Hoe kan ik de handhaving van stuurprogrammahandtekeningen uitschakelen op Windows 10?

Als onderdeel van de inspanningen van Microsoft om de beveiliging te verbeteren, heeft het bedrijf Windows 10 zo ontworpen dat alleen digitaal ondertekende stuurprogramma's zijn toegestaan. Deze functie kan erg handig zijn, vooral als u zich zorgen maakt over uw veiligheid. Om de een of andere reden kan het zijn dat u stuurprogramma's moet installeren die niet digitaal zijn ondertekend. Natuurlijk blokkeert uw systeem u hiervan. Daarom hebben we een lijst met oplossingen samengesteld waarmee u de handhaving van stuurprogramma's op Windows 10 kunt uitschakelen.

Handtekeninghandhavingsfunctie van de bestuurder uitgelegd

Als u een 64-bits versie van Windows 10 gebruikt, moet u digitaal ondertekende stuurprogramma's installeren. Ze worden geleverd met een elektronische vingerafdruk die aangeeft dat het product is gemaakt door de hardwarefabrikant. Microsoft gebruikt de functie voor het afdwingen van digitale handtekeningen om de authenticiteit te verifiëren van de stuurprogramma's die u installeert via updates, fabrikanten van originele apparatuur en andere software en downloads van stuurprogramma's van derden.

Het garandeert ook dat de stuurprogramma's niet zijn gewijzigd sinds ze werden vervaardigd. Dit is uw manier om te weten dat wat u installeert authentiek is en niet is geknoeid of gecompromitteerd door een kwaadwillende derde partij. Onnodig te zeggen dat de functie voor het afdwingen van de handtekening van het stuurprogramma erg handig is om ervoor te zorgen dat uw computer beschermd is tegen malware en andere bedreigingen. Het is echter vermeldenswaard dat niet alle fabrikanten digitaal ondertekende stuurprogramma's produceren.

Als de stuurprogramma's die u wilt installeren niet digitaal zijn ondertekend, kunt u ze niet meer aan uw computer toevoegen. Het behoeft geen betoog dat u de bijbehorende hardware niet kunt gebruiken. Daarom wilt u misschien manieren vinden om het afdwingen van stuurprogramma's op uw pc uit te schakelen. Maak je geen zorgen, want we hebben je gedekt. Volg gewoon onze instructies hieronder en u kunt de handhaving van stuurprogramma's uitschakelen op Windows 10.

Methode 1: de opstartinstellingen wijzigen

Een van de gemakkelijkste manieren om het afdwingen van stuurprogrammahandtekeningen op uw computer uit te schakelen, is door de opstartinstellingen aan te passen. U moet echter onthouden dat deze oplossing slechts tijdelijk is. Nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart, wordt de functie voor het afdwingen van de handtekening van het stuurprogramma automatisch ingeschakeld. Met dat gezegd, volg de onderstaande instructies:

 1. Houd op je toetsenbord Shift ingedrukt en klik op de knop Opnieuw opstarten.
 2. Selecteer Problemen oplossen.Selecteer Problemen oplossen in de lijst met opties
 3. Klik vervolgens op Geavanceerde opties.Selecteer Geavanceerde opties om de geavanceerde instellingen van uw pc aan te passen.
 4. Klik op Opstartinstellingen.
 5. Klik vervolgens op de knop Opnieuw opstarten.Start opnieuw om de opstartopties van Windows te wijzigen.
 6. Zodra uw computer opnieuw is opgestart, krijgt u een lijst met opties te zien.
 7. Druk op F7 op je toetsenbord. Hiermee kunt u de functie voor het afdwingen van de handtekening van de bestuurder uitschakelen.
 8. Uw computer wordt opnieuw opgestart en u kunt nu stuurprogramma's installeren die niet digitaal zijn ondertekend.

Pas je opstartinstellingen aan om het afdwingen van stuurprogrammahandtekeningen op Windows 10 uit te schakelen.

Aangezien dit slechts een tijdelijke oplossing is, moet u ervoor zorgen dat u al uw stuurprogramma's zo snel mogelijk installeert. Aan de andere kant, als u een gemakkelijke manier wilt om stuurprogramma's zonder dit gedoe bij te werken, raden we u aan Auslogics Driver Updater te gebruiken. Met deze oplossing met één klik kunt u met één klik op de knop zoeken naar de nieuwste en compatibele stuurprogramma's. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het installeren van onjuiste of digitaal niet-ondertekende stuurprogramma's.

Methode 2: Opdrachtprompt gebruiken

Zoals we al zeiden, schakelt de eerste methode de functie voor het afdwingen van de handtekening van de bestuurder slechts tijdelijk uit. Dus als u het permanent wilt verwijderen, raden we u aan de onderstaande stappen te volgen:

 1. Open het Power User Menu door op Windows Key + X op uw toetsenbord te drukken.
 2. Kies Command Prompt (Admin) in het menu.
 3. Zodra de opdrachtprompt is geopend, typt u "bcdedit.exe / set nointegritychecks on" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter.

Opmerking: als u de functie voor het afdwingen van de handtekening van het stuurprogramma weer wilt inschakelen, kunt u de opdrachtprompt uitvoeren als een beheerder door de bovenstaande stappen te volgen en vervolgens "bcdedit.exe / set nointegritychecks off" typen (geen aanhalingstekens).

U kunt ook de onderstaande instructies volgen om de functie uit te schakelen:

 1. Klik op het zoekpictogram op de taakbalk.
 2. Typ "Command Prompt" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.
 4. Nadat u de opdrachtprompt heeft geopend, voert u de onderstaande regels een voor een in:

bcdedit.exe -set laadopties DISABLE_INTEGRITY_CHECKS

bcdedit.exe -set TESTSIGNING AAN

 1. Sluit de opdrachtprompt af en start uw computer opnieuw op.

Opmerking: als u de aangebrachte wijzigingen ongedaan wilt maken, kunt u de opdrachtprompt uitvoeren als beheerder en vervolgens de volgende opdrachten invoeren:

 •   bcdedit -set laadopties ENABLE_INTEGRITY_CHECKS
 •   bcdedit -set TESTSIGNING UIT

Hoewel deze oplossing de functie voor het afdwingen van de handtekening van het stuurprogramma permanent uitschakelt, kan het uw pc kwetsbaar maken voor malwareaanvallen. Dit geldt vooral wanneer u stuurprogramma's downloadt van verdachte sites. Daarom raden we aan om Auslogics Anti-Malware te installeren. Dit betrouwbare programma zorgt ervoor dat alle gegevens en veiligheidsrisico's van uw computer worden verwijderd.

Heeft u suggesties om deze functie uit te schakelen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!