Waarom loopt Netflix vast in Windows 10?

Vroeger moesten we naar de bioscoop rijden om een ​​film te kijken. We konden onze favoriete tv-serie niet zien in de trein terwijl we onderweg waren. We moesten naar huis en de schijf in de dvd-speler stoppen. Nou, die dagen zijn allang voorbij. Dankzij streamingdiensten kunnen we onze films en tv-programma's nu overal mee naartoe nemen. Het valt niet te ontkennen hoe bedrijven als Netflix de videomarkt hebben getransformeerd.

Wat geweldig is aan deze service, is dat deze verschillende platforms omvat, waaronder het Windows 10-besturingssysteem. We kunnen doorgaan en praten over alle uitstekende dingen van Netflix. We mogen echter niet vergeten dat de app voor videostreaming verre van perfect is. Verschillende gebruikers meldden dat het programma bleef bevriezen op hun Windows 10-apparaat. Dit probleem kan vervelend zijn, vooral als je naar een zenuwslopende scène in je favoriete tv-serie kijkt.

Waarom loopt Netflix vast op een Windows-laptop?

Als de app blijft bevriezen op uw Windows 10-computer, moet u eerst uw abonnement controleren. Als u zeker weet dat er geen problemen zijn, log dan in en probeer opnieuw een video te streamen. Afgezien van abonnementsproblemen, zijn hier de mogelijke redenen waarom de Netflix-app vastloopt:

 • Problemen met de server van Netflix
 • Problemen met uw internetproxy of netwerkverbinding
 • Onjuiste systeemdatum- en tijdinstellingen
 • Een verouderde Silverlight-plug-in

Wat het probleem ook veroorzaakt, we kunnen u leren hoe u het bevriezen van Windows 10 kunt verhelpen tijdens het streamen van Netflix. Er zijn verschillende oplossingen die we voor u hebben voorbereid. Daarom raden we u aan om de lijst af te werken totdat u degene vindt die het probleem effectief oplost.

Oplossing 1: uw internetverbinding controleren

In de meeste gevallen loopt de Netflix-app voor Windows 10 vast door een slechte internetverbinding. Het eerste dat u dus moet doen, is ervoor zorgen dat u een goede verbinding heeft. U kunt proberen andere websites te openen om te controleren of ze correct worden geladen. Als dat het geval is, kunt u de andere oplossingen in dit artikel proberen. Anders moet u contact opnemen met uw internetprovider (ISP) om uw verbindingsproblemen op te lossen.

Oplossing 2: de Netflix-server controleren

U kunt geen video's streamen op Netflix als de server niet werkt. Als zodanig zou het zinloos zijn om problemen met de app op te lossen. Een snelle Google-zoekopdracht om te zien of Netflix niet beschikbaar is, laat de serverstatus zien. Als het inderdaad niet werkt, hebt u geen andere keuze dan te wachten tot Netflix het probleem heeft opgelost. Aan de andere kant, als er niets mis is met de server, raden we je aan om in plaats daarvan te streamen op zijn website.

U kunt ook proberen de site in een andere browser te openen. Als je nu geen video's via de website in verschillende browsers kunt streamen, kun je de app ook niet gebruiken. In dat geval raden we u aan de volgende methode te proberen.

Oplossing 3: elke proxy of VPN op uw systeem uitschakelen

Door de jaren heen hebben veel mensen over de hele wereld Netflix misbruikt via VPN's. Als zodanig heeft het mediadienstenbedrijf harder gewerkt om gebruikers die VPN's misbruiken om toegang te krijgen tot hun servers, aan te pakken. Dus als u een VPN-service gebruikt (zelfs voor andere doeleinden), raden we u aan deze uit te schakelen terwijl u Netflix-video's streamt.

Als u nu een proxy op Windows 10 gebruikt, kunt u het probleem isoleren door de server te verwijderen. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op Windows-toets + I op uw toetsenbord om de app Instellingen te starten.
 2. Selecteer Netwerk en internet.
 3. Klik in het linkerdeelvenster op Proxy.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en zet de schakelaar onder 'Gebruik een proxyserver' op Uit.

Probeer na het volgen van deze stappen opnieuw video's op Netflix te streamen om te zien of het probleem is verdwenen.

Oplossing 4: de datum en tijd corrigeren

Sommige gebruikers beweerden dat het corrigeren van de datum- en tijdinstellingen op hun systeem hen hielp om Netflix goed te laten werken. Daarom raden we u aan hetzelfde te doen. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 2. Selecteer Instellingen uit de opties.
 3. Klik op Tijd en taal.
 4. Zet nu de schakelaar onder 'Tijd automatisch instellen' op Aan.
 5. Klik onder het gedeelte Uw klok synchroniseren op de knop Nu synchroniseren.

Als de Netflix-app nog steeds bevriest nadat je deze stappen hebt toegepast, ga je verder met de volgende oplossing.

Oplossing 5: de Silverlight-plug-in opnieuw installeren

Bij het streamen van Netflix-video's op de app is het essentieel om een ​​bijgewerkte Microsoft Silverlight-plug-in te hebben. Dus als u wilt weten hoe u het bevriezingsprobleem van Netflix op Windows 10 kunt oplossen, raden we u aan de onderstaande stappen te volgen:

 1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Zodra het dialoogvenster Uitvoeren is geopend, typ je "appwiz.cpl" (zonder aanhalingstekens) en druk je op Enter. Als u dit doet, wordt het venster Programma's en onderdelen geopend.
 3. Zoek de Microsoft Silverlight-plug-in en klik er met de rechtermuisknop op.
 4. Selecteer Verwijderen in het contextmenu.
 5. Start uw computer opnieuw op nadat u de plug-in hebt verwijderd.
 6. Installeer de Microsoft Silverlight-plug-in opnieuw en controleer of het probleem zich blijft voordoen.

Oplossing 6: het stuurprogramma van uw grafische kaart bijwerken

Het is mogelijk dat u vertragings- of bevriezingsproblemen ondervindt met de Netflix-app vanwege een beschadigd of verouderd stuurprogramma voor de grafische kaart. In dit geval kunt u het beste de driver bijwerken. U kunt hiervoor de Device Manager gebruiken. Hier zijn de stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op uw taakbalk en selecteer Apparaatbeheer uit de opties.
 2. Zodra Apparaatbeheer is geopend, vouwt u de inhoud van de categorie Beeldschermadapters uit.
 3. Klik met de rechtermuisknop op uw grafische kaart en selecteer Stuurprogramma bijwerken.
 4. Klik in het volgende venster op de optie 'Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's'.
<

Laat Apparaatbeheer zoeken naar het nieuwste stuurprogramma voor uw grafische kaart. Houd er echter rekening mee dat deze tool soms onbetrouwbaar kan zijn. Er zijn gevallen waarin het de meest recente release van de driver mist. Dus als je er zeker van wilt zijn dat je het nieuwste stuurprogramma voor de grafische kaart hebt, raden we je aan een vertrouwd programma te gebruiken zoals Auslogics Driver Updater. Deze tool herkent de versie van uw besturingssysteem en het processortype. Het enige dat u hoeft te doen, is op een knop te klikken en het zal het nieuwste stuurprogramma voor uw grafische kaart vinden.

Oplossing 7: de Netflix-app opnieuw installeren

Als geen van de methoden die we hebben gedeeld het probleem heeft opgelost, is uw laatste redmiddel om de Netflix-app opnieuw te installeren. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

 1. Klik op het Windows-pictogram op uw toetsenbord en typ "Programma's" (zonder aanhalingstekens).
 2. Selecteer Programma's toevoegen of verwijderen uit de resultaten. Als u dit doet, gaat u naar het gedeelte Apps en functies van de app Instellingen.
 3. Zoek naar Netflix in het rechterdeelvenster.
 4. Selecteer Netflix en klik op Verwijderen.
 5. Ga na het verwijderen van de Netflix-app naar de officiële website en download de nieuwste versie van het programma.
 6. Installeer Netflix opnieuw en probeer vervolgens opnieuw video's te streamen om te zien of het probleem is opgelost.

Bekijk je liever video's op de Netflix-app of website?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!