Hoe ontbrekende DLL-fouten in Windows 7 te repareren?

'Meestal is het verlies dat ons leert over de waarde van dingen'

Arthur Schopenhauer

Laten we eerlijk zijn, details zijn van groot belang in elk systeem. In feite kan een klein tandwiel ontsporen en tot de meest ongelukkige gevolgen leiden. DLL-fouten in Windows 7 zijn hiervan een voorbeeld: het zijn vervelende problemen die uit de lucht vallen en waardoor uw apps niet goed werken. Wat een overlast. Inderdaad, je kunt ze maar beter zo snel mogelijk afhandelen. Lees gewoon verder om te weten hoe.

Wat zijn DLL-bestanden?

Dynamic Link Libraries (of DLL) zijn eigenlijk externe onderdelen van uw apps die belangrijke stukjes code opslaan. DLL-bestanden worden in het geheugen geladen en gebruikt wanneer hun inhoud nodig is voor uw programma's.

Waarom verschijnen DLL-fouten?

Wanneer een DLL-bestand ontbreekt of beschadigd is, wordt de code die het bevat ontoegankelijk voor uw besturingssysteem of apps. Dat is wanneer u het beruchte bericht 'DLL-bestand ontbreekt' ontvangt.

Hoe kunt u DLL-fouten in Windows 7 oplossen?

DLL-fouten, hoe hardnekkig ze ook mogen lijken, zijn gelukkig behoorlijk oplosbaar.

Hier zijn onze top 10 tips voor het repareren van ontbrekende DLL-bestanden in Windows 7:

 1. Start uw pc opnieuw op
 2. Update uw Windows 7
 3. Onderzoek uw Prullenbak
 4. Herstel uw DLL-bestanden met speciale software
 5. Installeer de app opnieuw die DLL-gerelateerde problemen heeft
 6. Voer een systeemherstel uit
 7. Voer een SFC-scan uit
 8. Werk uw stuurprogramma's bij
 9. Scan uw pc op malware
 10. Voer een schone systeeminstallatie uit

Laten we elk van de oplossingen eens nader bekijken:

1. Start uw pc opnieuw op

Dat is het eerste dat u moet doen bij het oplossen van het probleem met het 'ontbrekende DLL-bestand'. Het probleem is dat sommige DLL-fouten ervoor kunnen zorgen dat uw pc niet meer reageert. In een dergelijke situatie moet u uw machine geforceerd opnieuw opstarten.

2. Update uw Windows 7

Als DLL-problemen aanhouden op uw pc, probeer dan uw besturingssysteem bij te werken - dit kan het probleem mogelijk oplossen.

Gebruik Windows Update om uw besturingssysteem bij te werken

Hier is hoe je dat kunt doen:

 1. Startmenu -> Configuratiescherm -> Systeem en beveiliging
 2. Windows Update -> Controleer op updates
 3. U ziet het venster Updates selecteren om te installeren -> Klik op de updates die u op uw pc wilt installeren -> OK -> Updates installeren

Start uw pc opnieuw op en kijk of uw problemen zijn opgelost.

3. Onderzoek uw Prullenbak

Het punt is dat u mogelijk per ongeluk enkele van uw DLL-bestanden hebt verwijderd. Ga dus naar uw Prullenbak en onderzoek de inhoud zorgvuldig.

4. Herstel uw DLL-bestanden met speciale software

Kunt u uw DLL-bestanden niet vinden in de Prullenbak? U hoeft niet te wanhopen: u kunt ze gemakkelijk herstellen met behulp van speciale software, zoals Auslogics File Recovery.

Herstel uw bestanden met Auslogics Bestandsherstel

5. Installeer de app opnieuw die DLL-gerelateerde problemen heeft

Als het uitvoeren van een bepaalde app DLL-problemen veroorzaakt, overweeg dan om deze opnieuw te installeren om een ​​einde te maken aan deze tegenslag.

Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Start -> Configuratiescherm -> Programma's -> Een programma verwijderen
 2. Selecteer het programma dat u wilt verwijderen uit de lijst -> Klik erop -> Verwijderen -> Klik op Ja als u wordt gevraagd om uw actie te bevestigen -> U ontvangt een statusbericht -> Klik op OK

Installeer uw programma opnieuw en kijk of het DLL-probleem is verdwenen.

6. Voer een systeemherstel uit

Hoe ongelofelijk het ook mag klinken, het zal wat tijd kosten om ontbrekende DLL-bestanden in Win 7 te herstellen. Gelukkig zal de herstelfunctie van Systeemherstel je volledig ondersteunen en je besturingssysteem configureren naar een eerdere staat:

 1. Start -> Typ Systeemherstel in het zoekvak -> Systeemherstel
 2. Herstel systeembestanden en instellingen -> Klik op Volgende om door te gaan -> Selecteer het gewenste herstelpunt in de lijst
 3. Klik op de optie Scannen naar getroffen programma's om te zien welke wijzigingen er in uw programma's en stuurprogramma's zullen plaatsvinden
 4. Bevestig vervolgens uw herstelpunt -> Uw pc wordt opnieuw opgestart
 5. Het herstelproces wordt automatisch gestart -> Het kan even duren -> Controleer na voltooiing of het uw problemen heeft opgelost

Gebruik Systeemherstel om uw systeem naar een eerdere staat te configureren

7. Voer een SFC-scan uit

Uw DLL-ergernis kan het gevolg zijn van corrupte of ontbrekende systeembestanden. U moet ze zonder verder uitstel controleren om uw systeem weer op het goede spoor te krijgen. Voor dit doel raden we u aan om systeembestandscontrole te gebruiken.

Hier is hoe je dat doet:

 1. Open een verhoogde opdrachtprompt (voer het uit als beheerder) -> Typ 'sfc / scannow' (zonder aanhalingstekens) -> Druk op Enter
 2. SFC scant uw systeembestanden op defecten en repareert ze indien nodig-> Het kan even duren

Als DLL-problemen aanhouden, gaat u verder met de volgende oplossing.

8. Werk uw stuurprogramma's bij

Verouderde of defecte stuurprogramma's hebben mogelijk roet in het eten gegooid en ervoor gezorgd dat uw DLL-bestanden zijn verdwenen, wat betekent dat u uw stuurprogrammaproblemen zo snel mogelijk moet oplossen.

Je hebt 3 opties om dat te doen in Win 7:

Maak gebruik van Device Manager

Apparaatbeheer is een ingebouwde tool die uw stuurprogramma's automatisch kan bijwerken.

Volg de onderstaande stappen om het zijn werk te laten doen:

 1. Start -> Klik met de rechtermuisknop op Computer -> Selecteer Beheren
 2. Apparaatbeheer -> Selecteer het apparaat waarvan u het stuurprogramma wilt bijwerken -> Klik er met de rechtermuisknop op -> Selecteer de optie Stuurprogramma bijwerken

Gebruik Apparaatbeheer om uw stuurprogramma's bij te werken

Werk uw stuurprogramma's handmatig bij

Device Manager is niet almachtig en ook niet onberispelijk: het kan zijn dat het niet de beste driverversies voor uw hardware kan vinden. In dat geval kunt u het heft in eigen handen nemen: zoek op internet naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen stuurprogramma's en installeer deze op uw pc.

Gebruik speciale software

Het volstaat te zeggen dat het updaten van uw stuurprogramma's veel tijd en handmatig werk vereist. Om uzelf veel moeite te besparen, kunt u een speciaal hulpmiddel gebruiken, zoals Auslogics Driver Updater met één klik, om al uw stuurprogramma's in topvorm te krijgen.

9. Scan uw pc op malware

Schadelijke software slaapt nooit: het kan uw Win 7 zijn binnengedrongen en het verknoeid hebben - als gevolg daarvan zijn uw DLL-bestanden verdwenen. Als zodanig is het tijd dat u een volledige scan uitvoert om de ongewenste gasten op te sporen en te verbannen.

Hier is wat u kunt doen:

Gebruik Windows Defender

Deze ingebouwde Windows-tool is ontworpen om uw pc te beschermen tegen malware. Dus waarom zou u het niet meteen gebruiken? Alle hens aan dek:

 1. Start -> Typ 'Defender' in het vak
 2. Selecteer Windows Defender -> Scannen -> Volledige scan

Gebruik uw belangrijkste beveiligingsoplossing

Als u een betrouwbare antivirusoplossing van derden op uw pc hebt, moet u deze gebruiken om alle hoeken en gaten van uw systeem te scannen - houd er rekening mee dat malware tegenwoordig bijzonder heimelijk is.

Gebruik een speciale anti-malware tool

Er is geen rust voor de goddelozen: de kans is groot dat uw antivirussoftware van derden niet voldoende is. In feite heb je een bondgenoot nodig die op de hoogte blijft van de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld van malware. Auslogics Anti-Malware past perfect in deze beschrijving: deze tool kan de kwaadwillende entiteiten opsporen waarvan uw belangrijkste beveiligingsoplossing mogelijk niet op de hoogte is.

Voer een volledige anti-malwarescan van uw systeem uit

10. Voer een schone systeeminstallatie uit

Als geen van de bovenstaande oplossingen efficiënt voor u is gebleken, hoeft u niets anders te doen dan een schone installatie van Windows 7 uitvoeren. Helaas wist deze procedure alle bestanden van uw harde schijf, dus zorg ervoor dat u een back-up maakt. Voor dit doel kunt u de intuïtieve Auslogics BitReplica gebruiken, die al uw bestanden in de cloud opslaat, zodat u ze gemakkelijk vanaf al uw apparaten kunt openen.

Om uw Win 7 een nieuwe start te geven, start u op vanaf uw installatiemedia, wacht u tot de installatiebestanden zijn geladen en volgt u de instructies op het scherm om uw besturingssysteem helemaal opnieuw te installeren.

We hopen dat uw DLL-bestanden nu op hun plaats staan.

Heeft u ideeën of vragen over deze kwestie?

We kijken uit naar uw opmerkingen!