Volledige oplossing: Shift-toets werkt niet op Windows-computers?

Hoe handig de touchscreen-interface ook is, veel Windows-gebruikers typen nog steeds liever op een toetsenbord. Het is tenslotte een invoerrandapparaat dat door de jaren heen betrouwbare prestaties heeft geleverd. We hebben sinds de jaren negentig veel veranderingen in Windows gezien. Toetsenborden bleven echter hetzelfde en leverden service aan miljoenen mensen over de hele wereld.

In de meeste gevallen kunnen ze duurzaam genoeg zijn om vele jaren mee te gaan, en u zou er gedurende hun hele levensduur geen problemen mee hebben. Er zijn echter gebruikers die hebben gemeld dat na de systeemupgrade bepaalde toetsen op hun apparaat niet goed werken. In de meeste gevallen hadden de gebruikers specifiek problemen met hun Shift-toets. Deze sleutel is belangrijk voor dagelijks typen. Daarom hebben we een lijst met oplossingen samengesteld waarmee u problemen met de Shift-toets kunt oplossen.

Hoe de Shift-toets te repareren werkt niet op Windows 10 en andere Windows-systemen

Voordat we beginnen met het oplossen van problemen met de Shift-toets, is het het beste om de algemene scenario's met betrekking tot dit probleem te bespreken. Bekijk de onderstaande voorbeelden en kijk welke vergelijkbaar is met wat u probeert op te lossen.

 • Shift-toets werkt niet goed op Windows 10 en oudere systemen - Oudere Windows-versies kunnen ook door dit probleem worden beïnvloed. Aan de andere kant kunt u het probleem nog steeds oplossen met behulp van onze onderstaande methoden.
 • Defecte linker Shift-toets - In sommige gevallen wordt slechts één van de twee Shift-toetsen beïnvloed. Het is mogelijk dat de sleutel gewoon vastzit. Daarom moet u proberen om het vast te houden of ervoor te zorgen dat de sleutelschakelaar vrij is.
 • Shift-toets op het toetsenbord werkt niet goed - Andere gebruikers meldden dat ze hadden geprobeerd de Shift-toetsproblemen op te lossen door een antivirusscan uit te voeren. Het is mogelijk dat het probleem is veroorzaakt door malware, en als u het verwijdert, kan de Shift-toets weer correct werken.
 • Shift-toets weigert hoofdletters te schrijven - Dit is een ander veelvoorkomend probleem dat kan optreden op uw computer. Maak je geen zorgen, want dit kan eenvoudig worden opgelost met een van onze onderstaande methoden.

Methode 1: malware verwijderen

Volgens verschillende gebruikers kan een malware-infectie er mogelijk voor zorgen dat de Shift-toets niet goed werkt. Daarom raden we aan om een ​​uitgebreide systeemscan op uw computer uit te voeren. U kunt het ingebouwde antivirusprogramma van Windows 10 gebruiken. Aan de andere kant, als u maximale bescherming wilt, raden we u aan een betrouwbare tool zoals Auslogics Anti-Malware te gebruiken. Nadat u een gedetailleerde scan op uw computer heeft uitgevoerd, controleert u of het probleem met uw Shift-toets is opgelost.

Scan uw pc op malware om het probleem met de Shift-toets werkt niet op te lossen.

Methode 2: uw hardware controleren

Je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat je toetsenbord in goede staat verkeert. Daarom raden we aan om het op een andere computer aan te sluiten en vervolgens te controleren of de Shift-toets nog steeds niet goed werkt. U kunt ook proberen te schakelen tussen verschillende USB-poorten. Als je het PS2-toetsenbord gebruikt, vergeet dan niet om het aan te sluiten voordat het systeem opstart. Ondertussen kunt u op elk moment gewone toetsenborden aansluiten.

Het is ook mogelijk dat de sleutel zojuist is vastgelopen. Om dit op te lossen, kunt u de Shift-toets vrijmaken door deze stevig in te drukken. Het is vermeldenswaard dat u dit probleem op bijna elke toets kunt ervaren, en niet alleen op de Shift-toets. In sommige gevallen kunnen stof en vuil de werking van de sleutel belemmeren. Bij het oplossen van problemen met de Shift-toets zoals deze, moet u de problematische sleutel verwijderen en perslucht gebruiken om deze schoon te maken. Door het stof uit de sleutelhouder te verwijderen, kunt u het probleem oplossen.

Sommige gebruikers zeiden dat ze perslucht hadden gebruikt om het hele toetsenbord schoon te maken. Bij deze methode moet u echter het toetsenbord openen en alle toetsen verwijderen. Dus als u zoiets vervelends en ingewikkelds niet wilt doen, kunt u gewoon een andere oplossing proberen.

Methode 3: opstarten in veilige modus

Als u de hardware hebt gecontroleerd en het probleem blijft bestaan, is het mogelijk dat het probleem is ontstaan ​​door software. Het zou ideaal zijn om te controleren of u een defect stuurprogramma op uw pc hebt geïnstalleerd door op te starten in de veilige modus. In deze modus voert Windows alleen de essentiële services en stuurprogramma's uit. Deze methode geeft u dus een idee van wat het probleem met de Shift-toets veroorzaakt. U kunt uw computer in de veilige modus starten door deze stappen te volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram op de taakbalk.
 2. Typ "instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter
 3. Kies Update en beveiliging.
 4. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op Herstel.
 5. Ga naar het gedeelte Geavanceerd opstarten en klik op de knop Nu opnieuw opstarten.Start uw pc opnieuw op
 6. Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, ziet u een lijst met opties om uw apparaat op te starten.
 7. Kies Problemen oplossen en klik op Geavanceerde opties.Selecteer Problemen oplossen
 8. Open Opstartinstellingen en klik op Opnieuw opstarten.
 9. Nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart, kiest u Veilige modus of Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de opstartopties.

Methode 4: al uw stuurprogramma's bijwerken

Een groot percentage van de toetsenborden werkt met generieke stuurprogramma's die zijn geïnstalleerd via Windows Update. Als u echter een draadloos toetsenbord heeft, heeft u mogelijk stuurprogramma's nodig die afkomstig zijn van de oorspronkelijke fabrikant van de hardware. Het is dus het beste om ervoor te zorgen dat al uw stuurprogramma's worden bijgewerkt naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies.

U kunt dit handmatig doen of een oplossing met één klik gebruiken, zoals Auslogics Driver Updater.

<

Het is vermeldenswaard dat het handmatig bijwerken van uw stuurprogramma's vervelend en gecompliceerd kan zijn. Om u een beter begrip te geven van hoe het werkt, hebben we de onderstaande stappen op een rijtje gezet:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + X.
 2. Kies Apparaatbeheer in het menu.
 3. Zoek naar Toetsenbord in de lijst met stuurprogramma's.
 4. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
 5. Ga naar het tabblad Details en kies HardwareID in het vervolgkeuzemenu.
 6. Kopieer de eerste waarde en plak deze in uw webbrowser. Hierdoor zou u de exacte naam van het apparaat moeten kennen.
 7. Zoek naar de officiële driverondersteuning en download de nieuwste en compatibele driver.
 8. Installeer het stuurprogramma en start uw computer opnieuw op.

Zoals u kunt zien, loopt u het risico de verkeerde driver te gebruiken wanneer u stuurprogramma's handmatig downloadt en installeert. Dit kan tot ernstige problemen leiden. Daarom raden we u ten zeerste aan uw stuurprogramma bij te werken met Auslogics Driver Updater. Met slechts een klik op een knop scant deze tool automatisch uw systeem en identificeert het ontbrekende of verouderde stuurprogramma's. Het zoekt naar de nieuwste versies en aanbevolen updates voor uw stuurprogramma's.

Hoe Shift Key te repareren werkt niet op Windows 10?

Het mooie van Auslogics Driver Updater is dat het voor alle problematische stuurprogramma's zorgt, niet alleen de stuurprogramma's die betrekking hebben op uw toetsenbord. Dus zodra het proces is voltooid, kunt u betere prestaties en snelheid van uw pc verwachten.

Methode 5: de functie Sticky Keys uitschakelen

Dankzij de Sticky Keys-functie kunt u verschillende sneltoetsen schakelen in plaats van ze tegelijkertijd in te drukken. U kunt bijvoorbeeld een voor een op Ctrl en C drukken voor de opdracht Kopiëren in plaats van beide tegelijk in te drukken. Sticky Keys kunnen vooral handig zijn voor gebruikers met een handicap.

Deze functie kan echter verschillende toetsenbordstoringen veroorzaken, waaronder problemen met de Shift-toets. Dus als u geen Sticky Keys nodig heeft, kunt u de functie het beste uitschakelen. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S. Dit zou het zoekvak moeten starten.
 2. Typ "configuratiescherm" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Klik op Toegankelijkheidscentrum en selecteer vervolgens Het toetsenbord gebruiksvriendelijker maken.
 4. Zoek naar 'Sticky Keys inschakelen' en schakel het selectievakje uit.Schakel plakkerige toetsen op uw computer uit.
 5. Sla de aangebrachte wijzigingen op.

Methode 6: uw toetsenbordverbinding controleren

Als u een laptop gebruikt, moet u controleren of uw toetsenbord correct op uw apparaat is aangesloten. Uw Shift-toets werkt mogelijk niet vanwege de lintkabel die uw toetsenbord rechtstreeks met uw moederbord verbindt. Als die kabel niet goed op je moederbord is aangesloten, krijg je problemen met de toetsen.

Om dit probleem op te lossen, hoeft u alleen maar uw toetsenbord te verwijderen en te controleren of de lintkabel goed op uw moederbord is aangesloten. Het is vermeldenswaard dat u mogelijk technisch onderlegd moet zijn om deze oplossing uit te voeren. Dus als u het niet prettig vindt om uw toetsenbord van uw laptop te verwijderen, kunt u het beste een professional vragen om dit voor u te doen.

Methode 7: uw Windows-systeem bijwerken

Er zijn gebruikers die het probleem met de Shift-toets hebben opgelost door hun Windows-besturingssysteem bij te werken. U kunt deze methode proberen om het probleem op te lossen en te voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

Windows 10 installeert automatisch updates, maar het kan nog steeds een update of twee missen. In dat geval kunt u handmatig op updates controleren door deze instructies te volgen:

 1. Open Instellingen door op Windows-toets + I op uw toetsenbord te drukken.
 2. Zodra het venster Instellingen is geopend, gaat u naar Update en beveiliging.
 3. Klik op de knop Controleren op updates.

Door uw systeem bij te werken, kan het probleem met de Shift-toets niet werken worden opgelost.

Als er updates beschikbaar zijn, moet u deze onmiddellijk downloaden. Ze worden automatisch geïnstalleerd wanneer u uw computer opnieuw opstart. Controleer na het updaten van uw systeem of het probleem is opgelost.

Kunt u andere oplossingen voor dit probleem voorstellen?

Deel ze gerust in de reacties hieronder!