Hoe voorkom je dat fout 0xc1900204 Windows 10-updates blokkeert?

Technologie is dynamisch en blijft zich in hoog tempo ontwikkelen. Als je wilt gedijen in de moderne wereld, moet je accepteren dat verandering onvermijdelijk is. Dus als u een Windows-gebruiker bent, moet u uw systeem up-to-date houden om te leren en te genieten van alle nieuwe functies die Microsoft regelmatig uitrolt. Voor sommigen kan het installeren van de nieuwste updates echter een probleem worden vanwege de fouten en technische problemen die ermee gepaard gaan.

Een van de problemen die u kunt tegenkomen tijdens het downloaden van deze updates, is mogelijk de fout 0xc1900204. Hier zijn enkele scenario's met betrekking tot dit probleem:

 • Windows-installatie is mislukt met hexadecimale afsluitcode 0xc1900204 - In sommige gevallen wordt dit bericht weergegeven terwijl de gebruiker Windows installeert. U zou dit probleem moeten kunnen oplossen met behulp van een van de onderstaande methoden.
 • 0xc1900204 upgrade - U kunt deze fout ook tegenkomen terwijl u uw systeem probeert te upgraden. U kunt dit oplossen door de probleemoplosser voor Windows-updates uit te voeren.
 • Windows 10 Update Assistant 0xc1900204 - Sommige gebruikers die Update Assistant hadden gebruikt, meldden dat ze deze fout waren tegengekomen. Het is raadzaam om de componenten van uw Windows-update opnieuw in te stellen om dit probleem te verhelpen.

Methode 1: de probleemoplosser voor Windows-updates uitvoeren

Dankzij de speciale probleemoplosser op uw computer hoeft u zich geen zorgen te maken of het moeilijk is om te leren hoe u de foutcode 0xc1900204 van Windows 10 update kunt oplossen. U kunt de speciale probleemoplosser gebruiken voor het oplossen van veelvoorkomende updateproblemen met Windows. U kunt het uitvoeren door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Dit zou de app Instellingen moeten openen.
 2. Ga naar Update en beveiliging en selecteer Problemen oplossen in het menu in het linkerdeelvenster.
 3. Selecteer Windows Update en klik op De probleemoplosser uitvoeren.
 4. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.
 5. Zodra het proces is voltooid, probeert u de updates opnieuw te installeren en controleert u of de fout zich blijft voordoen.

Methode 2: de componenten van Windows Update opnieuw instellen

In sommige gevallen verschijnt de fout 0xc1900204 wanneer er iets mis is met een van de services die nodig zijn om Windows Update met succes uit te voeren. U kunt die services opnieuw instellen om de fout te verhelpen. In wezen moet u de BITS, Cryptographic, MSI Installer en Windows Update Services stoppen en opnieuw starten. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op uw taakbalk.
 2. Selecteer in het menu Opdrachtprompt (Admin) of Powershell (Admin).
 3. Voer de volgende opdrachten uit en zorg ervoor dat u na elke regel op Enter drukt:

net stop wuauserv

net stop cryptSvc

net stop bits

net stop msiserver

ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 Catroot2.oldnet start wuauserv

net start cryptSvc

net start bits

net start msiserver

 1. Nadat u de opdrachten heeft uitgevoerd, probeert u de update te installeren en controleert u of de fout is verdwenen.

Methode 3: het register opnieuw instellen

Het is ook mogelijk dat een probleem in uw register de fout 0xc1900204 heeft veroorzaakt. Voordat u deze oplossing probeert, moet u volledig erkennen dat het register een gevoelige database is. Als u een fout maakt, kan uw computer meer schade oplopen. Zorg er dus voor dat u onze instructies zorgvuldig opvolgt. Dat gezegd hebbende, hier zijn de stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + R. Dit zou het dialoogvenster Uitvoeren moeten openen.
 2. Typ "regedit" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Navigeer naar dit pad:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion

 1. Zoek naar de waarde 'ProgramFilesDir' en klik er met de rechtermuisknop op.
 2. U zult zien dat de waardegegevens zijn ingesteld op C: \ Program Files. Verander het naar het pad waar u uw programma's wilt installeren.
 3. Sla de wijziging op door op OK te klikken.
 4. Start uw computer opnieuw op en probeer de update opnieuw te installeren. Controleer of de fout aanhoudt.

Methode 4: uw antivirusprogramma controleren

Het is mogelijk dat Windows Defender bepaalde virussen en malware mist. Dit is ook de reden waarom veel gebruikers ervoor kiezen om een ​​goede antivirus van derden te hebben om hun computer te beschermen. Dit programma kan het systeem echter verstoren, waardoor de gebruiker de nieuwste Windows-updates niet kan downloaden.

Als de fout 0xc1900204 Windows 10-updates blokkeert, is het raadzaam om bepaalde functies in uw antivirusprogramma van derden uit te schakelen. Als dat de fout niet verhelpt, probeer dan het programma uit te schakelen of volledig te verwijderen. Met dat gezegd, wilt u misschien overschakelen naar een andere beveiligingssoftwaretool die betrouwbaarder is.

Alles bij elkaar genomen, raden we u ten zeerste aan om Auslogics Anti-Malware te gebruiken. Dit programma is ontworpen om in harmonie te werken met uw systeem en het primaire antivirusprogramma. Bovendien kan het ongebruikelijke bedreigingen en aanvallen detecteren waarvan u nooit zou vermoeden dat ze bestonden. Dus als u de fout 0xc1900204 wilt verwijderen en uw pc toch wilt beschermen, raden we u aan om over te schakelen naar Auslogics Anti-Malware.

Methode 5: Uw standaard weergavetaal instellen op Engels

Sommige gebruikers meldden dat een van de redenen waarom de fout 0xc1900204 verscheen, was omdat de standaard weergavetaal niet was ingesteld op Engels. U kunt dit probleem oplossen door ervoor te zorgen dat uw register correct is geconfigureerd. U kunt uw standaardinstellingen controleren door deze stappen te volgen:

 1. Druk op Windows-toets + R op uw toetsenbord.
 2. Typ "regedit" (geen aanhalingstekens) in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter.
 3. Navigeer naar dit pad:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Nls \ Language

 1. Ga naar het rechterdeelvenster en zorg ervoor dat de tekenreeks InstallLanguage is ingesteld op 0409.

Als u dat eenmaal heeft gedaan, controleert u of uw standaard weergavetaal nu Engels is. U kunt dat doen door deze stappen te volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
 2. Typ "instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Selecteer Tijd en taal.
 4. Ga naar het linkerdeelvenster en selecteer Regio en taal. Controleer of Engels (Verenigde Staten) beschikbaar is en stel dit vervolgens in als de standaard weergavetaal. Anders kunt u naar het rechterdeelvenster gaan en op Taal toevoegen klikken om Amerikaans Engels te installeren.

Zorg ervoor dat Engels uw standaardtaal is.

Nadat u Amerikaans Engels als uw standaard weergavetaal heeft ingesteld, zou u de updates zonder problemen moeten kunnen installeren. Dit lijkt misschien een onwaarschijnlijke oplossing, maar sommige gebruikers beweerden dat het voor hen had gewerkt. Het zou dus geen kwaad als je het ook probeert.

Methode 6: een SFC-scan uitvoeren

Het is mogelijk dat de fout 1900204 is opgetreden vanwege beschadigde bestanden in uw systeem. Om het probleem op te lossen, kunt u een SFC-scan uitvoeren. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "command prompt" (geen aanhalingstekens).
 3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.
 4. Zodra de opdrachtprompt is weergegeven, typt u "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter.Herstel uw corrupte systeembestanden met Systeembestandscontrole.
 5. Wacht een paar minuten totdat de SFC-scan is voltooid. Het proces kan even duren en u dient zich er niet mee te bemoeien.

Nadat het proces is voltooid, kunt u proberen de updates opnieuw te installeren. Controleer of de fout is verdwenen.

Kent u andere oplossingen voor dit probleem?

Deel uw ideeën in de reacties hieronder!