Hoe kan ik Windows Media Player oplossen zonder geluidsprobleem?

Als mens zijn we altijd geneigd geweest om naar muziek te luisteren. Mensen uit de prehistorie gebruikten holle stokken en stenen 'drums' om primitieve, maar interessante geluiden te produceren. In de loop van de tijd werden verschillende muziekinstrumenten ontwikkeld, waardoor mensen de eenvoudigste tot de meest complexe meesterwerken konden produceren. Met de komst en groei van technologie veranderde ook de perceptie van mensen over muziek. Dankzij softwareprogramma's en apparaten hebben mensen gemakkelijk toegang tot muziek en kunnen ze deze zelfs overal mee naartoe nemen.

Een van de meest populaire voorbeelden van softwareprogramma's voor muziek is Windows Media Player. Dit is een gratis product dat mensen kunnen gebruiken om audiobestanden af ​​te spelen, video's te bekijken en zelfs online te winkelen voor extra mediaproducten. Elke computer met minimaal een Windows 95-besturingssysteem heeft Windows Media Player.

Wat zijn de kenmerken van Windows Media Player?

Windows Media Player is een volledig softwareprogramma waarmee u cd's, dvd's, audiobestanden en video's kunt afspelen. U kunt het ook gebruiken om muziek- en videobestanden rechtstreeks van internet te streamen. Op het tabblad 'Now Playing' ziet u het bestand dat momenteel wordt uitgevoerd. Terwijl de muziek wordt afgespeeld in Windows Media Player, heeft u de vrijheid om te kiezen uit een reeks visualisaties.

Bovendien kunt u naar het menu Verbeteringen gaan en de grafische equalizer gebruiken om de geluidskwaliteit van de muziek waarnaar u luistert te verbeteren. U kunt zelfs het uiterlijk van Windows Media Player wijzigen door de functie Kleurkiezer te configureren. Als je de volumeverschillen tussen nummers wilt verminderen, heb je toegang tot Crossfading en Auto Volume Leveling. Als u de volumeverschillen binnen hetzelfde nummer wilt verminderen, kunt u de functie Stille modus gebruiken.

In Windows Media Player kunt u zoeken naar audio-, video- en afbeeldingsbestanden die op uw harde schijf zijn opgeslagen. U kunt ze opslaan en organiseren op het tabblad Bibliotheek. Een andere geweldige functie van Windows Media Player is dat u audio-cd's kunt rippen naar MP3-, Windows Media Audio- (WMA) of WAV-indeling. Als u een kopie van uw mediabibliotheek op een draagbaar apparaat wilt maken, kunt u profiteren van de synchronisatiefunctie.

Het valt niet te ontkennen dat dit softwareprogramma van Microsoft een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop we naar muziek luisteren. Maar wat als Windows Media Player geen geluid afspeelt? Gelukkig zijn er tal van manieren om dit probleem op te lossen. In dit bericht gaan we u leren hoe u het probleem met geen geluid in Windows Media Player kunt oplossen.

Oplossing 1: controleren of u het geluid hebt gedempt

In de meeste gevallen komt er geen geluid uit Windows Media Player omdat de gebruiker de audio onbewust heeft gedempt. Volg de onderstaande instructies om ervoor te zorgen dat het volume hoorbaar is.

 1. Open Windows Media Player.
 2. Beweeg uw muisaanwijzer over de volumeregelingsbalk en verplaats de schuifregelaar vervolgens minstens halverwege naar rechts.
 3. Ga naar uw taakbalk en klik op het pictogram Geluid. Verplaats de volumeschuifregelaar minimaal halverwege naar rechts.
 4. Ga nu terug naar Windows Media Player en speel wat muziek. Controleer of er geluid uit uw luidsprekers of koptelefoon komt.

Oplossing 2: de systeeminstellingen controleren

Het is ook mogelijk dat uw systeeminstellingen niet correct zijn geconfigureerd om geluid af te spelen. Volg de onderstaande stappen om te weten of dit het geval is:

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het pictogram Geluid.
 2. Selecteer Geluiden uit de opties.
 3. Zodra het venster Geluidseigenschappen is geopend, gaat u naar het tabblad Afspelen.
 4. Controleer nu of er een groen vinkje op Speakers staat. Als dit het geval is, betekent dit dat uw geluidssysteem werkt.
 5. Als de vermelding Luidsprekers geen groen vinkje heeft, selecteer het dan en klik op de knop Standaard instellen.
 6. Klik op de knop Eigenschappen.
 7. Ga naar het tabblad Geavanceerd.
 8. Selecteer een andere samplefrequentie en bitdiepte.
 9. Klik op de knop Test en controleer of u geluid kunt afspelen in Windows Media Player.
 10. Klik op OK om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.

Oplossing 3: uw audiostuurprogramma bijwerken

Zoals beloofd, zullen we verschillende manieren delen om de Windows Media Player geen geluidsprobleem op te lossen. We zullen u dus leren hoe u uw audiostuurprogramma op drie manieren kunt bijwerken:

 • Via de Device Manager
 • Het audiostuurprogramma downloaden van de website van de fabrikant
 • Auslogics Driver Updater gebruiken
<

Via de Device Manager

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 2. Selecteer Apparaatbeheer in de lijst.
 3. Zodra Apparaatbeheer is geopend, vouwt u de inhoud van 'Geluids-, video- en gamecontrollers' uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op uw audioapparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken uit de opties.

Het audiostuurprogramma downloaden van de website van de fabrikant

Het is waar dat Device Manager het gemakkelijk maakt om uw audiostuurprogramma bij te werken. Het is echter mogelijk dat de tool de nieuwste driverversie mist die door de fabrikant wordt aanbevolen. Een van de manieren om ervoor te zorgen dat u de juiste driver heeft, is door naar de website van de fabrikant te gaan en de juiste te downloaden. U moet voorzichtig zijn bij het gebruik van deze methode, want als u een stuurprogramma installeert dat niet compatibel is met uw besturingssysteem en processor, kunt u problemen krijgen met systeeminstabiliteit.

Auslogics Driver Updater gebruiken

Als u de gemakkelijkste en meest betrouwbare optie wilt om uw audiostuurprogramma bij te werken, kunt u het beste Auslogics Driver Updater gebruiken. Nadat u dit softwareprogramma hebt geïnstalleerd, identificeert het automatisch welke versie van het besturingssysteem en welk processortype u op uw computer heeft. Met een klik op de knop kunt u uw audiostuurprogramma bijwerken naar de nieuwste, compatibele versie die wordt aanbevolen door de fabrikant.

Het beste is dat Auslogics Driver Updater alle problemen met stuurprogramma's op uw pc oplost. Dus zodra het updateproces is voltooid, zult u een aanzienlijke verbetering in uw computer opmerken.

Kun je andere manieren bedenken om het audioprobleem in Windows Media Player op te lossen?

Deel ze in de reacties hieronder!