminderen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Start Taakbeheer door op Ctrl + Shift + Esc op uw toetsenbord te drukken.
 2. Zodra Taakbeheer is geopend, gaat u naar het tabblad Opstarten.
 3. Selecteer een opstarttoepassing die u wilt uitschakelen.
 4. Klik op Uitschakelen.
 5. Herhaal stap 3 tot en met 4 voor elk Windows 10-proces dat u niet nodig heeft.

Methode 5: de functie Schijfopruiming gebruiken

Uw systeem kan worden gevuld met tijdelijke bestanden en andere soorten pc-rommel. Een van de beste manieren om er vanaf te komen, is door de functie Schijfopruiming op uw computer te gebruiken. Door onnodig afval te verwijderen, kunt u de prestaties van uw pc verbeteren. Volg de onderstaande instructies om Schijfopruiming te gebruiken:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "Schijfopruiming" in het zoekvak (zonder aanhalingstekens). Druk op Enter op je toetsenbord. Binnen enkele ogenblikken berekent Schijfopruiming de hoeveelheid ruimte die u kunt vrijmaken.
 3. Zodra het venster Schijfopruiming is geopend, selecteert u de bestanden die u wilt verwijderen.
 4. Klik op OK om het proces te voltooien.

Pro-tip: gebruik Auslogics BoostSpeed

Het is waar dat Schijfopruiming nuttig is om u te helpen bij het verwijderen van pc-rommel. Er is echter een handigere optie die uitgebreide oplossingen biedt voor al uw snelheidsgerelateerde problemen. U kunt Auslogics BoostSpeed ​​gebruiken om problemen op te lossen die verband houden met de prestaties van uw pc. Deze tool heeft een krachtige reinigingsmodule die veilig alle soorten computerafval kan opruimen, inclusief tijdelijke gebruikersbestanden, onnodige systeembestanden, ongebruikte foutlogboeken, webbrowsercache, overgebleven Windows-updatebestanden en tijdelijke Sun Java-bestanden, naast vele andere.

Bovendien heeft Auslogics BoostSpeed ​​precisietools die corrupte en ongeldige registersleutels zorgvuldig verwijderen. Het kan dus ook veelvoorkomende oorzaken van glitches en crashes repareren, zodat u kunt genieten van soepele en stabiele computerprestaties. Het zal niet-optimale systeeminstellingen aanpassen om de meeste bewerkingen en processen sneller te laten verlopen. Zodra u Auslogics BoostSpeed ​​gebruikt, zult u genieten van een geweldige pc-ervaring. Wie zou niet elk aspect van de werking van zijn computer willen versnellen?

Kun je andere manieren bedenken om de prestaties van een computer te verbeteren?

Aarzel niet om uw tips met andere gebruikers te delen! Doe mee aan de discussie hieronder!